Најекономично греење и ладење

Член од
31 мај 2011
Мислења
58
Поени од реакции
42
Koja godina proizvodstvo e Kraunot?
Filtrite gi izmi?
Немам податок за год. на производство, во гарантен лист нема наведено таков податок, на внатрешната единица исто нема (барем не на страните што се достапни за проверка), а утре ќе ја проверам надворешната единица.
Филтрите не сум ги чистел, мислиш дека би можело да помогни тоа?
Автоматски споено мислење:

Немој да им го рониш бисерот на Gree фанатиците.
Таа клима која сега ти мириса на кинеска продавница овде на форумот беше презентирана како ненадмината клима за парите.
Клима која стартно беше продавана за 60.000/90.000 денари (за 5,5-ка)
За потоа да биде намалена на сегашните цени од 40.000/60.000 и со тоа да биде "единствен логичен избор" во моментов.

Ако имаш среќа мирисот ќе помине ако доаѓа од испарителот. Ако е од пластиките, тешко.
Реален сум. Нека знаат потенцијалните идни купувачи што би можело да ги очекува.
Секако ќе споделам инфо дали/доколку го решам проблемот со мирисов.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Немам податок за год. на производство, во гарантен лист нема наведено таков податок, на внатрешната единица исто нема (барем не на страните што се достапни за проверка), а утре ќе ја проверам надворешната единица.

Реален сум. Нека знаат потенцијалните идни купувачи што би можело да ги очекува.
Ti od priglupite Akademici si izgleda ako godinata neznaes da ja procitas. Ili si za na Oftamolog....nemoj da lazes i na vnatresna i na nadvoresnata etiketa pisuva god. na proizvodstvo.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576

Pa filterot e del plastika, ne gubish nisto ako go izmiesh. Imam drugar sto zema kraun sega, ke go prasam dali mirisa negovata na plastika.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Pa filterot e del plastika, ne gubish nisto ako go izmiesh. Imam drugar sto zema kraun sega, ke go prasam dali mirisa negovata na plastika.
Bane, batali gi, na ovie monterive-sitkacive dunsteri na Aux Vox i Hyndai gakjite im se neisprani so nedeli pa ne im smrdat, nemaaat na sto da se fatat pa na mirizba....aj na forum dokazi mirizba....merac za mirizba nekoj ima li? Kontrasi klasicni, na parfem mirisa mozda. A ako Akademikot jadel graf drug muabet e na sto mu mirisa :D

Даикин топлотна поставена, за потрошувачка следно зимо :)
Zasto za sledno zimo?
Ova zimo na sto ke se grees?
Ah mi tekna...so Rokovite na isporaka kaj Daikin ke fati prolet, montaza u Juli i merenje sledna zima :)

Последно уредено:
Член од
23 јули 2019
Мислења
82
Поени од реакции
131
Jas nikade ne rekov deka se razbiram od klimi, niti pak sum koristel nekogs, montiral ili prodaval. Okolu dimenzioniranjeto pokraj komentari i iskustva tuka na forumot, se konsultirav i so lokalni monteri i prodavaci i sprema moznostite , potrebite i kvadrtaturata se odluciv za toa sto se odluciv.
Sprema kvadraturata sto ja imam od 30 m2 tuka se preporacuva 3.5 klima inverter ( popravime ako gresam), cenoven rang mi odgovarase Gree fairy a i imase dosta pozitivni komentari. Montazata kolku sto gledam e solidna, nisto ne cuka, nisto ne mirisa, temperatura na izduv nesto pod 50 stepeni. Toplotni gubitoci ne ke da imam bas no imam debeli zidovi od polna tula koi tesko se ladat no i tesko se zagrevaat taka da najverojatno tuka mi e problemot okolu postignuvanjeto na temepraturata. Na grejnoto telo so koe prethodno se greev toa ne mu pretstavuvase problem i zatoa si imav drug rezim na rabota, na klimata ocigledno i e problem pa ke mora malce da se adaptirame oti ocigledno so prethodniot rezim na greenje ne ja biva rabotata.
Uste koga se resiv da zemam klima prvobitnata namera ne mi bese celosno da se oslonam na greenje so nejze tuku kombinacija od dvete ili od pocetok na grejna sezona pa do kaj -10 klimata, potoa kaminot. Sega zasega matematkite ne mi izleguvaat bas kako sto treba no ajde kako sto rekov ke promenam nesto vo nacinot na rabota na klimata pa ke vidime sto ke bidi.
Druze proveri da ne ima nekoj problem so klimata. Jas nekni ja merev na izduv 65 stepeni bese isto Fairy 3,5

A

Ali Pasha

Гостин
Не соли муда, ако можеш да помогниш со совет, помогни, во спротивно чути. Очигледно е дека нешто не е во ред со Краунот, пошто во исто време монтирав и Фери, кое патем функционира одлично.
Me isplasi sega, a sakav i jas da naracam eden vakov...da nema vrska nesto cenata, zasto tolku se namali?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ja denes vakvo merenje imam..170w cepa so saati...vakvo nesto nema da izmerat ni do Tokija da trgnat monterive od Jox Mox..a ni od momcive ni so Mitsu ni Toshibi i tos so sertifikatite zamirisani pod mishka da trgnat.
Screenshot_20191204-132759.png
Moze i pod 170w.....ovoj COP e nepoznata za matematikata na Zmigavecot....edna nepoznata ke ima i ke se cudi :)

Attachments

Последно уредено:
Член од
23 јули 2019
Мислења
82
Поени од реакции
131
Луѓе U-Crown-ов од сефтето некни до денес ми ја омириса цела соба на пластика, се осеќам ко во дуќан Се за 1 евро да живеам. Пред некое време знам и друг се жалеше на ваков проблем. Чаре?

Да надополнам, монтажата одеше коректно до делот со вакумирањето кој траеше 5-6 минути. Можно е од недоволно вакумирање на цевките да се јави ваков проблем или друго е во прашање?
Jas zedov tri i nemaat nikakva mirizba

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Inace da dodadam deka poradi snemuvanjeto na struja 3-4 pati vcera u eden moment SPS3 si otide u OFF a nikad porano nema taka napraveno.. Bev izlezen gospozata pi*dese po tel kako ne sakala da starta klimata i se smrznale samo 20C bilo doma, provereni osiguracite deka se ok. Srekja odma mi tekna go otvoriv na aplikacijata gleam OFF. Go stisnav prebaci na ON i si pocna klimata auto start. Ako produzi vaka EVN (sve da im) da si priklucuva zgradi ko pecurki so niknuvaat bez prestan na postoecki trafostanici do besvest tangal da ne ni stane najekonomicnovo invertersko grenje...

Член од
20 август 2019
Мислења
34
Поени од реакции
60
Decki zdravo ...

Dodeka ne sum gi frlil niz prozor i vnatresnava i nadvoresnata edinica, pred skoro 2 meseci zemav Gree Fairy 7kw i ja plativ debelo (69000) ocekuvajki za vozvrat na sumata da dobijam barem SOLIDNO zagrevanje na prostorijata. Se raboti za kukja so dneven prestoj od okolu 40 kvadrati, a klimata stavena na 30stepeni dostignuva maksimum 21stepen vnatresna temperatura duri po 2 saati greenje posle koja se stava vo defrosting mode. Kukjata e nova izolacijata e stavena od dve strani samo i ne mi e verno da ima tolkava zaguba ... Pritoa inverterov na dalecina od metro ipol se oseka laden vozduh... Prv pat koristam inverter i ocekuvav poveke iskreno ... Nekoi soveti ili iskustva da spodelite za Gree ili potocno za ovoj model Gree Fairy 7KW
Koga veke si imal takov dobar budzet si mozel da biras nekoj japonski brend. I ne 7ka nego 5.5ka. Jas gream 35m2 vo stara zgrada bez termo fasada so daikin ftxf50 i sum prezadovolen zasega. 24 stepeni doma a potrosnja od 0.5 do 0.8kw sega ko zaladi.

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
@Strelec
Оди сега да ги собереш децата од маалото пред зграда, земи го мерачот и кажувај им дека го израбориле научници од Церн, Швајцарија.

Потоа земи секира, искрши ги климите дома, купи ќумбе и потоа во планина овци да пасеш.
Или затерај накај Бардовци. Мислам дека е попаметно.

Пријателски совет :
Не диши длабоко од пластиките на U-Crown-от.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Ja denes vakvo merenje imam..170w cepa so saati...vakvo nesto nema da izmerat ni do Tokija da trgnat monterive od Jox Mox..a ni od momcive ni so Mitsu ni Toshibi i tos so sertifikatite zamirisani pod mishka da trgnat.
Прегледај го приврзокот 224290
Moze i pod 170w.....ovoj COP e nepoznata za matematikata na Zmigavecot....edna nepoznata ke ima i ke se cudi :)
Ne znam sto ti e ova, ama deka nekoja klima ke tera na 170w (od koi 80w se greaci) na 0 stepeni nadvoresna... Momentalno na 23c I feel vlece 750 hansolot, i taka e od pred 4 saati kolku sto go gledam.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Stavi slika od vnatresnata edinica i od dalecinskoto da vidime sto model e na on-off dali e vivax-ot rebrendirana Gree on-off ili e Midea rebrendirana.
IMG-2711fd337d25498ede87da3efb0d5598-V.jpg

IMG-ffa23a94bdb697a462fb2a58f867fa51-V.jpg

За ова ѓубре ти зборев

Член од
8 октомври 2019
Мислења
21
Поени од реакции
13
Ako na -7°C ti se dovolni 2.4kw toplina ok e klimata bidejki ovoj model na VOX inverter klima na -7°C dava 2.4kw toplina e sega zavisi sto sakas da grees so klimata ( kolkav prostor ) dali imas izolacija stan ili kuka

Moj sovet tie podobro ovaa TST inverter klima odkolku VOX
Kolku dava T. S. T NA - 7C sobata e izolirana i mala od 15 kvadrati so vnartesen stirodur i nadvoresniot cid sritopor 5 test so plinska grejalka za 20 minuti greenje diganje temperatura od 9 na 21 stepen po gasenje za 1 cas spagane na 15 stepena

Kajgana Shop

На врв Bottom