Најекономично греење и ладење

Член од
1 октомври 2018
Мислења
386
Поени од реакции
787
Ме интересира колку повлекува или колку троши на 24~25 степени. Со колку почнува и со колку завршува.
На двојка фан на пример.
Или колку троши на 22.
Jas ja drzam na fan 3 i generalno na 23-24 stepeni.
Dokolku se ostavi da raboti celo vreme znaci posle 24 casa neprekinato greenje, koga i zidovite veke ke bidat podobro zatopleni, kaj mene vleci prosek nekade pomegu okolku 800W za narednite 24 casa, so toa sto mnogu cesto se spusta na min od okolku 350W a potoa se isklucuva.

Bideki ne sme doma pogolem del od denot i bideki seuste ne e mnogu ladno i ne gream celo vreme, za start ja pustam na 31 so fan 3. Vlece do 2000W ama po 10 min namaluva na okolku 1300W, a po cas namaluva na okolku 1000W iako se daleku tie 31 stepen.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.430
Ke mu prenesam na prijatelov ( ne e za mene jas imam Haier tide 12-ka i TST Gree LOMO 12-ka ) saka da zeme Gree u-crown i saka da ima opcija za isklucuvanje na greacite na kompresor i kondez.
Ajde prenesi mu na prajtelot. Ako ne da idete so @Strelec do kina da kazete na kinezite da izmislat taa tehnologija so daljinsko i mobilen.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.499
Ke mu prenesam na prijatelov ( ne e za mene jas imam Haier tide 12-ka i TST Gree LOMO 12-ka ) saka da zeme Gree u-crown i saka da ima opcija za isklucuvanje na greacite na kompresor i kondez.
U-Crown nikogas i nemal zican grejac na kompresor
Crown-heater.jpg
kako sto nema zican grejac na kompresor ni Amber12 nema ni Fairy12, G-Tech mislam isto nema.
Da ne zvucam dejavu...ama stvarno ne citate specifikacii.
No sekako mora da ima predgrevanje na kompresorot koe se postignuva preku pustanje struja vo namontkite vo kompresorot, a bez toa predgrevanje i zagrevanje na uljeto i ne bi rabotele na niski temperaturi. Pod niski T se podrazbira pod -10 pa site klimi do -15 i pod toa go imaat toa greenje na kompresor.
Site klimi do -15 i da nemaat grejaci imaat zgolemena potrosuvacka vo StandBy ako nadvor temperaturite se pod nula....taka da episibir dali ima ili nema grejac, dali bilo preku namotki ili zican grejac.
Drugo e grejac na tacna.
Ako vi treba manual kako se vgraduva grejac na tacna kaj Toshiba samo pobarajte cel manual ima :)

Последно уредено:
Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Ajde prenesi mu na prajtelot. Ako ne da idete so @Strelec do kina da kazete na kinezite da izmislat taa tehnologija so daljinsko i mobilen.
Dobar predlog i da im spomneme osven za greaci isklucuvanje preku dalecinskoto da ima dugme i za mometalna potrosuvacka energy i koga ke se stisne toa dugme energy na display-ot na vnatresnata edinica da pokazuva momentalna potrosuvacka kako sto e kaj LG klimite.
Автоматски споено мислење:

U-Crown nikogas i nemal grejac na kompresor
Aj stavi slika od nadvoresnata edinica na u-crown da vidime.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Jas ja drzam na fan 3 i generalno na 23-24 stepeni.
Dokolku se ostavi da raboti celo vreme znaci posle 24 casa neprekinato greenje, koga i zidovite veke ke bidat podobro zatopleni, kaj mene vleci prosek nekade pomegu okolku 800W za narednite 24 casa, so toa sto mnogu cesto se spusta na min od okolku 350W a potoa se isklucuva.

Bideki ne sme doma pogolem del od denot i bideki seuste ne e mnogu ladno i ne gream celo vreme, za start ja pustam na 31 so fan 3. Vlece do 2000W ama po 10 min namaluva na okolku 1300W, a po cas namaluva na okolku 1000W iako se daleku tie 31 stepen.
mnogu nekako 800w prosek ?

Ne znam zoshto, ama koga ke ja vidam nadvoreshnata od SF50kata, dobivam mnogu prijatno cuvstvo vo bokserkive.
so be se palis na frizideri. odi vo tehnomater baraat prodavaci

na @FlegmaFX da ja priznavaam taa nadvoresnata od FH50

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Eden Hansol imam taka otvoreno ama istiot-otvoreniot morav da go kupam(ne ja mojot rodnina)....ako go otvorime Crownot i toj go zeme prijatelot tvoj ne problem ke go otvorime :)
Druze ti ne me razbra mislev vo izlobeniot salon na greestore ako imate izlozeno od Gree u-crown od ( nadvoresnata edinica otvorena ) da sliknese i da stavese na forumov a ne ti da ja otvaras.

Член од
9 ноември 2019
Мислења
22
Поени од реакции
24
Eden Hansol imam taka otvoreno ama istiot-otvoreniot morav da go kupam(ne ja mojot rodnina)....ako go otvorime Crownot i toj go zeme prijatelot tvoj ne problem ke go otvorime :)
Дали u-crown што се продава во Техномаркет е добра одлука за греење на стан од 42 м²?

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Член од
1 ноември 2019
Мислења
20
Поени од реакции
14
Почитувани,
Греемак Гроуп нема ништо со објавите на Маркет конект.
Благодарам што не известивте за да интервенираме.
Со Почит,
Греемак Гроуп
Пред извесно време купив U-GROWN 12ka од кај Вас. И покрај спецификациите напишани дека има, јас ја прашав продавачката дали има греач на компресор, таа ми одговори потврдно ДА ДА ДА. Сега и тука да Ве прашам да ми одговорите дали има греач на компресор?
Фала.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.499
Druze ti ne me razbra mislev vo izlobeniot salon na greestore ako imate izlozeno od Gree u-crown od ( nadvoresnata edinica otvorena ) da sliknese i da stavese na forumov a ne ti da ja otvaras.
Nema U-Crown nadvoresna edinica izlozena po salonive

Пред извесно време купив U-GROWN 12ka од кај Вас. И покрај спецификациите напишани дека има, јас ја прашав продавачката дали има греач на компресор, таа ми одговори потврдно ДА ДА ДА. Сега и тука да Ве прашам да ми одговорите дали има греач на компресор?
Фала.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Greeenje na kompresor ima Da Da Da

I vo specifikaciite za ovaa klima na stranata na Technomarket stoi:

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Ima grejac de ama u japonski stil....preku namontikite na kompresorot, sto e istoto...i mnogu poveke baranata izvezdba za greenje na kompresorot so navodno pomala potrosuvacka sto ja bara Klime

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom