Најекономично греење и ладење

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Vidim da ovde ima dosta informacija o klimi Gree.Mene interesuje po kojem standardu se odredjuje energetska efikasnost i kapaciteti grejanja -- hladjenja ,za klime Gree.
Vidim da ovde ima i zastupnika za Gree pa ako mogu da objasne ili da postave ovde informacije o standardima koje koristi Gree.
Da uporedimo standarde i uslove testiranja koje koristi Evropa sa standardima koje koristi Gree.
Klime nemaju EVROPSKI sertifikat i mislim da je korisno da cujemo kako to radi Gree.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Da uporedimo standarde i uslove testiranja koje koristi Evropa sa standardima koje koristi Gree.
Klime nemaju EVROPSKI sertifikat i mislim da je korisno da cujemo kako to radi Gree.
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC
Sta mislis o marki KAYSUN koja je na Eurventu....jel to isto japansko i kvalitetno ?
Sta bi mi preporucio da uzmem dali je bolji Westpoint ili Mitsubishi, ili Airdroid a mozda i GSS, Aldes....sve su na Euroventu, jel sve to kvalitetno i japansko?

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
9 декември 2012
Мислења
1.031
Поени од реакции
1.110
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC
Sta mislis o marki KAYSUN koja je na Eurventu....jel to isto japansko i kvalitetno ?
Sta bi mi preporucio da uzmem dali je bolji Westpoint ili Mitsubishi, ili Airdroid a mozda i GSS, Aldes....sve su na Euroventu, jel sve to kvalitetno i japansko?
Јас сум лаик околу клими.Дали тоа значи дека Грее чим ја нема на еуровент, не е толку способна, или еуровент не е некој извор на кој може да му се верува.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Напротив не вели никој дека не е способна. Еуровент само ти кажува КОЛКУ е една клима способна. Ама ако нема неможеш да знаеш. Сме се труделе да измериме рачно на Грее низ форумов. Имало доста добри резултати. Е сега неможеме да споредиме точно како со еуровент ама според цената се покажуваат како солидни некои нивни модели како Ломо еко, ломо лцлх ако е како што вика стрелец со ехв, хансол -30 како најдобар избор од грее според мене, и амбер како понова опција која бајаги ветува.

Немањето еуровент не вика дека нечини, туку дека немаме можност за дитектна споредба. Да имаа Грее и Вивакс еуровент темава ќе беше многу-многу пократка.

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
Ja sam postavio pitanje za Gree i nisam dobio odgovor.Ocekivao sam da dobijem odgovor jer ovde dominiraju trgovci koji prodaju Gree klime.
Ocigledno da je ovde veliki problem Evropski sertifikat.Takve sertifikate imaju i Japan,Amerika.
Civilizovane drzave i naravno pravno uredjenje imaju svoje setifikate.
Procitao sam da klime Gree daju podatke u Evropskim vrednostima kao sto su SCOP,SEER ali to je samo na papiru jer nemaju Evropski sertifikat.
Mozda je razlog sto Gree nema Evropski sertifikat taj sto imaju mnogo modela klima sa RAZLICITIM OZNAKAMA -- razlikuju se u broju ili slovu ...-- G5,G6,G7.....itd.

Член од
28 мај 2016
Мислења
56
Поени од реакции
80
Напротив не вели никој дека не е способна. Еуровент само ти кажува КОЛКУ е една клима способна. Ама ако нема неможеш да знаеш. Сме се труделе да измериме рачно на Грее низ форумов. Имало доста добри резултати. Е сега неможеме да споредиме точно како со еуровент ама според цената се покажуваат како солидни некои нивни модели како Ломо еко, ломо лцлх ако е како што вика стрелец со ехв, хансол -30 како најдобар избор од грее според мене, и амбер како понова опција која бајаги ветува.

Немањето еуровент не вика дека нечини, туку дека немаме можност за дитектна споредба. Да имаа Грее и Вивакс еуровент темава ќе беше многу-многу пократка.
Pa za vivax ima posto toa e rebrend od midea i za novite modeli na vivax imas eurovent
Midea oasis plus e vivax aeyi r32
Mozda ima uste modeli samo ne sum sporeduval

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Од каде си 100% сигурен дека виваксот е баш таа клима? Тука е проблемот, што незнаеш со потполна сигурноат кој е моделот. И за грее има од некои други марки еуровент, ама по изглед се води споредбата. Нема точно наведено за да знаеме дали се исти.

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
/QUOTE]
Od toliko hvaljenje za Gree dobijem odgovor KAYSUN......do juce se ovde pisalom da je Gree isto sto i Daikin.Sve iste samo malo razlicito.
A sad totalno bez informacija kako i zasto Gree pise i prikazuje svoju energetsku efikasnost uz pomoc civilizovane Evrope.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Pa za vivax ima posto toa e rebrend od midea i za novite modeli na vivax imas eurovent
Midea oasis plus e vivax aeyi r32
Mozda ima uste modeli samo ne sum sporeduval
Ova aj prvo sto nema vrska ako se sporedat deklariranite mokjnosti..
Nego i golema BRUKA e ako se isti so deklariran kapacitet na -10C i Pdesign 2,5kw....ova e klasicna 2,5ka za 50.000den
Baska sto VivaxotAEYI ima drug PdesignH-Znaci NE SE ISTI...i plus bara grealka od 500W za da gi postigne tie 2,5te ...tinja klasika so Tbiv= -6C i 2,1Kw mokjnost na -6C.
A bozem greela do -50 :D[DOUBLEPOST=1534715950][/DOUBLEPOST]
Од каде си 100% сигурен дека виваксот е баш таа клима? Тука е проблемот, што незнаеш со потполна сигурноат кој е моделот. И за грее има од некои други марки еуровент, ама по изглед се води споредбата. Нема точно наведено за да знаеме дали се исти.
ЗА кое Грее збориш дообјасни се ?
Ако пак за Хансолот ја вртиш прикаската има мноооогу повеќе докази дека се исти Хансолот и Еуровентот на Јорк....
Читај тука, климите се до штрафче исти, со исти енергетски т.е декларирани моќности, издув и све по списку што треба за да се исти а не како што ти ги наведуваш дека "визуелно" по изглед само си личеле и немало докази.
Тие муабети за Вивакс терај си ги

Последно уредено:
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Ova aj prvo sto nema vrska ako se sporedat deklariranite mokjnosti..
Nego i golema BRUKA e ako se isti so deklariran kapacitet na -10C i Pdesign 2,5kw....ova e klasicna 2,5ka za 50.000den
Baska sto VivaxotAEYI ima drug PdesignH-Znaci NE SE ISTI...i plus bara grealka od 500W za da gi postigne tie 2,5te ...tinja klasika so Tbiv= -6C i 2,1Kw mokjnost na -6C.
A bozem greela do -50 :D[DOUBLEPOST=1534715950][/DOUBLEPOST]
ЗА кое Грее збориш дообјасни се ?
Ако пак за Хансолот ја вртиш прикаската има мноооогу повеќе докази дека се исти Хансолот и Еуровентот на Јорк....
Читај тука, климите се до штрафче исти, со исти енергетски т.е декларирани моќности, издув и све по списку што треба за да се исти а не како што ти ги наведуваш дека "визуелно" по изглед само си личеле и немало докази.
Тие муабети за Вивакс терај си ги
За тој Јорк што е ист со Грее нема еуровент. Една буква, ама знаеме и една буква многу значи.
YWHJYH - еуровент
YWHJZH(Gree) - ноу еуровент
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1182#post-8354737

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
За тој Јорк што е ист со Грее нема еуровент. Една буква, ама знаеме и една буква многу значи.
YWHJYH - еуровент
YWHJZH(Gree) - ноу еуровент
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1182#post-8354737
Слабо гледаш, да ти препорачам некоја клима ако ти се мешаат буквиве ?
Моделот им е крстен серија YWHJZ....ама на Еуровент не ставаат ознаки на Модел туку ги испишуваат ознаките на Indoor/Outdoor(треба да си писмен за ова) или за тие со слаб вид како тебе единиците се со H -Еуровент !!
Модел Z
Индоор -H (YWHJXH)
Оутдоор -H (YWHJYH)
1.jpg 2.jpg
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-645#post-7843054

Последно уредено:
Член од
13 март 2017
Мислења
110
Поени од реакции
182
Абе и дачија има мотор од рено ама не е. Исто е и со вивакс и грее,ако имало ќе напишеле. Порано и варбург имаше со голф мотор. Споредбиве ви се крш овој има преку овие а овие преку оние.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ај и ти со споредбиве од рукав....Дачија од 2018 и Рено4 ли споредуваш ?

Дизелаш француз 1.9дизел од 90ти години тица еден куп стари модели на Мерцедеси од 2.0 и 5.0 на тоа узгорниците после Гостивар. И мање троши, и не фрла црнила одпозади

Последно уредено:
Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Еми добра работа, ајде у Hansol-от туриле Sanyo компресор, EEV, се е убаво тоа. Ете ајде да речеме иста е со York-от. Иако на Eurovent пишуваат модели, ама ајде надворешна била, па иста е кај York и Gree.
Добра клима, ама и цената и е добра. За тие пари има и чистокрвни Јапанци, можеби е подобро таков некој да се земе.

А што е со другите Gree клими, они со Zhuhai Landa компресор. Како се покажуваат тие.
Што е проблемот, број 1 фирмата за клими во свет нема пари за да плати за Eurovent сертификат.

Kajgana Shop

На врв Bottom