И со 25зададена колку ти е внатре Т , и колку покажува на ТЕМП ?Град Прилеп. Во центар.
Сетпоинт Т и акутел Т вообичаено се иста вредност или актуел Т е 1 степен пониска од сетпоинт, но по некое време се изедначуваат пак. И температурата во центарот на собата е исто, 25 степени.И со 25зададена колку ти е внатре Т , и колку покажува на ТЕМП ?
Ако покаже на ТЕМП 23 задади и еден степен пониско и кажи колку троши тогаш со Фан 3та брзина наместо на Ауто.
Добро е да забележиме дека внатре е 25Ц со зададена 25Ц...кај овие што се на божем многу подобри 3,5ки и со нив греат по 100м2 немаaт ни 22Ц внатре....а и нивните на АутоФан во прва/втора брзина влечат по 700W, ги возат на 800м3 за да загреат 100м2 nна издув немаат ни 40Ц тоа е јасно ко ден и не се секирај за тоа....таванот ти е проблем таму ти бега топлината, горе немаш плоча и претпоставувам е само гола трска и малтер како што се градеше пред 50год. Во таква мала просторија ти би требало да се жалиш на чести гасења на климата а не на непостигање температура. Задади и поголема брзина на Фан помалку ке троши....само и ке гаси почесто во тој мал простор од 16м2.@Strelec, прати го линкот со сензорот за мерење на температура со жица уште еднаш. Може ќе се најде и тој за резерва. Многу ме интересира колку ќе извади на издув при сетпоинт 30.[DOUBLEPOST=1512166637][/DOUBLEPOST]
http://unimer.mk/product_info.php?cPath=22&products_id=29&osCsid=3mprbl7vnf2606u4logq4l2p94
Сетпоинт Т и акутел Т вообичаено се иста вредност или актуел Т е 1 степен пониска од сетпоинт, но по некое време се изедначуваат пак. И температурата во центарот на собата е исто, 25 степени.
Еве и со сликичка од налепницата.Od kaj sme sigurni deka e gree klimava?
Дава 51 на издув најмалце...ова што си го измерил 47/25 у трета е со COP=?....што мислиш колку е COP ?Еве и со сликичка од налепницата.
Грее ломо лцлх 3,5 кв пуштен пред три четири дена, почетна внатрешна температура 20 ц, наместен на 30 ц во трета брзина добиени се следните резултати кои се на сликите. 25 ц на влез, 47 на излез. Мислам дека 20-30 минути работеше. Овој пат надвор беше поладно околу 5 ц во споредба со претходниот тест. Иам и видеа ама не ги збира да ги закачам тука. Еве поискусните нека кажат дали е ок, @Strelec вика дека давала и 50 на издув....
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Се сложувам дека AEZI 3.5kw е премногу слаба за ординацијата 25м2 + чекална 15 м2 на дебарчанецот. Но како што му објаснуваш на другиот форум,Да го забележиме и овој момент со многу фалениот Vivas AEZI12
Бонус инфо....Ординација во Дебар....денес во Дебар може и не биле +10Ц, а секако деловниов објект не е греан преку ноќ или нјмалце 14часа....и што сака? AEZI од 3Kw да го згрее за 5минути сака a температура внатре во 8 сабајле кога отвараат е 12Ц....е нема да го згрее за 5минути. Нема инфо за температури внатре/надвор нема ништо....само жалба не греело....и тоа у деловен објект....за деловен треба и деловна опрема
Прегледај го приврзокот 181032[DOUBLEPOST=1512170927][/DOUBLEPOST]
Дава 51 на издув најмалце...ова што си го измерил 47/25 у трета е со COP=?....што мислиш колку е COP ?
За 60Ц на издув има поскапи клими
http://www.elitemadzone.org/p3797154
Мереле и поскапи клими па до мерачите било проблемот а не до климите
Mislis na ovaj post i merenje gde se zali da nemoze da trosi 180WStrelec reče:
Мереле и поскапи клими па до мерачите било проблемот а не до климите
Ma da.
Kad Gree ne može da ibaci više od 47c onda je do merača.
Čovek na drugom forumu merio izduv na tošibi 10(preko 60c) i Hitačiju 12(57,9c).
I jedna i druga šiju uzduž i popreko "cuveni" amber nordic.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=916167&page=481
Toa e проблем на Дебарчанецот а не мој колку разбира KWти во децимали.....на него му е продадена (не од мене) како 3,5ка, и за 25м2 (+15m2) на него му е ТОП прикаската склопена за да ја купи !!Во горниов пост тука ја класифицираш како 3kw, на другиот форум како 2.6kw што реално ќе давала 2.3kw, за на крај да ја зацементираш како 2.5-ка..
И ние те чекаме да напишеш колку е измерено на издув кај тебе@Strelec И покај се ке се воздржам од коментари се додека не ми ја средите климата да ми работи безпрекорно (сепак нели за тоа сум платил).
Ве чекам да ме контактирате,стрплив сум.
Поздрав
Super. Sozdravje da se sluzisЕве и со сликичка од налепницата.
Грее ломо лцлх 3,5 кв пуштен пред три четири дена, почетна внатрешна температура 20 ц, наместен на 30 ц во трета брзина добиени се следните резултати кои се на сликите. 25 ц на влез, 47 на излез. Мислам дека 20-30 минути работеше. Овој пат надвор беше поладно околу 5 ц во споредба со претходниот тест. Иам и видеа ама не ги збира да ги закачам тука. Еве поискусните нека кажат дали е ок, @Strelec вика дека давала и 50 на издув....
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk