na auto fan so ifeel uklucen e najdobro .Na pocetok ako e golema razlikata vo temperatura ke raboti vo 5ta brzina pa kako sto ladi ke spusta brzinata na fan i potrosuvackata . na ladenje moze i bez ifeel. GRESKA STO SE PRAVI posebno na greenje so ifeel uklucen dalecinskoto se stava blizu klimata i taa ne topli kako treba
Ајде уште еднаш пошто шефот ваш ве научил само две зборчина.
Пушташ клима на ауто фан. Почнува од најголема брзина и кога ќе постигне оди во најмала брзина или во еко мод па троши малку.
За да троши климата малку мора да дува во најспора брзина или со најмалку м3 воздух, тоа значи дека температурата ќе ја одржува во максимум 10м2 од собата.
Поради тоа што климата смета температура на воздух околу незе, нема да знае во 40м2 колку е на крајот од собата па ќе си дува во еко мод постојано.
За да стаса ладниот воздух во лето или топлиот во зима во поголеми простории ќе треба под клима да застанеш и да мафташ со рацете за да го пренесеш воздухот насекаде.
Бидејќи нема тоа да го правиш во собата ке имаш големи осцилации на температура, па таа заштеда што се рекламира дека се прави е фиктивна поради тоа што собата не е секаде со иста температура, односно за да добиеш иста температура мораш сам да играш со брзините во зависност од временските услови и температурата што сакаш да ја имаш дома.
Јебел вас аутофан што ќе загреете или изладите во вакви денови. Авион полесно е да се управува отколку со овие експертизи што се прикриваат недостатоците на клима уредите!!!