Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
НеJas samo da prasam
Dali imase stvarno potreba od First Man?
НАЈНОВО од HAIER, модел TUNDRA GREEN inverter (R32):
✔️Недостижен опсег на греење во класата до дури 5,4 kW;
✔️Најдобар inverter избор во класата на 12 – ки;
✔️A++/A+ енергетска класа во средна климатска зона;
✔️Eurovent сертификат за докажан квалитет, перформанси и енергетска класа;
✔️PID 5-та генерација на инвертерска технологија од Haier за прецизно постигнување на бараната температура при минимална потрошувачка на електрична енергија;
✔️Eкстремно тивок и штедлив клима уред со SEER од преку 6.8;
✔️Функција Super Quiet до 20dB(A) намалување на звукот до висина на шепот;
- Карактеристики на Haier Tundra Green 35 inverter:
- Капацитет ладење: 3,6 (1,0 ÷ 4,2) kW;
- Капацитет греење: 4,2 (1,1 ÷ 5,4) kW;
- Опсег на греење: -15°C ÷ +24°C;
- Опсег на ладење: -10°C ÷ +43°C;
- Висока A++ / A+ енергетска класа на ладење / греење, PID 5-та генерација на напредна инвертерска технологија, Auto-restart функција, 24h тајмер и можност за Wi-Fi управување!!!
Прегледај го приврзокот 205682
За било какви дополнителни информаци, обратете се наinfo@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590
http://energija.com.mk/
Следете не на нашата facebook страна:
https://www.facebook.com/EnergijaMakedonija/
или повелете во нашиот продажен салон на
ул. Лондонска 1А, Скопје.
Iii koja e cenata sea za 12k i 18? HahahТоа е познато кај нас по псевдонимот:
" cenaa ..? "
Геометар си? Гледам етажна скица си постиралДа ви зададам домашна задача. Засега се греам на дрва (од сопствена шума), ама кога ќе ги соберам сите трошоци излегува дека ги плаќам 60-70% од купените. Затоа ме заинтересира греењето со клима уред. Сакам да греам половина стан (околу 24 квадрати (во сина боја)). Делумно топлината ќе се губи по целиот стан, но тоа не е лошо. И сега е така.
Надворешно уредот може да биде поставен на црвената боја. Да видам што ќе ми препорачате. Јас ги имам само основните познавања, детално никогаш не сум се бавел со ваква проблематика.
Прегледај го приврзокот 205581
Све зависи од местото каде е монтирано. Сум видел доста надворешни со тон прашина на нив, намонтирани за време на градба на недовршен објект каде поминале безброј камиони со шут и ги налупале со прашина надворешните, ако живееш во близина каде се гради зграда, руши, или прометна улица со прашина на тони, или дува ветар со прашина па и изменувачот е полн со прашина нормално дека ке треба и почесто да ја одржуваш чиста надворешната.На колку време треба прашината на изменувачот од надворешната единица да се чисти??
Со мека четка за фарбање пред еден месец го исчистив детално имаше прашина налепено и мушички. Сега гледам повторно се насобрало.
На колку време ги чистите и дали нешто смета насобраната прашина при греење и ладење??
Све зависи од местото каде е монтирано. Сум видел доста надворешни со тон прашина на нив, намонтирани за време на градба на недовршен објект каде поминале безброј камиони со шут и ги налупале со прашина надворешните, ако живееш во близина каде се гради зграда, руши, или прометна улица со прашина на тони, или дува ветар со прашина па и изменувачот е полн со прашина нормално дека ке треба и почесто да ја одржуваш чиста надворешната.
Остај ги овие паушални закључоци на 10год еднаш од магистеров за ширење лажни вести и дипломиран манипулатор....све зависи во каква средина ти е намонтирана, ке си ја пратиш надворешната и ке си ја чистиш ако има потреба, почиста надворешна ке има подобра размена на топлина па следи дека ке има и подобар COP.