Не е точно ова. Не го слушајте! Шири пропаганда против Mitsubishi во полза на Gree врз основ на непроверени постови на други форуми.
Во пракса се покажа дека Gree се клими кои трошат претерано многу, баш тие имаат фиксни дефрости и проблематични енергетски налепници, уреди кои шират смрдеа на евтина кинеска пластика, уреди на кои им се уклучуваат греачите на +20 и ред други дубари за кои корисниците или немаат воља да дискутираат овдека или чувствуваат срам заради тоа што се насамарени од една агресивна ванаби маркетинг герила.
Ќе го посети него Пепељугоски. Нека не се секира.
Neznam sto se napinjate koja klima e bolja u defrosti ili auto fan,celo vreme go citam forumov i ne komentiram,sekoj klima si e prikazna za sebe,dali elektronika,dali objektot so izolacija dali slaba struja ili mestopolozba,najbitno e toj sto ja koristi da e zadovolen
Eve za kaj mene konkretno ke vi kazam kako e
Gream povrsina od 65 kv kukja so stiropor 5sm,drveni dupli prozori,tavan neizoliran,podrum i garaza,kukjata e visoko prizemje
Dnevna trpezarija kujana otvoren prostor 37kv,od 3 strani nadvoresni zidovi zagrevam so tundra 5.5kv podesena na 22 stepeni,na 3.5 metri od klimata pokazuva 23.4 stepeni na 3 brzina fan potrosuvacka okolu 800w,ako ja stavam na autofan znae da trosi i 1100w i 3 brzina nejke da cue
Ostanatite 27kv hodnik banja i spalna zagrevani so 3.5 tst na 22 stepeni so autofan i ifell vo spalna na daljinskoto na 3 metri od klimata pokazuva 22 stepeni potrosuvacka okolu 500w
Ovoj prostor ima isto 3 nadvoresni zidovi
Autofanot na tundrata barem kaj mene e krs,od 2 brzina nema otideno povekje,dodeka na tst ako otvoram vlezna vrata znae i 3 brzina da kaci ali celo vreme si tera na minimun skoro i da ne se slusa deka raboti
Inaku da dopolnam ziveam vo sonje,na otprilika 600-700 metra nadmorska visina otprilika kako sredno vodno,sto znaci i temperaturata kaj mene e raslicna za okolu 4 stepeni za razlika vo skopje