Најекономично греење и ладење

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Tezinata e mnogu bitna rabota.
Primer
Toshiba Mirai 10---22kg
Toshiba Suzumi10---33kg

Eve eden LG model12ka so 43kg i 7300w maksimum na greenje do -25stepeni ama kosta 68000den.
Tie 43kg za sto mu se ako mozele da ja napravat ke ja napravele 30kg.
Прегледај го приврзокот 202191

https://www.lg.com/it/tutti-i-condizionatori/lg-H12AP

https://neptun.mk/categories/INVERTER_SISTEMI/LG-H12-AP-NSM---H12-AP-U24

Мислам дека научивме дека најдобро за една клима е тоа што го има таа што е на промоција :) Кога е Хансол тогаш е двореден изменувач, кога е Фери тогаш еднореден ама поголем, кога е Ломо Еко битно е да спушта до 200вати итн итн.
Доколку се оценуваа климите по тежината на надворешната тогаш зошто воопшто се мачат да ги пишуваат другите карактеристики?

Не е дека можеби воопшто не е битно, но со добра електроника, алгоритми и комбинација на останати делови, некоја од 35кг може да биде подобра од некоја од 50кг!

Член од
1 октомври 2018
Мислења
386
Поени од реакции
787
ma zato na batevo so Hansolov sho go kupi, na koj sho duri i defektna klima mu dale prviot pat, pa posle mu ja smenaa, po 800w kazuvashe deka mu lapala vo 35m2 vo denovi mene koga 500w mi trosheshe WNov pa duri i si kaza deka radi taa potroshnja planiral da se vrati na drva.
Ako ova se odnesuvase na mene, prostorot e 20tina kvadrati a ne 35. I da vo ovie najladni denovi greenjeto e prefrleno na drva kako poekonomicna varijanta, koja go zageva sprat na mnogu povisoka temperatura. E sega deka e pomacno, pomacno e, treba potpal, pa lozenje, pa cistenje i t.n.t. Koga najniskive temperaturi ke nema da pagaat pod -2,-3, povtorno planirame da se vrati greenjeto na Hansolot.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Мислам дека научивме дека најдобро за една клима е тоа што го има таа што е на промоција :) Кога е Хансол тогаш е двореден изменувач, кога е Фери тогаш еднореден ама поголем, кога е Ломо Еко битно е да спушта до 200вати итн итн.
Доколку се оценуваа климите по тежината на надворешната тогаш зошто воопшто се мачат да ги пишуваат другите карактеристики?

Не е дека можеби воопшто не е битно, но со добра електроника, алгоритми и комбинација на останати делови, некоја од 35кг може да биде подобра од некоја од 50кг!
Site vrvni 12ki od bilo.koj brend tezat okolku 40kg i nad 40kg so isklucok na DAIKIN Ururu sarara so 50kg ama taa e druga prikazna.
Tuka ja stavas tvojata Tundra vo konteks deka e 35kg i deka e podobra od ururu sarara so 50kg
images.jpg

D

Deleted member 95595

Гостин
Прегледај го приврзокот 202190 Dve klimi non stop upaleni,ne se stedi se koristi sve koga se ima potreba,denes dojde smetka za struja za 35 dena,i da se razbereme ziveam vo kuca a ne stan.
Tolku e brat, mene 6100 ke mi dojde negde so 3 klimi. Izolacija imas na kukjata ili obichna fasada?
50x12=600 600x8=4800
Земаш 8000 евра враќаш 4800 евра?Најверојатно затоа се вика ЕКО кредит :)
Ne go prochita delov deka 2 familii ke go vrakjame kreditot, plus sestra mi sama ako se slozi, toa se 3ca isplatuvachi na kreditot :)
Ako ova se odnesuvase na mene, prostorot e 20tina kvadrati a ne 35. I da vo ovie najladni denovi greenjeto e prefrleno na drva kako poekonomicna varijanta, koja go zageva sprat na mnogu povisoka temperatura. E sega deka e pomacno, pomacno e, treba potpal, pa lozenje, pa cistenje i t.n.t. Koga najniskive temperaturi ke nema da pagaat pod -2,-3, povtorno planirame da se vrati greenjeto na Hansolot.
Da brat, na tebe mislev. Nemoj da mi zameris, nemam nishto protiv tebe.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Site vrvni 12ki od bilo.koj brend tezat okolku 40kg i nad 40kg so isklucok na DAIKIN Ururu sarara so 50kg ama taa e druga prikazna.
Tuka ja stavas tvojata Tundra vo konteks deka e 35kg i deka e podobra od ururu sarara so 50kg
Прегледај го приврзокот 202193
Кој спомна Тундри дека се подобри од Сарари ццц
http://www.kirov-clima.com/catalog/klimatici-panasonic/invertoren-klimatik-panasonic-cs-z12skem-cu-z12ske-etherea-2016
еве ти супер Панасониче шо се продава кај нас за 52000 со 4.9 сцоп и 2.76кв на -15 според еуровент, а тежи 34кг. Не мора да ставаш камења за да тежи и автоматски да значи дека ќе биди подобро од полесните

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.830
Ајде малку математика и логика, на дечкото FH35VE, при надворешна температура -4, повлекува 1.6kw на усис 26 степени и дава температура на макс издув 58.3
Степена.
https://streamable.com/xn8n1

А стрелчо Амберот,
На -7 дава 58 степени на издув, при усис 28 степени, нооо оваа клима повлекува фантастични 2.7 kw од штеќер.
Тоа е цел 1 kw повеќе струја од FH.

https://youtu.be/tHSpzyo8qgE

Ова е нешто најреално до Eurovent со скоро исти факторо и реално тестирање.

Да потенцирам Стрелчо имаше и од fh 35 клип како дава 58 степени на издув при надворешна -12 со потрошени 1.8kw, но од коа виде колку троши рерната Амбер го тргна, бидејќи разликата е евидентна.

Имате еве скоро иста моќност ма двете клими, ноo Mitsubishi FH35VE го прави тоа со 1kw на час помалку потрошени од Амберот.

Знаете колку е 1kw плус да троши струја.
И сеа колку е поефикасна FH35 од Амберот дуполо поефикасна.
За 40 посто поефикасна.
Значи ако при овој тест FH има COP од 4, Амберот има COP од 2.6.

Е така да си знаете.

1 kw плус е толку колку шо троши FH25VE.
Значи заедно FH25 и FH35 трошат колку што троши 1 амбер, но FH35 и FH25 даваат топлина 4+3.2 =7.2kw испорачана топлина, додека самото Амберче дава 4kw топлина.

Sent from my iPhone using Tapatalk
A be matematicar, ti izgleda 1 si imal.
Poznavam eden prodavac na Mitsu i vika "nemozeme klima da prodademe, osven ako ne izlazeme nekoj i da im uvalime demek brend".
Zatoa ne treskajte u prazno.[DOUBLEPOST=1546108780][/DOUBLEPOST]

Dobro e sto ima da se kupi kvalitet za dobra cena. Ne gi lazete lugeto da trosat pari za "brendovi" samo za etiketa. Kvalitet "0".
A za Nikoj eden sovet, zemi citaj pred da se izglupiras.[DOUBLEPOST=1546109126][/DOUBLEPOST]
Posle Rek Bitola treba da otvorat uste eden blok samo za na strelco klimive da raboti tosat ko kvarcni grealki :zver:od klimi
Aj cestito, se rodi nov Klime....hahahahah.[DOUBLEPOST=1546109217][/DOUBLEPOST]Nema kurtul od ovie novopeceni strucnjaci.

Последно уредено:
Член од
18 декември 2018
Мислења
98
Поени од реакции
91
Ајде малку математика и логика, на дечкото FH35VE, при надворешна температура -4, повлекува 1.6kw на усис 26 степени и дава температура на макс издув 58.3
Степена.
https://streamable.com/xn8n1

А стрелчо Амберот,
На -7 дава 58 степени на издув, при усис 28 степени, нооо оваа клима повлекува фантастични 2.7 kw од штеќер.
Тоа е цел 1 kw повеќе струја од FH.

https://youtu.be/tHSpzyo8qgE

Ова е нешто најреално до Eurovent со скоро исти факторо и реално тестирање.

Да потенцирам Стрелчо имаше и од fh 35 клип како дава 58 степени на издув при надворешна -12 со потрошени 1.8kw, но од коа виде колку троши рерната Амбер го тргна, бидејќи разликата е евидентна.

Имате еве скоро иста моќност ма двете клими, ноo Mitsubishi FH35VE го прави тоа со 1kw на час помалку потрошени од Амберот.

Знаете колку е 1kw плус да троши струја.
И сеа колку е поефикасна FH35 од Амберот дуполо поефикасна.
За 40 посто поефикасна.
Значи ако при овој тест FH има COP од 4, Амберот има COP од 2.6.

Е така да си знаете.

1 kw плус е толку колку шо троши FH25VE.
Значи заедно FH25 и FH35 трошат колку што троши 1 амбер, но FH35 и FH25 даваат топлина 4+3.2 =7.2kw испорачана топлина, додека самото Амберче дава 4kw топлина.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Posle Rek Bitola treba da otvorat uste eden blok samo za na strelco klimive da raboti trosat ko kvarcni grealki :zver:od klimi

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Јас би комбинирал. Хансолот на 24 ставен да втрка на 400w со максимум цоп. И плус другото.

Член од
18 декември 2018
Мислења
98
Поени од реакции
91
A be matematicar, ti izgleda 1 si imal.
Poznavam eden prodavac na Mitsu i vika "nemozeme klima da prodademe, osven ako ne izlazeme nekoj i da im uvalime demek brend".
Zatoa ne treskajte u prazno.[DOUBLEPOST=1546108780][/DOUBLEPOST]
Dobro e sto ima da se kupi kvalitet za dobra cena. Ne gi lazete lugeto da trosat pari za "brendovi" samo za etiketa. Kvalitet "0".
A za Nikoj eden sovet, zemi citaj pred da se izglupiras.[DOUBLEPOST=1546109126][/DOUBLEPOST]
Aj cestito, se rodi nov Klime....hahahahah.[DOUBLEPOST=1546109217][/DOUBLEPOST]Nema kurtul od ovie novopeceni strucnjaci.
Ne gi lazete ludjeto so zelezo tezini izduvi brzini toa ne gree treba nesto poise za da gree

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.830
a da ni objasnis zoshto Hansol troshi 800w vo 25 m2?
I sam si go znaes odgovorot....... zatoa sto isporacuva 4kw kontinuirano. Zagubite se golemi, i sam e svesen za toa.[DOUBLEPOST=1546111541][/DOUBLEPOST]Mnogu clenovi kazaa, ama ne citate ili ne vi odgovara.
Prvo, napavete si izolacija na objektite kade ziveete, posle mislete za tip na greenje. Nemoze da ziveete vo kolibi i da barate ekonomicno greenje.
Sekoj ured za greenje trosi proporcionalno na zagubite vo prostorot. Si gi merite vo prazno site na kup.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom