Најекономично греење и ладење

Член од
23 септември 2009
Мислења
316
Поени од реакции
410
I Hitachi pravel defrosti zamislete..HITACHI... Taman se ponadevav deka ke im isprkosi na Defrost-Free modelite na temava (nema da gi spomenuvam samo diskretno ke pomislam na nim :) ) a ono kjorak..churel vapel na sekoi 50min c-c-c.. :)
Se bijam so segata malce riker ionaka ne ti e upatena tebe sosema normalni se defrostite da gi pravi vo opisanite uslovi taman si e vo toj del klimata.. Zaboravi da kazes prostorijata dali se naogja vo stan odnosno zgrada ili vo kukja i kolku nadvoresni zida ima?
Za modelcevo ima samo edna ama vredna kritika na skroutz u gr:
https://www.skroutz.gr/s/6885973/Hitachi-RAS-K14HCG-RAC-K14HCG.html#reviews
Dobro ja rabotis so se odnesuva na zadavanjeto na T samo bi te prasal dali ja vozis na autofan ili menjas brzini na ventilatorot i bi bilo ubavo da spodelis za rabotata na autofanot na ovoj model..
I za glavnovo sto te interesira edini odgovor bi bil juroventot koj vika:
Прегледај го приврзокот 184996
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC&select_partic=39&select_marque=HITACHI&select_class=AC-1+/+A+/+S+/+R&select_model=RAS-K14HCG/RAC-K14HCG&champ_php=champ_12&retourpage=0&quicksearch=ok&filtre_prog=&filtre_marque=
ili na nadvoresna T od -15c bi davala 2.15kW toplina vo tvojata prostorija klimava.. E sega kako bi postignuvala kolku silno bi duvala vnatre, kolku cesto vo defrost bi odela i kolku bucava bi sozdavala toa samo na uslovi ko vo lanskata zima ke uvidis.. Sekako klima od renomiran brend koj e poslabo zastapen kaj nas..

Ziveam vo kukja a prostorijata ima dva nadvoresni zida izolirani so storopor od 5sm. Klimata e postojano so avtomatski rezim na brzinata na ventilatorot. Ima 4 brzini. Vo maks. Brzina raboti mn. retko. Najcesto raboti vo 3 brzina a koga ke dostigne tocno zadadeni 24 stepeni preminuva vo 2, a od vreme na vreme se uklucuva 3. Ako e zadadenata temperatura poniska na pr. 22 i podolu ja odrzuva i so 2 brzina. Kiga e ponekogas e isklucena na suv start pocnuva da duva toplo posle 3-4 minuti od vklucuvanjeto, a na ladenje pocnuva da ladi vednas po vklucuvanje, po nepolni dvaesetina sekundi
Istata prostorija ova leto ja ladese mn Lesno i otkako ke dostignese zadadena temperatura ja odrzuvase samo so 1 i 2 brzina.

Последно уредено:
Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
https://haierproff.ru/cond poglednete samo "kletite" kinezi, vo slucajov HAIER, sto pravat.
Cenite se vo rublji, se mnozi so 0.0143 i dobivate vo evra....
Neznam na sto aludiras..?
Vaka na prva voocuvam 4god garancija vs 3god tuka kaj nas ili na primer Crystal modelot tamu narecen Lightera Crystal AS12CB2HRA/1U12JE7ERA sto ima jurovent za razlika od onoj Crystal AS12CB1HRA / 1U12QE3ERA sto se prodava kaj nas sto nema..

Член од
2 август 2014
Мислења
1.797
Поени од реакции
4.157
Neznam na sto aludiras..?
Vaka na prva voocuvam 4god garancija vs 3god tuka kaj nas ili na primer Crystal modelot tamu narecen Lightera Crystal AS12CB2HRA/1U12JE7ERA sto ima jurovent za razlika od onoj Crystal AS12CB1HRA / 1U12QE3ERA sto se prodava kaj nas sto nema..
Aludiram na spremnosta na kinezite da proizveduvaat uredi (vo slucajov klimi), koi vo nisto ne zaostanuvaat zad ostanatite proizvoditeli i deka ne mozat da bidat posocuvani za potsmev i omalovazuvanje. Pogledaj samo kolkava prodazna mreza imaat HAIER ( ne mislam samo na niv se razbira) na teritorijata na Rusija, pa tie prakticno ja "osvoile" cela teritorija na bivsiot Varsavski Pakt.
Voopsto ne e situacijata so klimive (pa i so se ostanatata tehnicka stoka) kako pred 10-tina godini. Ako uredot gi ima site potrebni tehnicki deklaracii i atesti, tie ne se falsifikat, togas zosto da se "plasime" od kupuvanje na kineski proizvodi.
Ili poinaku kazano zemja sto e sposobna da ispraca objekti vo vselenata, da pravi brodovi, avioni i vozila sekako e sposobna da napravi i kvalitetna klima.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
@tzlatko , Не само климите, воопшто со сите електронски и електроуреди ја имаат солидно зафатено Русија.
Да се разбереме и кај русите постои сомневање кон кинеската роба( китајштина) ама од недостаток на средства кај русите и благодарение на подобрувањето на квалитетот на кинеската роба, тие си го најдоа местото во Русија, Украина ....!
Во нашата бранша ( градежништво) само побогатите фирми како Гаспром и нафтните компании купуваат германска и јапонска мерна опрема , малите фирми и приватниците се 99% на кинески производи и одзивите на форуми се добри накај одлични.
Конкретно Haier е Liebher технологија и после некое стани-пани изгледа го фатиле теркот кинезите.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Aludiram na spremnosta na kinezite da proizveduvaat uredi (vo slucajov klimi), koi vo nisto ne zaostanuvaat zad ostanatite proizvoditeli i deka ne mozat da bidat posocuvani za potsmev i omalovazuvanje. Pogledaj samo kolkava prodazna mreza imaat HAIER ( ne mislam samo na niv se razbira) na teritorijata na Rusija, pa tie prakticno ja "osvoile" cela teritorija na bivsiot Varsavski Pakt.
Voopsto ne e situacijata so klimive (pa i so se ostanatata tehnicka stoka) kako pred 10-tina godini. Ako uredot gi ima site potrebni tehnicki deklaracii i atesti, tie ne se falsifikat, togas zosto da se "plasime" od kupuvanje na kineski proizvodi.
Ili poinaku kazano zemja sto e sposobna da ispraca objekti vo vselenata, da pravi brodovi, avioni i vozila sekako e sposobna da napravi i kvalitetna klima.
Se soglasuvam ama mislam deka eve licno jas koga bi moral da biram pomegu kineski Gree i kineski Haier jas bi ozbral Haier bidejki ima eurovent i sekako ne se tolku napadni kako gree odnosno nikoj ne gi favorizira Haier za razlika od gree Haier se probi na pazarot so kvalitet a ne kako gree i tie sto gi favoriziraat pa vregaat po sekoj brend.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.797
Поени од реакции
4.157
Se soglasuvam ama mislam deka eve licno jas koga bi moral da biram pomegu kineski Gree i kineski Haier jas bi ozbral Haier bidejki ima eurovent i sekako ne se tolku napadni kako gree odnosno nikoj ne gi favorizira Haier za razlika od gree Haier se probi na pazarot so kvalitet a ne kako gree i tie sto gi favoriziraat pa vregaat po sekoj brend.
Nemoj da sudis za kvalitetot na GREE preku odnosot na nivnite zastapnici tuka na forumov. Fakt e deka ima nekolku kineski brendovi sto se "vo igra" za kupuvanje, sekako pokraj GREE e i MIDEA i HAIER, porano bea GALANZ .......Sekako deka faktor koj prevagnuva da se odlucis za kupuvanje e imanjeto/nemanjeto na EUROVENT, ma kolku sakale nekoi clenovi da go napravat nevazen i nekompetenten...No fakt e deka i mnogu poznati brendovi nemaat EUROVENT sertifikat, koja e pricinata tie si znaat, na sajtot na EUROVENT ima samo 10-15 proizvoditeli na klimi, znaeme deka ima mal milion drugi proizvoditeli,pa otuka ne moze da se tvrdi deka site tie ne se dobri i deka necinat.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Poradi tie sto se manipulatori i tie sto go favoriziraat gree jas nikogas ne bi kupil gree nitu pak bi preporacal na nekoj klima od brendot gree.

Nemoj da sudis za kvalitetot na GREE preku odnosot na nivnite zastapnici tuka na forumov. Fakt e deka ima nekolku kineski brendovi sto se "vo igra" za kupuvanje, sekako pokraj GREE e i MIDEA i HAIER, porano bea GALANZ .......Sekako deka faktor koj prevagnuva da se odlucis za kupuvanje e imanjeto/nemanjeto na EUROVENT, ma kolku sakale nekoi clenovi da go napravat nevazen i nekompetenten...No fakt e deka i mnogu poznati brendovi nemaat EUROVENT sertifikat, koja e pricinata tie si znaat, na sajtot na EUROVENT ima samo 10-15 proizvoditeli na klimi, znaeme deka ima mal milion drugi proizvoditeli,pa otuka ne moze da se tvrdi deka site tie ne se dobri i deka necinat.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
@Klima ured , не мора на секоја страна да ни повторуваш, знаеме!
Од мене изгубија две клими, само заради негативниот набој што го создадоа лани на форумов.
Верувам не сум единствениот.
Инаку не треба да се стигматизира брендот заради нив. Плус многу луѓе си имаат купено Gree , ни форум читале ни за форум знаат, неjќе да е да ги нарекуваме нетокму и нив.
Остајте, пополека и форумов ќе си легне на место!

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
@Klima ured , не мора на секоја страна да ни повторуваш, знаеме!
Од мене изгубија две клими, само заради негативниот набој што го создадоа лани на форумов.
Верувам не сум единствениот.
Инаку не треба да се стигматизира брендот заради нив. Плус многу луѓе си имаат купено Gree , ни форум читале ни за форум знаат, неjќе да е да ги нарекуваме нетокму и нив.
Остајте, пополека и форумов ќе си легне на место!
I jas na moj 3 prijateli ne im preporacav da kupat gree edniot zema MITSUBISHI drugiot CARRIER a tretiot AERI vivax.
Se nadevam deka forumov ke si legne i deka tie sto go favoriziraat gree ke se smirat.

Член од
2 октомври 2017
Мислења
145
Поени од реакции
271
I jas na moj 3 prijateli ne im preporacav da kupat gree edniot zema MITSUBISHI drugiot CARRIER a tretiot AERI vivax.
Se nadevam deka forumov ke si legne i deka tie sto go favoriziraat gree ke se smirat.
Pa ajde neka zemat I drugite neka gi testiraat klimite a ne samo gree klimive da bidat ovde na meta,pa da se vidi kolku se dobri. Jas kolki so imam ovde videno najmnogu ako ne preteram negde 90% ima klipovi od testovi na gree klimive. I poradi toa so diga tolku prasina a ne deka se favoriziralo. Ajde pokazi kolki e dobra taa tvoja klima so tolku mn ja falish. Nekako ispajga deka sekoj svojata klima si ja fali, a ja kudi na komsiite/komsivkite.
Ne gabe se veli: Zad dobriot konj, prasina se kreva

Последно уредено:
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Pa ajde neka zemat I drugite neka gi testiraat klimite a ne samo gree klimive da bidat ovde na meta,pa da se vidi kolku se dobri. Jas kolki so imam ovde videno najmnogu ako ne preteram negde 90% ima klipovi od testovi na gree klimive. I poradi toa so diga tolku prasina a ne deka se favoriziralo. Ajde pokazi kolki e dobra taa tvoja klima so tolku mn ja falish. Nekako ispajga deka sekoj svojata klima si ja fali, a ja kudi na komsiite/komsivkite.
Ne gabe se veli: Zad dobriot konj, prasina se kreva
Neznam kade gledas vo mojot post deka jas ja falam mojata klima jas vo postot kazav koj klimi sum gi preporacal na moi prijateli a ne ja falev mojata klima.

Член од
2 октомври 2017
Мислења
145
Поени од реакции
271
Neznam kade gledas vo mojot post deka jas ja falam mojata klima jas vo postot kazav koj klimi sum gi preporacal na moi prijateli a ne ja falev mojata klima.
Aj ubo procitaj si gi site tvoi prethodni postovi pa ne samo so ja falish tuku na sekoe ja predlozuvash kako podobra od drugi. Vidi ubo so pisuvash ili ne znajsh so pisuvash? A ne samo to tukui tolku mn negativni postovi prema gree, abe od usta ne ja izvade kako ti da ja imash kupeno.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Aj ubo procitaj si gi site tvoi prethodni postovi pa ne samo so ja falish tuku na sekoe ja predlozuvash kako podobra od drugi. Vidi ubo so pisuvash ili ne znajsh so pisuvash? A ne samo to tukui tolku mn negativni postovi prema gree, abe od usta ne ja izvade kako ti da ja imash kupeno.
Ti definitivno si pomesal nesto bidejki jas nikogas na forumot ja nemam predlozeno AEZI vivax jas imam AEZI a na forumov ja preporacuvam vivax AERI.

Kajgana Shop

На врв Bottom