- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.736
- Поени од реакции
- 4.140
Odlicno kaj mene se od 2001god. ke barame resenie do godina zdravje za fasada kako da ja resime....@ts01 Како си задоволен од јутонг блоковите гледам по нет доста ги фалат.
Odlicno kaj mene se od 2001god. ke barame resenie do godina zdravje za fasada kako da ja resime....@ts01 Како си задоволен од јутонг блоковите гледам по нет доста ги фалат.
и Хајер Тундра 5,5 и Купер-Хантер(нодрик) 5,5 во дневни од 25-30 м2 работат ОН ОФФ на овие температури.700-800W. Ако тоа може да се нарече модулација.
Тундрата е исто нордик. Сите нордици се со лоша модулација. На овие температури нормало е (и другите) да работат пали-гаси. Но U Crown (претпоставувам и другите нордици) и во зимски услови работи така. Повлекува со голема снага, потоа исклучува. Не сум ја видел да работи под 600W. Продавачите тоа (треба да) го знаат, ама го премолчуваат. Пари се во прашање.и Хајер Тундра 5,5 и Купер-Хантер(нодрик) 5,5 во дневни од 25-30 м2 работат ОН ОФФ на овие температури.
тундрата работи 1400 вати околу 3-5 мин па гаси,одмара 3-5 мин пак се пали
исто и со Куперот,еве нека кажат продавачите на Гри со кои од нивните модели е ист.
значи ИНВЕРТЕР АМА РАБОТИ КАКО ОБИЧНА КЛИМА-модулација пали гаси
Tundrata nema N od nordik.Тундрата е исто нордик. Сите нордици се со лоша модулација. На овие температури нормало е (и другите) да работат пали-гаси. Но U Crown (претпоставувам и другите нордици) и во зимски услови работи така. Повлекува со голема снага, потоа исклучува. Не сум ја видел да работи под 600W. Продавачите тоа (треба да) го знаат, ама го премолчуваат. Пари се во прашање.
Haier tundra green е декларирана на -25°. Треба ли да пишува нордик за да биде нордик?Tundrata nema N od nordik.
Tundrata e zemena od Setec/Mitsubushi kompresor ima,mislam deka ne e nordikHaier tundra green е декларирана на -25°. Треба ли да пишува нордик за да биде нордик?
Koj e modelot na C&H sto ti e Nordic?и Хајер Тундра 5,5 и Купер-Хантер(нодрик) 5,5 во дневни од 25-30 м2 работат ОН ОФФ на овие температури.
тундрата работи 1400 вати околу 3-5 мин па гаси,одмара 3-5 мин пак се пали
исто и со Куперот,еве нека кажат продавачите на Гри со кои од нивните модели е ист.
значи ИНВЕРТЕР АМА РАБОТИ КАКО ОБИЧНА КЛИМА-модулација пали гаси
Deklarirana, ama neznam od kade i kako.Haier tundra green е декларирана на -25°. Треба ли да пишува нордик за да биде нордик?
Тешко дека било која клима 18000BTU ќе работи со 200W.Tundrata e zemena od Setec/Mitsubushi kompresor ima,mislam deka ne e nordik
vrati ima otvoreno i povrsinata se zgolemuva na +20m2
no pak raboti on off.
perkata e pod 45 stepeni ,stavena e da raboti na AUTO
p.s.
na ovie temperaturi suzumi 16 raboti so 200 w,celo vreme,ne isklucuva.
dopolnuvanje:nadvoresna na suzumi 18(twin rot.) ,optovarena i vo rezim na odrzuvanje-skoro da e bezshumna
Vo čie ime zboriš za Tundrata? Vo potpisot tvoj nema Tundra! Ako e na auto toa e isto kako da e vo prva brzina, počnuva jako i odma odi vo tivok režim. Neka stavi najgolem izduv i togaš neka vidi......Tundrata e zemena od Setec/Mitsubushi kompresor ima,mislam deka ne e nordik
vrati ima otvoreno i povrsinata se zgolemuva na +20m2
no pak raboti on off.
perkata e pod 45 stepeni ,stavena e da raboti na AUTO
p.s.
na ovie temperaturi suzumi 16 raboti so 200 w,celo vreme,ne isklucuva.
dopolnuvanje:nadvoresna na suzumi 18(twin rot.) ,optovarena i vo rezim na odrzuvanje-skoro da e bezshumna
Deklarirana, ama neznam od kade i kako.
Sekade e - 15C, samo vo klimi.mk e - 25.
Sega najdi na Haier oficijalen info kade ima za Tundra - 25CЗА САМО ден
timcomputers.mk
HAIER AS50TDDHRA-CL / 1U50MEEFRA Tundra Green - Чекор напред во технологијата
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (6.4/4.1) МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4000.00 W МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4600.00 W ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3600/3700 W ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1100 W ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1000 W ПРОТОК НА ВОЗДУХ:550.00 m3 КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.60 l/h НИВО НА...riversoft.mk
HAIER TUNDRA GREEN AS50TDDHRA-CL INVERTER 5.5kw – Klimatizacija
klimatizacija.mk
Stavija na 22°C i na AUTO FanЗдраво на сите
Имам парапетна инвертер клима 5.5кв ( https://klimi.mk/product/401 ) и прашањето ми е како е најдобро/најисплатливо на кој мод/температура/фан да се користи ? Позиционирана е во дневна и затоплувам дневна соба, трпезарија и кујна што се околу 45 квадрати и сето ова е отворен простор( не се посебни соби ) и работата е што премногу брзо го загрева просторот а е подесена на 23 и фан на минимум и после некое време мора да ја изгасам зошто не се дише од топлина или пак на Quiet Mode на 22 степени ке ја ставам и дува помлако и помалку ..., а сите викате како не треба пали гаси да и се праи.. инаку станот/зградата има одлична изолација.. Ајде сега стручнаци кажете како е најдоброПрегледај го приврзокот 272171Прегледај го приврзокот 272172
Ти реплицирав затоа што тврдиш дека така пишува само на klimi.mk.Sega najdi na Haier oficijalen info kade ima za Tundra - 25C