- Член од
- 14 мај 2009
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 1.853
Што само ние, еве Русиве кои се доста популарни на YT ќе ти дадат предлог за греење 22м2, кои се доста стручни темелни неутрални.... и во пар наврати цитирани на форумов.... се надевам ќе ти помогнат со нивниот избор за најдобра клима за загревање стамбен простор по неколку битни критериуми: https://www.youtube.com/watch?v=RC4S2oaILgg сите клими се изгор скапи, но тука се најдоа две клими кои тоа не се!.... иако се доста потценети на форумов а имаат поволни цени! Тие говорат за 09ки 9000BTU или популарно кажано 2,5ки... сеедно истото би се однесувало и за 3,5ки... во изборот се најдоа значи не многу популарни кај нас (сметам не заслужено) Daikin FTXB 35 C и Midea Mission секако 12ка те 3,5ка би биле како опција те предлог за тебе... иако со послаб PdesignH: Daikinot 2.6kW, a Mideata 2.5kW... сепак се најдоа на листата најдобри клими кај Русиве!?... Daikinot 3,5 јапонец склопен у Чешка излегува од буџетот може да се најде за 33-34,000... а Midea Mission 3,5кW vo SETEС мислам сеуште се нуди за 24-25к, многу популарна клима кај северните соседи, има одлична модулација (значи доста економична е) и тн...Е сега 2,5kW или 2,6кW би требало да се доволно да се греат 22м2 на -7*С... но на пониски кои се ретки и обично температури, кои траат додека сме во сон, можно е да треба 5-10 дена у сезона (по неколку часа значи) и додатно грејно тело... Велам можно е! Но не мора да биде! Но тоа би било случај и со останатите клими кои чинат под 500Евра (твојот буџет)... како Vivax AERI 3,5кW, јас би рекол Виола 3,5 од GREE, дека е посериозна клима од Fary 3,5 ... иако погоре читам поинакво мислење.... Лично на пр. користам 3 сезони Hаier Tundra 3,5ка (постариот модел) за загревање 18м2 во стара зграда приземје без изолација (PdesignH 2.8kW)... задоволен сум засега и не сум користел дополнително затоплување иако минатата зима неколку дена паднаа температурите и под -10!... Но ете (не само температурите зимоска), падна и предлог за новата Haier Tundra Green која има PdesignH 3.2kW.... и со овој предлог се сложувам.Znaci 22m2 soba na jug,na vtror sprat od od kujka so pvc prozorci so fasada no obicna bez stiropol ...so bi mi preporacale do 30k
Интересно е коментар од другите за изборот на баткине од видеото ... на листата Топ-10 меѓу јапонци, се најдоа тројца Кинези!?