- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.259
- Поени од реакции
- 3.004
Друже јас сакам да си бидам сериозен ко ќе споделувам искуства... а за други работи може да се насмееме и пошалиме.mene mi izgleda deka zaebancija ne svakas premnogu seriozen si koga se raboti za klimive pogotovo za tvojata LN, u redu e 17m2 e sobata sto ja gree hansolot, inace ne nie e prvata slika modulacija a ne ni rekov deka e posto ubavo pisav navecer deka namaluvam temperatura pali gasi posto 20 ili 21 kolku i da e namestena postignuva lesno i gasi a preku den modulira koga e pustena na 24 25 i toa ubavo se gleda od grafikonite deka 7 saati modulira, a ti imase postasveno slika od grafana deka od 11 do 19 modulira a navecer raboti pali gasi i vikas deka ne se cepka klimata bateriite od dalinskoto se izvadeni a spored grafana sto postiras i od sto gledam kaj mene kako raboti i koga ke sporedam isto e kako kaj mene samo sto jas kazuvam deka navecer namaluvam na 20 21 i raboti pali gasi a ti od sto sakas da dokazes kolku e LN superioren vikas deka nikoj ne go pipa hansolot. A za toa dali na 10 min meri ili na 5 sekundi mene mnogu razlika ne mi pravi kade sto ti si premnogu optereten vo vrska so toa i pak ke ti kidne nekoj pik sto nema da bide zabelezan a za toa eurovent ke bide interesno koga ke izvadat bash me interesira sto rezultati ke iskocat samo 3.6 na -10 i ne e nesto wow a za takvi testiranja imav predhodno postirano od skandinavskiot sajt kade sto najaka 2.5ka bese amber pojaka i od tvojata LN samo steta sto ne e priznato toa e EUROvent, i bash me zamisluva zasto skandinavcite prodavaat Mitsubishi Toshiba i Gree zasto ako tolku necini posto nema eurovent voopsto go nosat i prodavaat kaj niv i taka cenite nivni se i bez toa visoki i dali se 500 600evra razlika LN od Amber i Ucrown toa ti e nekoja marginalna razlika za niv sto mnogu nema da osiromashat ako kupat poskapo.
На Хансолот еве попладнево кај 17часот и намалив брзина на Low (2/7) ама нема некој голем ефект од таа промена, еве денешен графикон:
Спрема претходнте денови има мала промена, можда дека залади малце повеќе последниве 2 дена па повеќе модулирала ама некое чудно модулирање.
Постепено спушта до 200w па постепено крева до 1000w.
А за јачината на 2.5ката амберот видовме дека е најјака и при трошење. Над 2kw качуваше на тие финските тестови!
Тоа на eurovent знаеш во која енергетска класа ќе го стават?
За нордиците од Грее кога ќе излези eurovent сертификатот еве вие бандава од Грее што сте 4-5мина на форумов први ќе ни се пофалите тука.
Дај жити мене прати ми која друга вади повеќе, јас неможев да најдам... само те молам немој со скандинавски тестови и кинески енергетски налепници...samo 3.6 na -10 i ne e nesto wow
Дај нешто официјално од eurovent јас на тоа верувам на другиве лепенки послабо....
Последно уредено: