- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 1.397
- Поени од реакции
- 1.886
Ни случајно нема да помислам на „друго“ чаре ако случајно се поскапи 15% струјата. Зошто и сметката ќе се покачи 15%, што е симболично во однос на разликата и мрцварењето.Tocno momentalno da ....ama..koco idioto kaza deka ke se pokacuva...cenata za kwh, ako krene cenata 5/10/15% toa e veke na granica na isplatlivost/osvem za oktomvri-noemvri /mart-april
#a ovie 3 najjaki meseci ke moras da baras dr.care...
Инаку не само што не се качи во 2020та, туку индустриската струја ПАДНА околу 20-30%. Има калкулатор тука за новите понуди на сите дистрибутери:
Сега ако склучиш нов договор со било кој, еве пак ќе земеме ЕВН за да е исто цената е:
Односно мене околу 24-26% ми излегува на канцелариска струја поефтино од сега што ми е. За пекарите и за ноќните погони разликата е уште поголема, над 40% поефтино им излегува.
П.С. Еве и да е поскапено да речеме, а и да не е поскапено силиконот треба да заигра. Прозорците да се променат со подобри ако не ти чинат, да се стават прагчиња на надворешните врати за да дихтуваат и долу. Да се земе добар прочистувач на воздух за да не се отвора кога е премногу загадено. Да се замени ЦЕЛОТО осветлување со ЛЕД сијалици. Да се стават мрежи на прозорците и вратите кои често се отвораат, за есен или пролет да може да стојат отворени без клима, без да ти влезе пола зоолошка дома. Да си се исчисти климата убаво од сервис во Октомври, да се спреми за поголемите оптеретувања во зимата итн.