Parapetnite se podobri so toa shto se poskapi, taka da od budzetot tvoj zavisi. Ako mozes, zemi parapetna.
Jas imam drugo prashanje za poiskusnive tuka. Vaka vo 14m2 soba, ubavo li e da se stavi 3,5ka klima? Ima li nekoj problem ili neshto da vlijae na klimata ili na lugjeto vo taa soba shto ke bidat bidejki stavas klima shto e za 35m2 kapacitet, a ke zagreva/ladi prostor upola od toa?
Изгледа нас ни е пишано да си правиме муабет

.
Не штети, напротив, да имаш предимензионирана клима, за греење збориме. Тие 35 м2 се извадени од ракав, генерално во оригиналните мануали и описи ретко се сретнува тој податок. Продавачите најчесто го додаваат во карактеристиките. 35 м2 што? Тераса, стан, куќа со без изолација? Јас ова на тема препорачана квадратура за греење, инаку знам какви ти се просториите и дека се во куќа, од ланскиот муабет.
Јас имам 3,5 ка во 12 м2, милина, преде не напрега работи без особено оптоварување. Следствено на тоа покомотно се чувствувам во таа соба, може дека е спална

. 5,5 ката во дневна исто ја држи таа температура ама на 50 м2 има зорт и е шумна понекогаш, така да не се плаши од резерва моќност

.
Поздрав и ти пожелувам топла зима

[DOUBLEPOST=1538065058][/DOUBLEPOST]
Подобар сооднос цена - перформанси нема да добиеш со ниедна друга клима за 34000 денари.
Незнам, ете јас со Мицубиши 5,5 ка 50 м2 во куќа греев лани, за оваа година можам да се надевам пак, дека зимата ќе биде таква. Инаку таа Тундра е напола од вредноста на Мицуто, ако успее да загрее 55 м2 го продавам SF от и купувам Haier одма.