- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.797
- Поени од реакции
- 4.156
Mene mi se cini ili pak e navistina vnatresnata edinica oddalecena od plafonot samo 5 cm. Ako e taka dali e toa dovolno (jas mislam deka e dovolno) za nesmetana rabota. Kolku sto znam AMBEROT-ot ima ogromna vn. edinica visoka celi 320mm, a vlezot na vozduhot e samo od gornata strana, kako i na site moderni inverteri, sto mene licno mi pravi problem pri kupuvanje na nova klima, bidejci takov mi e prostorot sto ne ce mozam da stavam olku visoka edinica, a da ne bide zalepena do plafonot.....Amber Nordik modulacija ovojpat izrazena vo (°C) na izduv a ne vo meraceto za potrosuvacka....koga ke zapagja sneg i padne minus Amberot si ja terka rabotata po Finski .....bas pravo kjumbe i so visok COP
Najnisko spusta do 41°C i posle pak diga do nad 58°C....meraci od toplina
Starite klimi mozat da se lepat za plafonot bidejci imaat resetki na predniot kapak, a kaj segasnive nema nitu eden takov model.
Kaj mene nema mesto za edinica povisoka od 280-290mm i do plafonot da ostane 50-60mm, zatoa prasuvam.
Krajno resenie e koristenje kako kabriolet, so izvaden preden kapak, bidejci i ako klimata go vsisuva vozduhot od gornata strana, sepak pogolemiot del vleguva od prednata strana pod kapakot niz izmenuvacot.