Најекономично греење и ладење

Член од
14 август 2018
Мислења
4.665
Поени од реакции
10.371
Ova vreme koga nautro i navecer temperaturite se niski a veke od utre i dnevnite temperaturi ke bidat niski dali od koga ke se montira inverter klimata ako se pusti odma na greenje ke bide problem ili ne dali moze da se pusti na greenje prvpat po montazata ili mora samo na ladenje ?
Лепи не го слушај Златко нека не те заебава... Ни ладно,ни топло!Ништо!
Додека не дојде поп да ја испее.Пази на трет ден од монтажа да биде тоа!И обавезно со кандилото со темјанот да ја исчади убаво внатрешната...филтрите да фанат мисковина!
Надворешната може и само се босилек и света вода да помине.
И пак несмееш да ја пушташ!
Нареден ден,даљинското со кило зејтин во црква го оставаш да преноќи,а ти ја собираш фамилијата и даваш посна вечера како за слава!
Исто пази батерии да имаш ставено и на мод греење да го оставиш за подобро да фане мајата!Тек тогаш ќе можеш да ја пуштиш.

Ако ставаш од тоа турските Тадиран,ги следиш истите чекори,само со оџа и џамија!

Последно уредено:
Член од
16 март 2019
Мислења
3.306
Поени од реакции
5.355
Znaci prasanjeto mi bese opsto za bilo koja klima koga prv pat se vklucuva posle montazata kako e pravilno na ladenje da se pusti ili na greenje ili pak nema vrska dali e greenje ili pak ladenje?

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
3.562
Dajte predlog za dobar protochen bojler. Ima nekoj po doma STIEBEL ELTRON da gi pofali?

Член од
13 март 2017
Мислења
110
Поени од реакции
182
Во куќа сум,ако имаш слаб притисок ниту еден проточен бојлер не е за тебе. Инаку да ти одговорам да работи ама уклучува само едниот греач и за летно време водата за бањање е супер дури и жешка но за зимно време не е баш пријатна ако нема притисок да уклучи и вториот греач.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
3.562
Во куќа сум,ако имаш слаб притисок ниту еден проточен бојлер не е за тебе. Инаку да ти одговорам да работи ама уклучува само едниот греач и за летно време водата за бањање е супер дури и жешка но за зимно време не е баш пријатна ако нема притисок да уклучи и вториот греач.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Blagodaram Dean. Od toa i se plasham.
Ama od toa shto go gledam na pazarov pa i nema nekoj podobar izbor. Bosch so plasticnite cevki sho mrznat vo zimo...

Член од
31 мај 2011
Мислења
58
Поени од реакции
42
Молам да споделите искуство со моделов: Hitachi RAS K14HCG

Во кој ранг на клими спаѓа?
Се обидов да најдам еуровент резултати, но во моментов нема. Се обидов да најдам мислења по интернет, доста оскудно...

И овој дел со бучност на внатрешна единица од 58 db нели е премногу? Мислам оти е најбучната клима (во теорија) од сите досега што сум ги разгледал, а сум разгледам многу (3.5,5.5-ки)

Последно уредено:

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Молам да споделите искуство со моделов: Hitachi RAS K14HCG

Во кој ранг на клими спаѓа?
Се обидов да најдам еуровент резултати, но во моментов нема. Се обидов да најдам мислења по интернет, доста оскудно...

И овој дел со бучност на внатрешна единица од 58 db нели е премногу? Мислам оти е најбучната клима (во теорија) од сите досега што сум ги разгледал, а сум разгледам многу (3.5,5.5-ки)
Ovaa klima e star model I 2 God ja nema na zaliha

Kajgana Shop

На врв Bottom