D
Deleted member 12196
Гостин
Дали субвенциите што ги даваат важат за две клими од 500€?
Vo Skopje samo Edna mislam, ama zavrsija subvenciite. Denes kazaa.Дали субвенциите што ги даваат важат за две клими од 500€?
Da si prasal porano trebaloСе одлучив за тошиба шораи еџ 3.5... Нареднава недела ќе ја монтираат. Ги гледав спецификациите на страната од тошиба, пишува капацитет 4.2 кв за греење, а опсег од 1 кв до 5.3 кв..... Толку работи од мин до макс? 4.2 е просек некој? Не ми е баш јасно....
По твое подобро Амбер за 49 000 одколку Шораи за 53 000?Da si prasal porano trebalo
Na -7 e so maksimalni 2.8kw, i 2.2kw "neizmereni" na -15.
Za 53.000 den premnogu....si gi preplatil filtrite i reklamata...se nadevam zivees negde pojuzno i ne si ja namontiral vo pojse od 25 do 30m2.
Ako tolku si sakal Shorai, Amberot ke go prodadese vednas na nekoj. Se bara na sekade.По твое подобро Амбер за 49 000 одколку Шораи за 53 000?
Среќа што ја земав Амберот за да си одврзам пари за монтажи, инаку секогаш би зел Шораи.
Знам дека се бара, затоа стоеше неколку месеци во магацинот.Ako tolku si sakal Shorai, Amberot ke go prodadese vednas na nekoj. Se bara na sekade.
Na +12 ako za 1140w imaCOP 9 znaci deka klimata na temperatura od +12 treba vo prosek da raboti so 120w potrosuvacka.Со здравје да си ја користите.Добро си одлучил.На 12c.има cop 9
Пали кога ќе ти ја наместат гаси во мај.Околу 200w потрошувачка минимум околу 1600w потрошувачка максимум.
Прегледај го приврзокот 271616
Po ova se gleda deka ne treba tuku taka nabrzaka,da go napolnime balonceto so topol vozduh,tuku ako go rabotime so pomalo opteretuvanje na kompresorot kopot e 9.Zatoa ne e isto kako sto velese ti deka samo bitno da stavime toplina vo balonceto,nego i po koj COP ke ja stavime .Ete Tosiba ima staveno i tabela deka COP e pogolem pri pomalo optovaruvanje.A za Sorajot sigurno ke odi pod 300w ,zatoa sto mojata stara 10 godisna SUZUMI spusta i na 180w.Na +12 ako za 1140w imaCOP 9 znaci deka klimata na temperatura od +12 treba vo prosek da raboti so 120w potrosuvacka.
Go molam clenot sto dal 53.000den za klimata da dade uste 900den za merac i da si priznae deka pod 300w gasi i nemoze da raboti so 120w.
I vtoro...1140w se izmereni so720m3/h pa e postignat toj Cop...sto e izduv od okolu 25c....i moze da ni raskaze kolku mu e prijatno takvo "greenje".
Kompresorot na120w da raboti moze vo lab i stavena ne TestMode za da u prosek od 3saata test izvadi 120w prosek. treba HZ da i gi limitiras za taka da raboti ili na Test ukratko.Po ova se gleda deka ne treba tuku taka nabrzaka,da go napolnime balonceto so topol vozduh,tuku ako go rabotime so pomalo opteretuvanje na kompresorot kopot e 9.Zatoa ne e isto kako sto velese ti deka samo bitno da stavime toplina vo balonceto,nego i po koj COP ke ja stavime .Ete Tosiba ima staveno i tabela deka COP e pogolem pri pomalo optovaruvanje.A za Sorajot sigurno ke odi pod 300w ,zatoa sto mojata stara 10 godisna SUZUMI spusta i na 180w.
Јас имам Тошиба и за брендот не си погрешил си земал една од најдобрите со здравје да си се служиш.Ќе ти троши 200-300w во потоплите месеци и 700-900w зимно време но секој простор е различен најдобро мерач да си земеш таман ќе споделиш на форумов .За втората соба што коментиравме мислам ќе ти биде голема разлика во температура затоа ти реков со 2 клими поубаво и поекономично ќе пројдеш.Подеси на 24c и на autofan и не ја чепкај до април.Се одлучив за тошиба шораи еџ 3.5... Нареднава недела ќе ја монтираат. Ги гледав спецификациите на страната од тошиба, пишува капацитет 4.2 кв за греење, а опсег од 1 кв до 5.3 кв..... Толку работи од мин до макс? 4.2 е просек некој? Не ми е баш јасно....
Celta mi e da go potvrdm ona sto go pisuvav porano, pred dva tri dena.Deka COP e obratno proporcionalen vo zavisnost od operetuvanjeto na kompresorot na konstantna teperatura ,zatoa sto ima clenovi sto ne mu e poznato toa.A za toa sto na nekoj ne mu spustala pod 250w,mozebi e montirana prmnogu vo kos i senzorot go lazi.Tosibata kako ke napise taka i e.Nema laga kaj tosibata.Toshiba ima tabela po koj standard...pisuva li JIS standard.
Sto e JIS standard moze da ni objasnis dali toj vazi vo EU /Eurovent?
I vtoro ima coek od Rijeka so Suzumi koja gasi na 250w.
A mene celta mi e da svatis deka COP9 za 1140w e duvanje od 25c.Celta mi e da go potvrdm ona sto go pisuvav porano, pred dva tri dena.Deka COP e obratno proporcionalen vo zavisnost od operetuvanjeto na kompresorot na konstantna teperatura ,zatoa sto ima clenovi sto ne mu e poznato toa.A za toa sto na nekoj ne mu spustala pod 250w,mozebi e montirana prmnogu vo kos i senzorot go lazi.Tosibata kako ke napise taka i e.Nema laga kaj tosibata.
A mene celta mi e da svatis deka COP9 za 1140w e duvanje od 25c.
I so 25c balonot treba da go pumpa vremenski mnooogu dolgo i da te duva ladno za toa doolgo vreme.
jas mnogu ubo svakam i ja poznavam i rabotata na i toshibata,ako e zadadena 20c a duva 25 koj jas voopsto ne go ni custvuvam sepak e poveke od zadadenata ,i ja oddrzuva vo momentot mojata posakubana temperatulai mene ke mi ja oddrzuva zadadenata temperatyra so izduv sto ne ni go osekam, co COP 9.Bitno e da mi begaat so pomalce paricki od novcanikot,a jas da se osekam komforno.A mene celta mi e da svatis deka COP9 za 1140w e duvanje od 25c.
I so 25c balonot treba da go pumpa vremenski mnooogu dolgo i da te duva ladno za toa doolgo vreme.
Od kaj toa deka zadadena e 20?jas mnogu ubo svakam i ja poznavam i rabotata na i toshibata,ako e zadadena 20c a duva 25 koj jas voopsto ne go ni custvuvam sepak e poveke od zadadenata ,i ja oddrzuva vo momentot mojata posakubana temperatulai mene ke mi ja oddrzuva zadadenata temperatyra so izduv sto ne ni go osekam, co COP 9.Bitno e da mi begaat so pomalce paricki od novcanikot,a jas da se osekam komforno.