Најекономично греење и ладење

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Важно е дека завршиле работа на крајот. И сега ќе се греат како што треба и по цена како што треба. Без да трујат народ што е најважно!
Ќе чекаме оваа зима, ако не идат пак да се стоплат кај нас, значи го решиле проблемот:)

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.700
Поени од реакции
11.817
Важно е дека завршиле работа на крајот. И сега ќе се греат како што треба и по цена како што треба. Без да трујат народ што е најважно!
де бе чоек ама си навалил со тоа труење
како секоја година да умираат по сто души од оџациве
коливе, фабриките...
не се проблем дрвата одамна е јасно дека проблемот е во зима маглата и градежнава мафија што го блокира Ск
порано многу повеќе се грееле на дрва па немаше овакви бројки на загаденост

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.988
Поени од реакции
8.284
Како и да е добар бизнис како за дистрибутерите така и за монтерите. Во недостиг на гасификација ова ми изгледа како најпрофитабилен бизнис. Особено групацијава Грее мислам дека цвета на македонскиов пазар.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Како и да е добар бизнис како за дистрибутерите така и за монтерите. Во недостиг на гасификација ова ми изгледа како најпрофитабилен бизнис. Особено групацијава Грее мислам дека цвета на македонскиов пазар.
Kakva gasifikacija kakvi bakraci najekolosko najbezbedno i najevtino greenje/ladenje e so inverter klima uredi.

A toa deka na gree im cveta zarabotuvackata licno ne bi se slozil so taa konstatacija bidejki ako na gree mu cvetase prodazbata nemase da ima Tuka na forumov tolku ( manipulatori ) sto so sila go favoriziraat i pravat gree no.1 gree se samo edni tezgarinja sto se na isto nivo so drugite kineski firmi za klimatizacija i nisto ne se podobri od ostanatite kineski firmi za klimatizacija.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Ако успеат да профитираат од помало труење за сите нас, нека им се алал парите.

Не за друго ама секој конвертиран дрвогорач и трујач е победа за сите нас и нашата благосостојба. И тоа низ идните години. Еден мал инвертер но голем чекор за подобро здравје. Ако тоа значи дека дистрибутериве ќе ќарат, нека ќарат!!! Win-Win!!! Сите добиваме! Помалку сеча, повеќе дрва, многу-многу почист воздух и здравје, згора на тоа и некој да има профит. Топ. Само нека буткаат што повеќе дрвогорци трујачи да конвертираат во чиста и здрава инвертерска топлина и јас сум благодарен. Само нека е саглам уредот за да го фалат и да се задоволни и да се шири убав збор за инвертерите. За сечие добро. Па здравје за некоја година и да можеме да си искочиме низ град зимно време на чист воздух, а не како сега да се бутаме по дома и да дишеме преку прочистувач за воздух.

Понудава за хансол е супер. Се надевам имаат Огроооомни залихи (иако сумљам) и сите да си ги потрошат месецов. За нив паричка, за нас мир и спокој. Тек малце да им пркне обртајот да можат и ценичка да спуштат! Пуууу, ќе не биде веќе еднаш и ќе преминеме од 18век труење на греење од 21ви век.

Ама убаво беше субвенции за се тераат. Усраа тоталка што ги укинаа. Пусто името да им остане.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
@mdeni
Zaliha za Hansol ima 200% pogolema od onaa sto Xfirmi kaj nas ja smetaat za Zaliha od 5 parcinja.
Prvite 200 Hansoli sigurmo ke idat po promo cena 36.990...a 200 za nas MK pazar e pozamasna brojka.
50 se veke rasprodadeni..uste 150 na lager za eftino....ne se znae do koga za taa cena.
Odlicna klima po suprer cena ne se dobiva za icpari, nekoj vlozil mnogu pari vo kolicina za da postigne dobra cena....za vas da bide poeftino....cenete nekogas nesto.[DOUBLEPOST=1538341094][/DOUBLEPOST]
SYG14LMCE беспрекорно би вршел работа (квалитетен уред, тивок, економичен клима-инвертер)... со одлични перформанси, многу солиден Еуровент (на -10 ќе ти испорача 3,9kW
Lazes manipulantu....dokazi deka LMCE14 moze da dade 3,9kw na-10C.
LMCE14 ne se ni prodava kaj nas, LMCE emodel na R410 sto veke ne se proizveduva.
U prevod duplo manipuliras, nitu fava 3,9kw na -10 plus nema takov model da se kupi kaj nas. Da razbirase nesto tipov nemase kapilarka Haier12 da kupi.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.988
Поени од реакции
8.284
@Klima ured @mdeni

За нашите услови инвертерите се ок, но се далеку од најидеални уреди за загревање. Впрочем се најевтини, но си ограничен најчесто на една соба. Доколку грееш поголем простор пример > 70м2 со една клима би имал разлика во температура, колку и да е моќна климата со која што се грееш. Ќе ти требаат две или повеќе.

Некој сака да грее цела куќа, што треба, да нареди шест инвертери? Каде е греење во купатило, или ќе ја оставаш вратата отворена таму цело време :) Каде е греење на вода.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
@Некој
Koklku pari tolku muzika.....ovaka ide crevoto i vo kupatilo....150eu montaza imam plateno za ova, za tebe mozebi skupo, za mene prakticno resenie i svaka im dala sto mi go resiva problemot so kupatiloto.
Koj nevidel moze samo da trola deka e nesto neizvodlivo.....ova e montirano bre 2014ta u koj vek ziveete
IMG_0522.JPG IMG_0523.JPG IMG_0524.JPG IMG_0526.JPG
IMG_0500.JPG

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.988
Поени од реакции
8.284
@Некој
Koklku pari tolku muzika.....ovaka ide crevoto i vo kupatilo....150eu montaza imam plateno za ova, za tebe mozebi skupo, za mene prakticno resenie i svaka im dala sto mi go resiva problemot so kupatiloto.
Прегледај го приврзокот 197476Прегледај го приврзокот 197481 Прегледај го приврзокот 197478 Прегледај го приврзокот 197479
Објасни повеќе... од слика со едно црево не се разбира ништо. На што е поврзано ова црево? Носи топлина само до купатило или на повеќе места.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Објасни повеќе... од слика со едно црево не се разбира ништо. На што е поврзано ова црево? Носи топлина само до купатило или на повеќе места.
Eve vaka....ova e MultiSplit izvedba so izbrani kanalski za vnatresni ednici.....ednata kanalska 3,5kw edinica posto bese prejaka za prostorot od 16m2 del od nejziniot izduv bese preku crevo prenesen vo kupatiloto. Toe a toa sto go gledas na slikata.
Ova

denes izgleda vaka

Последно уредено:
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
@Klima ured @mdeni

За нашите услови инвертерите се ок, но се далеку од најидеални уреди за загревање. Впрочем се најевтини, но си ограничен најчесто на една соба. Доколку грееш поголем простор пример > 70м2 со една клима би имал разлика во температура, колку и да е моќна климата со која што се грееш. Ќе ти требаат две или повеќе.

Некој сака да грее цела куќа, што треба, да нареди шест инвертери? Каде е греење во купатило, или ќе ја оставаш вратата отворена таму цело време :) Каде е греење на вода.
Toplotna pumpa be druze, vrzana na parno.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
@mdeni
Zaliha za Hansol ima 200% pogolema od onaa sto Xfirmi kaj nas ja smetaat za Zaliha od 5 parcinja.
Prvite 200 Hansoli sigurmo ke idat po promo cena 36.990...a 200 za nas MK pazar e pozamasna brojka.
50 se veke rasprodadeni..uste 150 na lager za eftino....ne se znae do koga za taa cena.
Odlicna klima po suprer cena ne se dobiva za icpari, nekoj vlozil mnogu pari vo kolicina za da postigne dobra cena....za vas da bide poeftino....cenete nekogas nesto.[DOUBLEPOST=1538341094][/DOUBLEPOST]
Lazes manipulantu....dokazi deka LMCE14 moze da dade 3,9kw na-10C.
LMCE14 ne se ni prodava kaj nas, LMCE emodel na R410 sto veke ne se proizveduva.
U prevod duplo manipuliras, nitu fava 3,9kw na -10 plus nema takov model da se kupi kaj nas. Da razbirase nesto tipov nemase kapilarka Haier12 da kupi.
Збор да нема за Хансолов. Секоја чест за промоцијата, но и за тајмингот. Ова е веќе озбилна работа која мене лично може да ми помогне, ако дај боже ја дознаат комшииве.

Само скептичноста за залиха ми доаѓа од тоа што обично на промоција кога се уреди, нема некоја залиха којзнае каква. Штом велиш дека има - прекрасно! Дај боже да ви се потрошат што побрзо и тоа што повеќе да ми се во комшии. Дури и јас се замислив дали да тргнам кон Хансол, наместо Ломо Еко заради ценава. Или пак овој Хансолот со солари што е, кога се јавив многу примамлива цена ми кажаа. 3 пати препрашав да не греши девојчето. Иако за скали ми е безвезе толку пари да дадам и Ломото Еко ако е како што ми одговори претходно е таман (3.2KW/4.0 што ми е искрено нејасно како е можно, ама еве да бидам од верниците па да пробам)

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Toj sto Saka da zagreva poveke prostorii so inverter klima uredi ima resenie so multi split sistemi so toplotna pumpa priklucena na parno
Taka da ima resenie za site

Inverter klimite definitivno se najefikasni.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Затоа и реков, инвертерите се солидни за греење, но не се врв од кој што нема подобро
Toplotna pumpa isto e inverter samo sto se razlikuva ponegu geotermalnu toplunski pumpi i toplunski pumpi vozduh vozduh i voda vozduh a vprocem nasive inverter klima uredi sto go imame po doma se toplotnih pumpi vozduh vozduh.

Kajgana Shop

На врв Bottom