- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.775
- Поени од реакции
- 4.127
Ništo ne treba da napraviš osven da pročitaš što pišuva čovekot na hrvatskiot forum, a posle ako i toj ne te uveri ......Можеш ти да си бидеш машински инжинер, можеш да бидеш и електроинжинер, ама брат многу брзо ги менуваш мислењата. Пред извесно време пишуваше да му ја покажеме вратата на монтерот ако нема опрема за вакумирање, сега пишуваш дека не е проблем ако не се вакумира. Климата е направена да грее и лади на фреон, воздухот залудно троши енергија.
Немој да тврдиш дека компресорот успева да го втечни и воздухот, си ја брукаш дипломата.
Понатаму велиш дека е доволно една капка течен фреон да влезе во компресиониот простор па тој да експлодира. Премногу храбра изјава. Во каква агрегатна состојба се наоѓа компримираниот фреон? Некако твојата диплома (на која постојано се повикуваш, како сите други да се само со основно) лошо ги сфатила (или лошо ги објаснува) работите. Ќе мора малку да ја подновиш, застарена ти е.
Еднаш велиш дека нема манометар со казалка кој мери прецизно, во истата реченица велиш дека има, ама бил скап. Нема ни ефтин дигитален манометар, ама ако некој сака да глуми мајстор мораа да купи.
И за крај, што воопшто тука споменуваш бакарна маст? Сакаш да се самопофалиш?
Podobro tie da ne tropaš ponatamu, kompresorot pumpa gasovi, a ne tečnosti. Za pumpanje tečnosti služi ured tkn. PUMPA. Kompresorot go vtečnuva gasot vo izmenuvačot, a ne po tvoeto svaćanje vo kompresoniot prostor . Gleaš li kolku si bos za tehnika? Taman rabota da dojde tečnost vo kompresorot. Mrsko ti e da otvoriš gugl i pobaraš voden udar kaj kompresor.
Ti mojata diploma da ja ostaviš na mir, dobiena e vo vreme na vistinski kriteriumi i pred renomirani profesori, a ti zastani i ne se brukaj ponatamu.
Inače mojata klima ne e vakumirana će si raboti taa si ima zaštita od monteri buzdovani, ednostavno ne sakav da kači vakumpumpa polna so voda.....
Ete ako teraš ponatamu će počnat da ti se smeat luđevo, ti si znaeš.