Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Инвертер или Он/ОФФ од 3,5Kw не е наменет за 80м2 туку за 30м2....ти во 80м2 климата ја возиш буквално на максимум а тоа ти е исто како да си ставил Он/Офф 5,5ка од 20.00ден во 80м2.....твојата 3,5ка воопшто нема да модулира Од-До во 80м2 туку ке работи на максимум и ке троши максимум....исто како и Он/Офф...збориме за во Медитерантски услови и температури најниско до нулата, за ладна зима ке палиш панелки, греалки и слично.....не не залажувај, за 80м2 ти треба барем уште една јака 3,5ка, поготово со дрвениве прозори со силикон....да си со 15цм стиропор, Рехау прозори и други инвестиции да ти поверуваме, ама вака си смешен.
Не само што си смешен, штетен си за сите што читаат и сакаат да бидат згреани а памтењето не им е само за последната топла зима....ја памтат и таа претходната-ладната.[DOUBLEPOST=1530314818][/DOUBLEPOST]Главниот факт на кој нема никогаш да имаш аргумент е овој:
5,1 што често го споменуваш и пропагираш клими од 60.000ден со тој СЦОП е добиен со само 1час температура на -10Ц.....значи при надворешни температури што подолготрајно траат како примеров со 150часа под -12 што значи можда 300h и повеќе под -10 обеси мачку о реп 5,1 SCOP.
300 саати на температури под -10 е веќе ладна зона а не Медитеранска

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
@Strelec не лупетај ни клима инвертер не е за греење, тој уред е измислен за локално решавање на температура по соби или некој простор каде што нема друго решение. Греење не се прави со инвертер клима уреди. Затоа кај нас групава е тотално наопаку па најекономично греење итнн... а овој само лупета со тоа грее климите. Ако му спомнеш конкуренција одма вади белиот мерач нормално од cnina и сликите со капиларите. Пак ќе предизивикаш банирање на и стоп на форумов, не рекламирај безобразно а најлошо е што сушиш лажеш. Греење и ладење за куќи станови не е така едноставно, и секаде во свет а особено во Европа е комплексна работа и ја прават инженери а не продавачи на клими.кој разбра разбра

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.831
Sto se nema da se iznacitas na temava, kako nekoi novopeceni strucnjaci kazuvaat nebulozi., klimite nebile za greenje. Te molam vo idnina ne kazuvaj vakvi strucni mislenja. Pa i lajkadziive, podrska na mislenjevo.
Uzas.....

L

lleeoo

Гостин
Zara
@Strelec аман бе чоек, олабави со тој белиот мерач. Уште не те вработија во Грее R&D во Кина. Смешка жива си. Или нема работа со времево, врне па уништи го форумов. Си има реклама грее не го тупи. И најважно не ги лажи луѓето. Еуровент не е играчка како твојот бел мерач. Извади дипломата да видиме зашто експерт си па да сееш магла по форумов. Долго време не пишував а и не читав искрено ама тука се исто останало.
А за повиков од климиве од Грција да се шверцаат, пренеси и дека тоа е криминално дело и мислам дека не треба да се повикува на такви работи, знаеме дека многу од техничката стока е поевтина во соседството, но се додека сме надвор од ЕУ и нормалните текови ќе кркаме вакви работи. Едноставно многу од работите се наопаку кај нас и треба време да пројде за да се приближиме до соседите.
Zaradi nego pak ke ja zatvorat temata sto mislam deka i toa mu e namerata

L

lleeoo

Гостин
1205 strana za tebe, prviot post
Muvata ti e na kapata pa vikas ish ;)

@lleeoo ...pa ti go imas lajknato zatvoranjeto na temava sto sebe ne se spomnes ?
eve da te vidat i da go ovekovecime toj moment na kogo sve mu se dopadna zatvaranjeto !

Прегледај го приврзокот 193325
Прегледај го приврзокот 193326
Go lajknav zradi tebe i pak ke gi lajknam oti pak ista pesna pees
Od tebe ne moze da se procita nisto drugon[DOUBLEPOST=1530479764][/DOUBLEPOST]I sa zaboraviv @Fikshe1989 blagodaram za pomosta. Uspesno montiranindve fh35 kaj mene i kaj brat mi a aeri to otide kaj roditelite. Japanc si e japanc ke mereme zimovo. 10 posto popust e mislam dobra zdelka. Strelec furaj ti so belive meraci sekoe dobro :))

Последно уредено од модератор:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Strelec a da go iskopiras tvoeto odnesuvanje od hrvatskiot forum odmereno nenapadno citko umereno konstruktivno bez ironija i podsmev i da go primenis tuka?
A sto porazlicno sum kazal na toj forum od ovoj ? Istoto sum go kazal i tuka i tamu.
Razlikata e sto ovde cim nesto napisam odma sledat ironicni repliki na sekoj moj post bez nieden argument.....na hrvatskiot forum nemozes da repliciras bez argumenti... kako nekoj tuka da ne gi spomnuvam poimenicno.
Takvite kao lleeo ili klimaured ili lithium slobodno neka se zaclenat i vlezat vo diskusija i na Hrvatskiot i na Srpskiot forum da vidime sto znaat i umeat....da imaa nekoe znaenje ke pisuvaa i tamu, ama bidejki znaenjeto im e slaba strana i pola se trgovci na magla sedat samo tuka i si trolkaat.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
L

lleeoo

Гостин
A sto porazlicno sum kazal na toj forum od ovoj ? Istoto sum go kazal i tuka i tamu.
Razlikata e sto ovde cim nesto napisam odma sledat ironicni repliki na sekoj moj post bez nieden argument.....na hrvatskiot forum nemozes da repliciras bez argumenti... kako nekoj tuka da ne gi spomnuvam poimenicno.
Takvite kao lleeo ili klimaured ili lithium slobodno neka se zaclenat i vlezat vo diskusija i na Hrvatskiot i na Srpskiot forum da vidime sto znaat i umeat....da imaa nekoe znaenje ke pisuvaa i tamu, ama bidejki znaenjeto im e slaba strana i pola se trgovci na magla sedat samo tuka i si trolkaat.
Takvite ili inakvite nr mozes da gi izlazes so tvoite kineski tenekii :)))toa e problemot bas ja cekam zimava da vidam kako ke se greeme so klimive

Член од
20 август 2013
Мислења
34
Поени од реакции
12
Dajte predlog za inverter klima za greenje na dnevna soba so 36 m2,ima dva prozora eden kon juzna strana 140*180 i vrata 60*2 kon tarasa, i vtor prozor kon zapadna strana isto140*180 drveni, i vnatresna izolacija stiropor od 5 cm.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Член од
27 мај 2018
Мислења
932
Поени од реакции
1.592
Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
со овие цени, греењето не е баш економично. Темата оти така вели-најекономично.

Kajgana Shop

На врв Bottom