Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Тука сне тука....
Баш вчера споделив на другиот форум, ај еве копи-пасте и тука.

Еве од Мицу LN35 - сеуште грее цел спрат 65м2 разотворени соби поставена на 22 степени - снимено некни доцна навечер кога надворешната беше -1 во Прилеп
https://streamable.com/64j1v3

Еве од Грее Hansol12 - грее една соба од 17м2 поставена на 25 степени - снимено вчера попладнето - може да се види како и Хансолот модулира ниско преку ден кога собата ја грее сонце
https://streamable.com/jjcc9g
Aa dobro si vikam kaj ste vaka me zaboraeefftee....

@ts01 симни си ја оваа аппликација за Broadlink мерачот, подобри графикони дава.

А да бе ќе прашував...толку другиве на телефоните немате скрин-рекординг па да снимете кај што го премотувате цел 24-часовен график?
Ете јас пример пуштив за двете клими... не е ништо страшно....
Или само кај што е стабилна и ниска потрошувачката е интересно за споделување?

@ts01 симни си ја оваа аппликација за Broadlink мерачот, подобри графикони дава.

А да бе ќе прашував...толку другиве на телефоните немате скрин-рекординг па да снимете кај што го премотувате цел 24-часовен график?
Fala druze ke ja instaliram,i bas da vidam sto/kako e...
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 274661
loop 330-250 :) денеска е ова (вечерва)

оваа е мислам вчера беше потопло беше надвор

Прегледај го приврзокот 274666
Abe top e druze so 22 podesena/usis 24 izduv 32~3° top so da bidi,mislis za kosmodisk uste malce ke stasas od promaja (druze i neoto duva dolgo na 200w ama.izduvot e edvaj 33° na zadadena 23 usis 24 na 2m od klimata mislis duva ventilator za ladejne
Jas sum so podesena 24 so offSet +/-1 odnosno brkam +25 vo soba.!

Zs ne kazuvas do sega zemjak aaaa pa ovaa uste ponisko kazuva od ovaa od 610w potrosna se simna na 545w oohoo daj druga mozi 450 ke kazuva taa :pos:

Attachments

• Screenshot_20201114_232750_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    Screenshot_20201114_232750_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    173,1 KB · Прегледи: 20
Последно уредено:

Abe top e druze so 22 podesena/usis 24 izduv 32~3° top so da bidi,mislis za kosmodisk uste malce ke stasas od promaja (druze i neoto duva dolgo na 200w ama.izduvot e edvaj 33° na zadadena 23 usis 24 na 2m od klimata mislis duva ventilator za ladejne
те сваќам мојава наместена е 22 некогаш Аутофан користам некогаш втора брзина нема ништо пред неа едно масиче не смета на конфорот топло е всоба нема промаа ... то е во мали соби ќе гледаме 2хх 3хх да отворам врата одма крева :))))

Zs ne kazuvas do sega zemjak aaaa pa ovaa uste ponisko kazuva od ovaa od 610w potrosna se simna na 545w oohoo daj druga mozi 450 ke kazuva taa :pos:
Подобра е, ама во поновава нема сумарни вредности по месец или година....
Инаку и оваа исцртува апроксимирана крива измеѓу мерењата на секои 10 минути, така да ако има скок или пад помеѓу 2 мерења нема да го фати.... ама подобра е од постарата апликација што беше е-control. Сега таа е-control ја користам само за да видам месечни сумарни вредности.

За топло баш е таман 22, во дневнава и во салонот уствари ми е 23 и некако претопло ми иди, барем за сега овој период.
Не знам дали може Мицу-во да се подеси на меѓу-степен (пример 21.5) од далечинско.... ко шо гледам не може :unsure: ... некој да знае да може и да каже како?
Oд апликација можам ама со секое чепкање на далечинското се презапишува.... а пред спиење ми е згодно NightMode од далечинско да си пуштам...
Треба со тајмерите да барам некое чаре изгледа....

те сваќам мојава наместена е 22 некогаш Аутофан користам некогаш втора брзина нема ништо пред неа едно масиче не смета на конфорот топло е всоба нема промаа ... то е во мали соби ќе гледаме 2хх 3хх да отворам врата одма крева :))))
Da se nasalime malce pokraj ovoj pritisok psihicki pokraj ovaa enormna zagadenost nisto dr.ne ni ostanuva kako gluvci vo stapica sme :(

Подобра е, ама во поновава нема сумарни вредности по месец или година....
Инаку и оваа исцртува апроксимирана крива измеѓу мерењата на секои 10 минути, така да ако има скок или пад помеѓу 2 мерења нема да го фати.... ама подобра е од постарата апликација што беше е-control. Сега таа е-control ја користам само за да видам месечни сумарни вредности.

За топло баш е таман 22, во дневнава и во салонот уствари ми е 23 и некако претопло ми иди, барем за сега овој период.
Не знам дали може Мицу-во да се подеси на меѓу-степен (пример 21.5) од далечинско.... ко шо гледам не може :unsure: ... некој да знае да може и да каже како?
Oд апликација можам ама со секое чепкање на далечинското се презапишува.... а пред спиење ми е згодно NightMode од далечинско да си пуштам...
Треба со тајмерите да барам некое чаре изгледа....
Pa togas da si ja cuvam i starata...Econtrol,spored mene taa kako sto sumira nekako najlesno e za presmetka si gledas za 11mesec kolku kw delis na 30denovi pa na 24h,i imas prosek na cas kolku e potrosuvacka...polesno od ova sto da bidi.!

Последно уредено:

Најлоша апликација и најлош уред за мерење што постои...багува и џабе пробав да мерам колку ќе потроши за цела грејна сезона.
Screenshot_2020-11-15-00-04-51-237_com.broadlink.rmt.jpgScreenshot_2020-11-15-00-04-12-250_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
На првата апликацика ми покажува дека повлекла на 26.10. 1588 киловати а на другата апликација 3.3 киловати.
А на годишен приказ во октомври си покажува нормална потрошувачка.Screenshot_2020-11-15-00-11-26-695_com.broadlink.rmt.jpg

Прашање на време кога ќе се запали некој од мерачиве

Најлоша апликација и најлош уред за мерење што постои...багува и џабе пробав да мерам колку ќе потроши за цела грејна сезона.
Прегледај го приврзокот 274675Прегледај го приврзокот 274676
На првата апликацика ми покажува дека повлекла на 26.10. 1588 киловати а на другата апликација 3.3 киловати.
А на годишен приказ во октомври си покажува нормална потрошувачка.Прегледај го приврзокот 274679

Прашање на време кога ќе се запали некој од мерачиве
Na econtrol i kaj mene nekolku pati toa se sluci ima samo 1 den od.mesecot i pisuva Pr:1846kw naredniot den see kako do togas....ali dal do softverot dali hardverot...razlicni app za ist ured ...koj znaj kako e....

Na econtrol i kaj mene nekolku pati toa se sluci ima samo 1 den od.mesecot i pisuva Pr:1846kw naredniot den see kako do togas...

До софтверот е.... затоа што ги чува на cloud податоците.
И кај мене се има случено да прикажи како во еден ден да се потрошиле сите претходно измерени киловати.
Си има багови, ама пополека ја средуваат, често има Updates на новава апликација од Broadlink.
Старата e-control нема Updates веќе година или две, така да таа е историја..... може ја чуваат активна додека не ја дотераат новава на некое достојно ниво.

Nekoj da kazi iskustvo ili mislenje za Gree Soyal GWH12AKC-K6DNA1A. Kolku e efikasna za greenje?

Poseduvam Daisekai 8 Ras-16 i Daisekai 9 Ras-16.....ke bides prezadovolen....EVN smesni smetki...cestito mn.god da si ja sluzes....pozz
zdravo sakav da te prasam citam na bugarskive forumi deka daisekai 18 ima probelem znae na idredena temperatura da zakoci kako sto tie vikaat se uspiva i ne prodolzuva da gree i dokkolku ne si vo sobata da ja pomestis na dalecinskoto. ne pocnuva sama da duva toplo i se ladi sobata

Poseduvam Daisekai 8 Ras-16 i Daisekai 9 Ras-16.....ke bides prezadovolen....EVN smesni smetki...cestito mn.god da si ja sluzes....pozz
kako da te iskontaktiram privatno mi interesira iskustvo za daisekai 8 16

Последно уредено:
Posledno Dasekai 18 ,bilo proizvedeno od serijata V

Daisekai serija VI, (a imase i serija sestipol-megu serija) sedma serija ne izleze,izleze VIII,IX,serija site se 10btu(2,5kw),13(3,5kw) i 16btu (4,5kw).
18000btu(5kw) go imase vo V serija,bese MADE IN JAPAN ,pred 10 godini,bas jas ko ja zemav mojava TOSHIBA SUZUMI 16.

Последно уредено:
Posledno Dasekai 18 ,bilo proizvedeno od serijata V

Daisekai serija VI, (a imase i serija sestipol-megu serija) sedma serija ne izleze,izleze VIII,IX,serija site se 10btu(2,5kw),13(3,5kw) i 16btu (4,5kw).
18000btu(5kw) go imase vo V serija,bese MADE IN JAPAN ,pred 10 godini,bas jas ko ja zemav mojava TOSHIBA SUZUMI 16.
mislev na 16ka greska pisav 18ka. se izvinuvam prasajneto mi bese za daisekai 8 16 . znam deka nema 18 od niv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom