Најекономично греење и ладење

Член од
25 мај 2017
Мислења
84
Поени од реакции
244
tesko bunilo, kombinirano so besnilo
nekoj model da ne zaboravi, amber go nema li, ne go vidov
daj bas slika ne moze da razberam koj e koj
copy/paste pred ispravka (ne znam zosto) Koga Jork bea Gree 2016ta
a sega sto se midea izgleda
Ама баш ептен нималку воопшто јок бе ич не е чудно што имаат пристап и информации и линкови за се и сешто нон стоп... ! Абе eлементарен ПР е тоа, за основци :D ...Една голема (читај ГРЕЕ) лага се протнува со постојано и упорно кажување на ситни вистини и полувистини
Да, тоа секој нормален , просечен не вработен во ГрееМак и не спонзориран од ГрееМак може да го најде, сака да го најде, сака да го постира, сака да го брани и обожава да ги напаѓа до крв неверниците кои одбиваат во догмите да поверуваат , и тоа секогаш, нон стоп, 24x7...онака, од кеиф, алтруистички, од шо ни мислат арно, не за пари, не за клими , нее, никако ;) :D
 
Член од
2 август 2014
Мислења
1.725
Поени од реакции
4.068
Pravo da vi kazam....potrosuvacka nemeram i ne se palam na vakvi videa, meram samo deka na izduv mi e megju 45 i 55C.....drugo neme interesira se dodeka na decava im e toplo, setaat po maicka i se valjaat po parket.
Ova e epten interesno: "decava" sto se trkalaat po parket bi trebelo da imaat pomedju 40 i 50 godini ako se pogledne i mu se veruva na profilot na @Strelec na srpskiot forum http://www.elitemadzone.org/korisnik/profil/Skopljan4e, imeno poznato ni e na site deka @strelec=@Skopjan4e.
 
Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.189
Затоа постирајте реално е не надувани информации, затоа што форумов го читаат потенцијални нови сопственици на клими од кои добар дел се со бројани пари.За утре кога ќе се заебат да не ги носите на душа, ако воопшто ви значи нешто тоа.
а ти што мислиш за што е борбата и тука на форумов и надвор во реалноста?
Иако знам дека си свесен сепак ќе ти кажам ПРОФИТ и ништо друго.
 
Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
@Pero007 извинување до тебе за она со јајцата, не замерувај, пијана работа :D[DOUBLEPOST=1514458772][/DOUBLEPOST]
Citajte na hrvatskiot forum za klimi forum hr i ke vi stane jasno sto e nivo na komunikacija,podatoci znaenje ponuda na klimi od realno iskustvo a ne reklama ko ovde.
ама затоа тие се во европска унија и така се однесуваат, а ние сме далеку од европа
 
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Luge izgleda na gree vo mk ne im odi prodazbata kako sto treba pa naj evtino im e da finansiraat luge na forumive po se zivo da plukaat osven gree
Od takov neprofesionalizam jas licno nikogas ne bi kupil gree klima !!!
 
Член од
27 август 2016
Мислења
161
Поени од реакции
155
@Pero007 извинување до тебе за она со јајцата, не замерувај, пијана работа :D
Еве извинувањето ќе го прифатам, ако искрено мислиш дека не е во ред така да се дискутира.А за џапнување луѓе сме/сум , секој може да потегне малку повеќе, ама не е причина да се спушта нивото на дискусија.

ама затоа тие се во европска унија и така се однесуваат, а ние сме далеку од европа
Не е до Европа до културата е.
 

RR2

Член од
11 декември 2017
Мислења
44
Поени од реакции
87
Ajde da diskutirame. Sto se gleda kaj omlet od 15 sekundi? Shto? Ne e biten srbinot. Izmerivte li vie kaj Prilepcanecov temperatura pred da pocnete da merite so sondata (nadvoresna vnatresna) na kolkav izduv se ovie rezultati postignati, kolku vlece struja vo momentot? Ili nemavte vreme za toa A? Drugo. Ako ne te interesira kolku trosi, ubavo ti kaza @gigovit zemisi eden tajfun ke bidis taka najstoplen. Te prasav i togas koga merese na amberot tvoj famozni 60C na 4C nadvoresna, kolkav ke bide COPot vo toj slucaj na povleceni nad 2kwh.
Што имате проблем со Амберот јас го имам лесно е дојдете кај мене иако не ве знам земете алатите ке ви дадам кафе и со групно инфо ке искочиме на форум.

Мој предлог е и на другите клими вака комисиски да им пристапиме.

Јас сум стручен со Даљинското вие мерете температура и потрошувачка.
 
Член од
5 октомври 2016
Мислења
95
Поени од реакции
407
На кого бе да постирам, платеници едни смешни :D Бетер сте од македонските расипани политичари ! Вие очигледно мислите дека луѓево нафта пијат и дека не ве гледаат колку сте провидни !?
Никад не сум бил член под друго име, а камоли баниран ! Си има IP адреси , се гледа тоа кој знае...кој не знае, знае да трола...Ама очигледно ќе се потрудите вие Грее клоновите вредни да не банираат нас неколкумина кои ги кажуваме информациите кои вие ги криете као змија нозете, и тоа од ЛИЧНО искуство, не од баба, комшика, пријателка, роднина...
За било кој да каже информација ПРВО И ОСНОВНО ТРЕБА ГРЕЕ КЛОНОВИТЕ ЈАВНО ДА СЕ ПРЕСТАВАТ, еве вака нешто слично , да ви помогнам ! ;)

Јас сум SvB, Chicco69, Strelec, GT1 итн.. и сум вработен во ГрееМАК, морам да тролам против вистинските производители на клими Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Panasonic, Toshiba , Hitachi итн затоа што ако ние не ги фалиме нема кој да ги фали Грее полуфабрикатите, а за тоа земаме пари и мора да си ја одработиме платата ! Сега чекам некој да почне со селските финти, Ооо кам да сум вработен таму. А суум, суум ама не смеам да кажам оти ќе ме избркаат :D

Јас сум SvB, Chicco69, Strelec, GT1 итн.. и сум македонче со мало „м“, ситна продадена душа, која за една Грее клима гратис, па каква сака нека е, ќе им биде вечен слуга и должник на ГрееМак
Само морам да тролам против вистинските производители на клими Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Panasonic, Toshiba , Hitachi итн затоа што ако ние не ги фалиме нема кој да ги фали Грее полуфабрикатите, а за тоа лапнавме клими и мора да си ги одработиме, ама не смееме да кажиме оти ќе ни ги демонтираат веднаш ...а ние немаме пари за вистинска клима (Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Panasonic, Toshiba , Hitachi ) па сме супер задоволни со гратисс Грее. Сепак на поклонет коњ не му се гледа во забите нели ?

Можам и да продолжам ако треба !

Е кога ќе се изјаснат платениците тогаш и ја ќе се изјаснам и Име и Презиме и Клима и Кола и работа и број на кондури ако треба...
А дотогаш таквото твое барање го сметам за вреѓање на интелегинцијата и сеење на магла односно праење на Divert од најглавниот проблем овде !?
Кои се тие луѓе кои се постојано задоволни од ГРЕЕ, односно каде работат !? Зошто едни исти луѓе се постојано задоволни од ГРЕЕ !? И најважното зошто едни исти луѓе никако не трпат некој дури и да помисли да биде незадоволен од ГРЕЕ и тоа за свои сопствени пари и се трудат максимално да го неутрализираат, омаловажат, дискредитираат и навредат и на крај перманентно банираат !?
Ние го знаме одговорот ама фер е да си признаат самите !
[DOUBLEPOST=1514452542][/DOUBLEPOST]

Не си само ти тој кој го има ! Го имаат (или имале) и други и се незадоволни, крајно незадоволни ! Се осеќаат измамено и ограбено ![DOUBLEPOST=1514452663][/DOUBLEPOST]

Знаеш колку се исти !? Колку што ќе бидат исти Foxcon телефон и iPhone разбира се :D
Кој разбира, ќе разбере што сакм да кажам :D[DOUBLEPOST=1514452858][/DOUBLEPOST]

Ако не успеете да не банирате наскоро ќе го колниш денот кога си ја напишал оваа тешка глупост ! Ти гарантирам ;)[DOUBLEPOST=1514453055][/DOUBLEPOST]

Остај не нас ! Ти кажи кој си ! Ајде признај си ! Олесни си ја душата ! Како на исповед ! Бид за преомена барем еднаш искрен на форумов...

Потпис
Промоторче платено да плачи оти се заебал гадно со Грее еднаш и никад веќе
Со вакво пишување навистина ги помина сите граници. Навредуваш и омаловажуваш еден куп членови, па дури и претиш на поедини членови.
После се чудите зошто модераторите банираат, или пак ја затвораат темава на одредено време.
Според тебе и дел други значи никој не смее да купи Гри клима, а ако се дрзне да купи и "случајно" е задоволен од неа, тогаш следува етикета дека е вработен во Гри, или пак ја добил гратис!?
Многу незрело размислување е тоа.
Не секој е сноб или елитиста па да плати 50% повеќе за да му пишува на климата "Јапонско име", по цена да купи инфериорен производ. Не мислиш дека можеби многумина си ги почитуваат своите пари и затоа одбрале производ што им нуди највеќе за парите?
Citajte na hrvatskiot forum za klimi forum hr i ke vi stane jasno sto e nivo na komunikacija,podatoci znaenje ponuda na klimi od realno iskustvo a ne reklama ko ovde.
Треба да се чита хрватскиот форум како и сите други по балканите. Многу може да се научи. Таму луѓето се објективни и пишуваат за мааните на своите клими.
Еве пар примери:
Toshiba Mirai maana 1.PNG
Тошиба Мираи тропа како канта и човекот си го кажува тоа, не ја велича до небо затоа што била Јапонец. Одговор на тоа е дека бил влезен модел, не требало да се очекуваат чуда како од некоја поозбилна клима. Продолжение:
Toshiba Mirai maana 3.PNG
Тука дознаваме и дека скапи модели на Fujitsu тропаат како трактори...
Ај сега да направиме една мини анализа.
Мираи за 40000 со феноменална надворешна единица од цели 21кг (според сервисното), фабрички тропа како канта, и Хансол за 40000 со 43кг надворешна што треба да ставиш рака пред надворешната за да знаеш дали работи или не. Што ќе купи разумен човек, како што реков, што си ги почитува своите пари? Јас знам што одбрав и сум задоволен од изборот. Секој со својот памет...
 
Последно уредено:
Член од
27 септември 2017
Мислења
68
Поени од реакции
126
Мој предлог е и на другите клими вака комисиски да им пристапиме.
Tvojot predlog odamna go realiziraat par clenovi ovde. Stom nekoj kaze pozitivno mislenje za svojot ured koj patem ne e gree, odma imas grafikoni i razno razni trakatanci se so cel da se dokaze kolku ednive se "podobri" od site ostanati. A protiv tvojot amber nemam ama bas nisto protiv, ic muva ne me lazi, a ne kamoli da doagam i da meram nesto. Ima koj meri oficijalno (citaj eurovent) ama vas tamo ve nema.
 

RR2

Член од
11 декември 2017
Мислења
44
Поени од реакции
87
Tvojot predlog odamna go realiziraat par clenovi ovde. Stom nekoj kaze pozitivno mislenje za svojot ured koj patem ne e gree, odma imas grafikoni i razno razni trakatanci se so cel da se dokaze kolku ednive se "podobri" od site ostanati. A protiv tvojot amber nemam ama bas nisto protiv, ic muva ne me lazi, a ne kamoli da doagam i da meram nesto. Ima koj meri oficijalno (citaj eurovent) ama vas tamo ve nema.
Кој е тој Еуровент да не ти е жена или некој Роднина, што си се запнал јас ти викам ела види ја пробај ја рибава ти ми викаш рибата на интернет некој си фраери биле најдобрите познавачи рекле не е добра гадна е.
 
Член од
2 октомври 2017
Мислења
183
Поени од реакции
330
Ajde da diskutirame. Sto se gleda kaj omlet od 15 sekundi? Shto? Ne e biten srbinot. Izmerivte li vie kaj Prilepcanecov temperatura pred da pocnete da merite so sondata (nadvoresna vnatresna) na kolkav izduv se ovie rezultati postignati, kolku vlece struja vo momentot? Ili nemavte vreme za toa A? Drugo. Ako ne te interesira kolku trosi, ubavo ti kaza @gigovit zemisi eden tajfun ke bidis taka najstoplen. Te prasav i togas koga merese na amberot tvoj famozni 60C na 4C nadvoresna, kolkav ke bide COPot vo toj slucaj na povleceni nad 2kwh.
Видеото е gypsy magic. Не е ништо измерено, а и официјално немам документ дека нешто е мерено. Она што е направено е на граница на кривично дело, дрзок однос од некои ликови кои не сакаат да се претстават на форумот, не одговараат на прашања и вреѓаат. И пак не знаеме со кој си имаме работа, се или не се официјални претставници на грее?

Јас пак некни се растрчував по Амц, Нептун, Сетек, барав дополнителни мерачи да допринесам за добра дискусија, но не најдов. Еден солидарен член на форумот вчера ми понуди мерач со сонда, но решив да не ја земам. Ако може сомнителните ликови кои се и не се официјални дистрибутери на грее да не се претставуваат јавно, тогаш и јас може да почекам на сондите да стасаат. А потоа ќе има многу видеа, ќе излегуваат кога што ќе имам време. 10 години има гаранција климава, кој сака да се информира ќе има прилика. Ќе имаме долга дружба. Имам доста пријатели со други клими. Ќе има делба на знаење.
 
Последно уредено:
Член од
27 септември 2017
Мислења
68
Поени од реакции
126
Кој е тој Еуровент да не ти е жена или некој Роднина, што си се запнал јас ти викам ела види ја пробај ја рибава ти ми викаш рибата на интернет некој си фраери биле најдобрите познавачи рекле не е добра гадна е.
Pak ke ti naglasam Nemam nisto protiv tvojot amber. Me iritira sto potcenuvate se sto e druga marka. Jas ovde ne gledam nisto drugo tuku klasicna manipulacija so edna cel PROFIT.
 

RR2

Член од
11 декември 2017
Мислења
44
Поени од реакции
87
Pak ke ti naglasam Nemam nisto protiv tvojot amber. Me iritira sto potcenuvate se sto e druga marka. Jas ovde ne gledam nisto drugo tuku klasicna manipulacija so edna cel PROFIT.
Јас не сум од Тие како што можеш и уназад да прочиташ имам и Даикин, Тошиба, Мидеа и Грее.

Од сите сум задоволен освен што Тошибата ми е у гаража спакувана и чека боља времена за Надворешна Електроника.

Така да ако барем малце сме објективни треба да допринесеме на форумов со објективни извештаи од нас корисниците а Еуровент си е Еуровент од кај да знам дека истиот за големи пари не штампа сертификати кој немаат везе со реалноста и штитат определен бренд или брендови...
 
Член од
2 август 2014
Мислења
1.725
Поени од реакции
4.068
Видеото е gypsy magic. Не е ништо измерено, а и официјално немам документ дека нешто е мерено. Она што е направено е на граница на кривично дело, дрзок однос од некои ликови кои не сакаат да се претстават на форумот, не одговараат на прашања и вреѓаат. И пак не знаеме со кој си имаме работа, се или не се официјални претставници на грее?
Premnogu e ova tainstveno za moj vkus, makar sto ne me interesira ama voopsto dali nekoja tamu klima raboti taka ili vaka. Jas za sebe koga ce mi treba da kupuvam ce znaam da odberam i ne ni sakam da davam nikakvi soveti za kupuvanje. Mene cisto me interesiraat samo korisnicki iskustva za koi se trudam (normalno za sebe) da gi odvojam vistinitite od naucno-fantasticnite. Mislam deka sum epten sposoben da odvojam edno od drugo.....
Elem @omlet13m tvoevo iskustvo ne znam kade da go smestam. Na momenti izgleda realisticno, makar sto von pamet mi e nekoj da gree soba na 25-26 C , pa jas vo leto koga e 26C vo sobata pustam ladenje, no za vkusovite ne ni treba da raspravame...Ajde se toa mozam da goltnam (ogromna potrosuvacka, mal kompresor, mnogu gubitoci itn) ama ova so ekipava od GREE ne mozam nikako.
Ne mi e jasno kako vlegle kaj tebe doma i merele/snimale ( ne ni pogledav sto snimale). Ispadja nekoj gi pustil bez tvoe znaenje a ne kazuvas koj. Potoa ispadja po tvoe kako da bile i kako da ne bile i nie sega treba da gatame vo grav sto navistina se slucilo.
Ako bile, ubavo od niv sto se grizat za korisnicite, no ne vo red da ne ostavat pismen dokaz za toa. Ako ne bile neka im sluzi na cest. Istoto vazi i za tebe ako zboruvas poluvistini. Ajde sega jasno i glasno objasni ja situacijava inace vo sprotivno ce me izgubis kako podrzavatel, a jas tebe kako nekoj koj ete saka iskreno da pomogne za podobar izbor pri kupuvanje na klima.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom