- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.889
drug spas nema osven zabrana. Matematikata ispagja drka e poeftino greenje so klima nego na drva, problemot e samo vo pocetnata investicija i se razbira neukosta in neprifakanje na novi tehnologii od strana na golem procent od naselenieto.[DOUBLEPOST=1507662039][/DOUBLEPOST]ама брзо и тој што ќе го направи тоа ќе си ја научи лекцијата (на следните избори мислам)
скоро секој ја сака комоција и луксузот како што нуди греењето на печка, клима или парно а не да се малтретира со купување, цепење, редење, потпалување, потоа фрлање на пепел и ...
ама повеќето тоа не се во можност да си го дозволи, во време кога повеќе од 50% од вработените заработуваат под 12.000 ден. а колку се навработени ...
Kaj nas kojznae so skart od lg se prodava, isto so praat i so drugi marki, proizvedeno specijalno za slabi pazari. Inaku lg e vo svetski ramki poznat bas po kvalitet i deka ne se rasipuva bez razlika dali elektronika bela tehnika ili klimi. Televizorite se posebno faleni.Многу ми е жал што не знаев за форумов пред да ја купам климата и побарам од вас мислење бидејки сега е веке касно ,а гледам дека тука има луге што си ја познаваат работата до најситните детали во врска со оваа проблематика,затоа ке ве замолам за ваша помош,совет и мислење .
Пред 3 год. и неколку месеци купив клима LG Inverter V ( E12EL.NSH или USNW126 4 AO ) првите две зими климата беше топ затоплував 30 квадрати во стан ,но штом помина гаранцијата од 2 год. се случи првото расипување ( на 3 год.),едноставно престана да лади и грее ,повикав мајстор , мереше со инструмент и рече истекол фреонот , пукнала некоја цевка ,ја завари , стави нов фреон ...60 ЕУР ....све беше о.к. наредните 4 месеци ( мај-август) после тоа повторно престана да работи ...само врти вентилаторот ниту грее ниту лади .Дилемата сега беше дали е рикната електрониката или компресорот ,испадна дека е компресорот бидејки климата има самодијагностицирање и пријавува код на грешка ( 2 пати трепка хитинг и 6 пати кулинг) овој код 26 значел дека е рикнат компресорот,кој што заедно со фреон и монтажа нов бил околу 330 ЕУР . Климата нова ја купив 500 ЕУР ..катастрофа .. не можам да сватам како е можно да се расипе најскапиот дел , имам фрижидер дома што работи 20 год нон стоп па и тој има компресор а работи супер.
Ве молам, ме интересира следново , дали можеби би одговарал компресор од друга клима (половен)
со исти карактеристики ,колку би било тоа исплатливо доколку е возможно и сигурно да се монтира,и дали климата би работела без проблем ,ако е возможно ,тогаш ве молам да ми дадете совет каков компресор да барам ( марка ,ознаки и карактеристики ) што би одговарал на овој модел на клима или што е паметно да се направи бидејки поправка со оригинал нов компресор ЛГ не доага во предвид ,за тие пари + нешто се добива нова клима ....
Мое лично мислење .... LG никогаш повеке ,Телевизорот исто LG 42 ....помина гаранцијата и после тоа во наредните две години се расипува три пати има глас нема слика (прегорува некоја лед диода) катастрофа фирма според мене .....во животов нема повеке ниту запалка LG да купувам
Последно уредено:
)
sliki od montaza i kako sum zadovolen vo tekot na zimata.