здраво... не сум бил одамна на форумов, редовно ве читам ама ретко пишувам... испровоциран сум од темава и морам и јас да пишам нешто
Narode bi sakal da ve zaprasam za eden ponov sistem na grenje so elektrolitni kotlinja, dali se isplati toa ili ne, i kolkava bi bila potrosuvackata na el.energija za toa, zatoa se reklamiraat kako poekonomicni od se iako go pokrenuva struja????
... се надевам дека некој од тука присутните членови на на форумов, кои што имаат монтирано електролитен кано еко систем, ке проговорат зошто баш кано еко, а не ас термика цветин. јас нема да се фалам себеси...
вака сега... токму тој електролитен систем јас (во мојот стан од 110 квадрати) го ставив и монтирав преку КАНО ИНЖИНЕРИНГ а не преку ас термика цветин поради 3 битни причини:
1- поевтини се
2-по професионални се
3-понапредни се
објаснување:
1: бев и кај двајцата и двајцата ги викнав кај мене дома. од ас термика ми побараа 1000 денари за да дојдат и да ми дадат понуда. и тоа јас да идам кај нив да ги уплатам па после ке дојдат кај мене кога биле слободни без најава од барем неколку дена. од старт ми смрдеше тоа, ама ај голтнав и продолжив. кога конечно се појави др. цветин кај мене, зема мерки и си отиде, без конкретна понуда. го чекав дополнително уште неколку дена и му се јавив барем уште 5 пати за да го прашам... и конечно добив понуда за цена од 3700 евра. кога се јавив во кано инжинеринг, дојде претставникот од таму-алек, ми даде за истата квадратура идентична понуда за изведба дури и со дополнителни уреди (вентили за радијатори) заштеда на греење по соби цена од 1950 евра се комплет. и тоа понудата и ја даде веднаш и одма тука во станот, само што си ги измери потребните мерки.
2: разликата во професионализмот ја воочив во тоа што алек е стварно стручен, ме сослуша што сакам и експресно свати што ми треба и што барам, додека цветин рече дека бил и лекар, и фотограф и незнам менаџер, маркетинг професионалец и уште што се, па на крај почна да ми нуди некакви таблети, џусеви и незнам што за баба ми да живеела подолго а јас да сум имал подобра потенција... дури и се пофали дека има 65 години и 20 години помлада жена која треба да се “одржава“... колку гнасно и патетично од негова страна... а тоа значи дека неговата стручност е ограничена и недоволна, бидејки неможеш да бидеш професионалец на 10 различни струки.
3: понапредни се.. заклучив по самиот изглед. во канцеларија на цветин, има закачено од тие електролитни системи а и кај кано има закачено исто така. од самиот изглед се гледа дека во кано се по префинети, по прецизни и ако не друго по убави, додека кај цветин се стари. а заклучив дека се стари така што цветин ми извади слики на монтирани котли пред 5-6 можеби и повеќе години и тие на сликите се потполно исти со тие што му стоеа закачени на зидовите. во кано инжинеринг котлите што стојат на зид се гледа дека се по различни и понови во однос на сликите што исто така ми ги покажа а воедно можете и на нивниот сајт да ги видите додека ас термика немаат сајт. и на кано сајтот изгледа е доста посетуван бидејки на кирилица само напишете на гугл КАНО и ке ви излезе прв горе..
искрено, јас нај веке се одлучив за кано заради нивната професионалност, познавање на проблематиката и секако финансиите. др. цветин констатирав дека е превара и ми се згади како човек кога почна да ми ги нуди препаратите и апчињата и тие сокови, кои се наводно од хаваи или тахити или така нешто...
да не зборам уште колку време ми се јавуваше одпосле и ми нудеше разни варијанти за плаќање, те ова те она, а парното што го ставив од кај кано, до сега нема никаков проблем, ова му е 2-ра сезона и е економично... околу 6-7.000 денари месечно за 24 саати греење на 2 различни температури што сам си ги бирам... искрено им препорачувам на сите што се размислуваат, да го заобиколат тој цветин и ас термика и да идат директно кај кано инжинеринг-алек...
многу сум напишал, ама испровоциран сум.. тоа е тоа...