Prijatel TST rebrendirana Gree Lomo Eco na Eurovent imase podatoci deka dava 2,7 kw toplina a na Energetska nalepnica pisuva deka dava 3,2 kw toplina dodeka za average zona ne bara back up heating si pisuva 0/0/2 znaci samo vo ladna zona bara back up hearingКој црн еуровент?! Од кај го извади ова?! Кој што сака може да си напише на енергетската!
2.7 знаеш кога ќе извади просек? На куково лето!
Дали може да ги прикачиш product fishe од двете клими и да споредиме дали имаат идентични компоненти?Prijatel TST rebrendirana Gree Lomo Eco na Eurovent imase podatoci deka dava 2,7 kw toplina a na Energetska nalepnica pisuva deka dava 3,2 kw toplina dodeka za average zona ne bara back up heating si pisuva 0/0/2 znaci samo vo ladna zona bara back up hearing
Za topla i sredna ( average ) zona ne bara back up hearing
Сеа и ти многу бараш..... небаре ова Мицубиши е па ќе споредуваме дел по дел дали има различен сериски број.....Дали може да ги прикачиш product fishe од двете клими и да споредиме дали имаат идентични компоненти?
Цело време се вика дека е ребрендирана таа и таа но дали ги имаат истите делови?
Батка, нов модел е тоа, нема мислам уште никој на форумов да споделил искуство.Nekoj da kazi iskustvo ili mislenje za Gree Soyal GWH12AKC-K6DNA1A. Kolku e efikasna za greenje?
Почитувани,
Во врска со Product Fiche , ако некој има потреба од истиот слободно нека се обрати на Греемак Гроуп. Истиот ќе биде споделен веднаш.
Повелете Product Fiche за моделот Soyal.
Со Почит,
Греемак Гроуп
Не е очаен потегот! Производителот решил да рекламира скоп за умерена зона и си се пува со резултатот!?Поентата е дека ако на просторот му требаат 2.82 на -15, на истиот простор на -7 ќе му требаат 2.12. По таа логика е направено ова и е пред се со цел да можат да го постигнат тој SCOP од 5.3 на 2.4 Pdesign. Според приложеново се работи за безвезен избор на клима бидејќи има премал Pdesign за да може да се фали со големиот SCOP. Претпоставувам дека се работи за некој произведител која сака да напише дека „климата има SCOP 5.3“ и со тоа да брка продажба. Очаен потег. Исто како и климите со „декларирани -20, -25, -30, -43“ и слични комични бројки кои немаат никаква допирна точка со моќноста или економичноста на климата. Се на се ова треба да се заобиколи со широк лак, освен ако не е сериозно ефтина клима.
За споредба ако ја земеме FH35VE која беше 60000 денари и нуди 5.1SCOP при 3.6KW, со еуровент дупло појак од оваа клима во секој поглед.
Prasav povekje ne e , isto e 29.990Како инфо, ако на некој му послужи. Gree Fairy во Еуро Клима Битола е со цена од 27.900. Колку шо можам да заприметам, на сите останати места е 29.900.
Kako da ti prikacam dokumen od Gree Lomo Eco koga ne ja poseduvam taa klima jas imam TST rebrendirana Gree Lomo LCДали може да ги прикачиш product fishe од двете клими и да споредиме дали имаат идентични компоненти?
Цело време се вика дека е ребрендирана таа и таа но дали ги имаат истите делови?
Prasav povekje ne e , isto e 29.990
Nisto ne mozes da vidis od energetskava.Не е очаен потегот! Производителот решил да рекламира скоп за умерена зона и си се пува со резултатот!?
Ова ти е типичен Нордик модел. Ја виде енергетската? Од кај знаеш дека на -15 не работи на половина моќност и си ужива?!
Е сега дали стварно може да извади 3.8kw на -25ц еуровент ни мери ни кажува.
Ама ако Амберот може,тогаш што па Мидеа да неможе?!
Прегледај го приврзокот 274887
Ај најди енергетска од фх-35ВЕ дали воопшто декларираат нешто за ладна зона?
Еве одма ми излезе. Само нешто неможам да го прикачам,па ќе го линкувам.Nisto ne mozes da vidis od energetskava.
Povtorno, daj product fiche ako imas, da vidime sto pisuva.
Според COP вредноста гледаме колку ужива климата, а според PH гледаме колку сработува. На оваа вредностите се:Не е очаен потегот! Производителот решил да рекламира скоп за умерена зона и си се пува со резултатот!?
Ова ти е типичен Нордик модел. Ја виде енергетската? Од кај знаеш дека на -15 не работи на половина моќност и си ужива?!
Е сега дали стварно може да извади 3.8kw на -25ц еуровент ни мери ни кажува.
Ама ако Амберот може,тогаш што па Мидеа да неможе?!