Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
7kw што не е за по дома, не е.
Некој може да е задоволен од топлината но комоцијата каде е?
И да работи на тивок мод за некако да се трпи не е тоа тоа...

Sent from my iPhone using Tapatalk
7kw za 70m2 se vika Multisplit....ne za gjabe go izmislile.
Sporedeno so parno znaci klima vo sekoja soba...isto kako sto radijatori ne stavaat samo vo dnevnata, tuku vo sekoja soba ima posebno grejno telo....
So toa sto radijatorot nemoze i da ladi tuku samo gree.
I bitna informacija sto fali od momakot sto so edna klima od 7kw topli cel stan i ja shiri taa informacija postojano .....e deka momakot e lociran vo Gevgelija sto znaci e vo Topla zona sto bara greenje do +2C nadvoresna.

Последно уредено:
Член од
16 април 2019
Мислења
382
Поени од реакции
541
Sporedeno so parno znaci klima vo sekoja soba...isto kako sto radijatori ne stavaat samo vo dnevnata, tuku vo sekoja soba ima posebno grejno telo....
I bitna informacija sto fali od momakot sto so edna klima od 7kw topli cel stan i ja shiri taa informacija postojano .....e deka momakot e lociran vo Gevgelija sto znaci e vo Topla zona sto bara greenje do +2C nadvoresna.
Ne sum jas od gevgelija imam pisuvano deka sum od Stip
I kazuvam sto i kako grejam pa vie veruvale ili ne toa si e vase znaci non stop vklucena klima vo dnevna si odrzuva 24 stepena vo drugive 2 spalni 21 stepen super temperatura a i klimava iako e Inventor Nemesis proizvedena e vo Gree ova e Amber Clasik i ti strelec imas kazano ovde.
Jas ni sam trgovec so klimi ni nekogo ubeduvam sto da kupi tuki spodeluvam iskustvo za mojava klima forumot e za toa.
Ovde poveketo se dileri prodavaci i gledaat nivniot brend da se prodava epa toa si e normalna rabota. A za multisplit sistem da stavam nema potreba da davam tolku pari koga vaka sum zadovolen od moknosta na samiot ured.

Последно уредено:
Член од
20 февруари 2019
Мислења
36
Поени од реакции
17
Druze ajde pomogni mi ti da s e odlucam dojde vreme za green je, prodavacite vrska nema at me ubeduvaa deka vivax e odlicna.
Od Negotino sum, se raboti za dnevna 30m2
Plus kujna I spalna povrzani bez hodnik.
Za kuka se raboti, treti kat.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
Ne sum jas od gevgelija imam pisuvano deka sum od Stip
I kazuvam sto i kako grejam pa vie veruvale ili ne toa si e vase znaci non stop vklucena klima vo dnevna si odrzuva 24 stepena vo drugive 2 spalni 21 stepen super temperatura a i klimava iako e Invertor Nemesis proizvedena e vo Gree ova e Amber Clasik i ti strelec imas kazano ovde.
Jas ni sam trgovec so klimi ni nekogo ubeduvam sto da kupi tuki spodeluvam iskustvo za mojava klima forumot e za toa.
Ovde poveketo se dileri prodavaci i gledaat nivniot brend da se prodava epa toa si e normalna rabota. A za multisplit sistem da stavam nema potreba da davam tolku pari koga vaka sum zadovolen od moknosta na samiot ured.
Sosema te razbiram....poeftino e kako investicija so edna klima da utepas tri sobi. Ama preporakata vo smisol konfor i ekonomicnost so Multisplit i posebno grejno telo vo sekoja soba treba da ima prostor da se objasni na drugite....pocituvaj go toj moment....
Za mene licno e mnogu laicka preporakata so edna klima da grees cel stan...ja ne bi ja preporacal no ima takvi prodavaci sto ja praktikuvaat za da sepak nesto u denot prodadat..
. a 3klimi odednas kako i da go vrtis e dobar biznis za prodavacot neli?.....ama za kupecot dali e toa dobar biznis e toa e dilemata.
Автоматски споено мислење:

Druze ajde pomogni mi ti da s e odlucam dojde vreme za green je, prodavacite vrska nema at me ubeduvaa deka vivax e odlicna.
Od Negotino sum, se raboti za dnevna 30m2
Plus kujna I spalna povrzani bez hodnik.
Za kuka se raboti, treti kat.
Za dnevna 30m2 i maximalni 3kw gubitoci na -15 dovolno ti e Gree Fairy 3.5ka.
Sve drugo u toj cenoven rang do 30k e poslabo od Fairy so garancija!
Batali Vivax tie se 2.5ki na greenje.
Za plus kujna i spalna so nepoznati kvadraturi ke ti treba dosta pojjaka masina ili uste edna poslaba klima od Fairy3.5 vo spalnata sto e za mene podobra solucija da ides so 2 klimi.

Последно уредено:
Член од
20 февруари 2019
Мислења
36
Поени од реакции
17
Sosema te razbiram....poeftino e kako investicija so edna klima da utepas tri sobi. Ama preporakata vo smisol konfor i ekonomicnost so Multisplit i posebno grejno telo vo sekoja soba treba da ima prostor da se objasni na drugite....pocituvaj go toj moment....
Za mene licno e mnogu laicka preporakata so edna klima da grees cel stan...ja ne bi ja preporacal no ima takvi prodavaci sto ja praktikuvaat za da sepak nesto u denot prodadat..
. a 3klimi odednas kako i da go vrtis e dobar biznis za prodavacot neli?.....ama za kupecot dali e toa dobar biznis e toa e dilemata.
Автоматски споено мислење:

Za dnevna 30m2 i maximalni 3kw gubitoci na -15 dovolno ti e Gree Fairy 3.5ka.
Sve drugo u toj cenoven rang do 30k e poslabo od Fairy so garancija!
Batali Vivax tie se 2.5ki na greenje.
Za plus kujna i spalna so nepoznati kvadraturi ke ti treba dosta pojjaka masina ili uste edna poslaba klima od Fairy3.5 vo spalnata sto e za mene podobra solucija da ides so 2 klimi.
Kombinacija eden: https://m.tehnomarket.com.mk/product/5008733/gree-fairy-12000btu-r32-22-gwh12acc-k6dna1di-o i

Kombinacija dva:

Dvete sobi se po 15m2, salon 30m2 vidi a spusten plafon 230sm so 220sm

Koja opcija bi mi zavrsila rabota?
Dali postoi moznost Edna nadvoreshna edinica I dve vnatreshni I koj bi mozel toa da izvede?
Fala ti

Член од
2 август 2014
Мислења
1.774
Поени од реакции
4.125
Kombinacija eden: https://m.tehnomarket.com.mk/product/5008733/gree-fairy-12000btu-r32-22-gwh12acc-k6dna1di-o i

Kombinacija dva:

Dvete sobi se po 15m2, salon 30m2 vidi a spusten plafon 230sm so 220sm

Koja opcija bi mi zavrsila rabota?
Dali postoi moznost Edna nadvoreshna edinica I dve vnatreshni I koj bi mozel toa da izvede?
Fala ti
Imaš i treta ušte pointeresna i poeftina kombinacija, sosema dovolna za toj prostor od FAIRY vo salonot i LOMO nekade pred spalnite.....
Baraš pomoš a nema ni osnoven raspored na prostorii...
Begaj od multisplit sistem, osven ako ne ti smetaat cevovodi po cel stan ili nemaš mesto za dve nadvorešni edinici. Osven toa će te košta poskapo od dva klimatizera i ako se rasipe nadvorešnata edinica ostanuvaš bez greenje.

Член од
20 февруари 2019
Мислења
36
Поени од реакции
17
Imaš i treta ušte pointeresna i poeftina kombinacija, sosema dovolna za toj prostor od FAIRY vo salonot i LOMO nekade pred spalnite.....
Baraš pomoš a nema ni osnoven raspored na prostorii...
Begaj od multisplit sistem, osven ako ne ti smetaat cevovodi po cel stan ili nemaš mesto za dve nadvorešni edinici. Osven toa će te košta poskapo od dva klimatizera i ako se rasipe nadvorešnata edinica ostanuvaš bez greenje.
Eve raspored. Bidejki nema Fairy dali amberot by bil dobar?
IMG_20200926_115938.jpg

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Последно уредено:
Член од
21 јули 2017
Мислења
20
Поени од реакции
3
Pozdrav!!! Hisense inverter energi serija so oznaka TQ50BAOEG/TQ50BAOEW..ima dvoreden izmenuvac(otvorena i videno) nadvoresna,EEV ventil, 1.2kgr freon r32, greaci na kompresor i tacna, nadvoresna 50 kgr. vnatresna 12kgr GMCC kompresor( verovatno rotari)..vnatresna 7 brzini, nadvoresna 3. raboti do -20.. dali e ova pokazatel za dobra klima??? dali ima eurovent Hisense??? dali ima nekoj uste nekoja informacija za klimava?? koj model na GMCC kompresor koristi?? ima uste edna rabota!!potrosuvackata na struja za greenje e 1400( 0.27-1550) w.Maksimalno dava 6kw.Ovaa 1550 wati mi nema nekako logika..Na site stranici,,srpski,makedonski,grcki, italijanski istite specifikacii se dadeni...
Postov e od juli mesec, ali konkretno nikoj ne mu dade mislenje za covekov za klimava, ako bi mozelo povtorno malku diskusija za klimava?

D

Deleted member 53418

Гостин
Препорака за инвертер до 25к-27к за соба 25 м2, пвц прозори, нема фасада, висина 220цм. Во понеделник ќе се зима.

Фала однапред.

Последно уредено од модератор:
Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Препорака за инвертер до 25к-27к за соба 25 м2, пвц прозори, нема фасада, висина 220цм. Во понеделник ќе се зима.

Фала однапред.
Za 25m2 ovaa klima so Hitachi kompresor

Член од
7 октомври 2008
Мислења
227
Поени од реакции
203
Почнале да пристигаат парите за климите. Секоја чест за Шилегов, само така да продолжи до крај

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Nema na sto koja klima i da ja kupis vnimavaj na montazata minimum 3 metri bakarni cevki vakumiranje so vakum pumpa bandaziranje na bakarnite cevki so bela bandaz traka vnatresnata edinica od plafon da e odalecena 10 do 15 cm za dovolen protok na vozduh
I sekako pofalise spodeli sliki od montazata na klimata :)

D

Deleted member 53418

Гостин
Nema na sto koja klima i da ja kupis vnimavaj na montazata minimum 3 metri bakarni cevki vakumiranje so vakum pumpa bandaziranje na bakarnite cevki so bela bandaz traka vnatresnata edinica od plafon da e odalecena 10 do 15 cm za dovolen protok na vozduh
I sekako pofalise spodeli sliki od montazata na klimata :)
Ми понудија монтери нивни да дојдат, прифатив.
МОже да ми кажеш точно 3 метри минимум бакар да стават? Искрено не знам ни како изгледа вакум пумпа да не ме смотаат во врска со ова.
Секако обавезно ќе споделам.

Kajgana Shop

На врв Bottom