Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Eve i 24casovna potrosuvacka na Amberot so 23zadadena, navecer na 22zadadena, daljinskoto so IFeeel e postaveno na rastojanie 4,20m od klimata (na polica vo hodnik pred sobata). Voglavnom e okolu 180W so potrosuvackata koga i da poglednam, iako ja fativ i 500W da vlece ama kratko i posle pak vrakja na ~180W. So 7Kw i 42denara za 24h prezadovolen....a mislam moze i pomalku da potrosi da ne ja ostavaat vratata od spalnata decava koja e odma do policata so daljinskoto pa go ladat i daljiskoto i IFeel senzorot.
IMG_20161228_120409.jpg IMG_20161228_120434.jpg IMG_20161228_120454.jpg

Амбер сега за сегаодлични перформанси. Чекаме сега инфо за минусни температури околу 31.12 :)

Zdravo na site na forumot, posle dolgo vreme pak mi treba pomos okolu izbor na klima.
Prvpat koga zemav pred godina dena mnogu mi pomogna Strelec okolu izborot i i se odluciv za Mitsubishi FH35 deluxe
Sega mi treba klima za 15 kvadrati za nov u ducan pa bi baral sovet no za nesto poevtino da projdam.
Blagodaram odnapred

Isklucuva koj od dvata, stariot ili noviot ?
Razlicna koncepcija se skroz dvete klimi pa normalno i razlicno da se ponasat, noviot e so 2-stage verovatno i prostorot kaj sto se namesteni ne e ist....za kolkav prostor se raboti i ako moze informacija za zadadena T na daljinskoto i T vo prostorijata ?
Sigurni ste deka samo iskljucuva zaradi postignata T ili pravi defrost (kratok od 3min) ili realniot defrost so otopuvanje na nadvoresnata od 7-10minuti ?

Новиот 2-stage Хансол исклучува почесто, додека стариот е поинертен, не се работи за дефрост, него постигната температура.
Зададени температури 23 и на двата.
Температура во постории мерена со термометри 24.
Просториите се тука некаде 45м2 доле и 60м2 горе, со тоа што таму висината е 2.40, поткровје е.[DOUBLEPOST=1482936065][/DOUBLEPOST]
Isklucuva koj od dvata, stariot ili noviot ?
Razlicna koncepcija se skroz dvete klimi pa normalno i razlicno da se ponasat, noviot e so 2-stage verovatno i prostorot kaj sto se namesteni ne e ist....za kolkav prostor se raboti i ako moze informacija za zadadena T na daljinskoto i T vo prostorijata ?
Sigurni ste deka samo iskljucuva zaradi postignata T ili pravi defrost (kratok od 3min) ili realniot defrost so otopuvanje na nadvoresnata od 7-10minuti ?

Новиот 2-stage Хансол исклучува почесто, додека стариот е поинертен, не се работи за дефрост, него постигната температура.
Зададени температури 23 и на двата.
Температура во постории мерена со термометри 24.
Просториите се тука некаде 45м2 доле и 60м2 горе, со тоа што таму висината е 2.40, поткровје е.

Последно уредено:
Дами и господа чест ми е и особено задоволство да го отворам овогодинешното издание на најреномираниот филмски фестивал ''Whatto''

jokersmagictrick,heathledger,thedarkknight,batman,thejoker,awesomegif,gif,ar1as.com+(1).gif

1pb6dz.jpg

4564564564.jpg

34534645.jpg

-Infernal Affairs
-Room ( реприза а?)
-Spotlight (реприза а ?)
-The Lobster
-The Best Offer
-Transsiberian

први би ги спукал.

Некој тука и на работа оди, you know...

Да бе,вчера во 3 поручек си постирал.

Поарно е вака покасно да го постираш, а утре трето место пред работа стај го. Да не му даваме толку пажња на број 4, и онака е без медаља.

Некако повеќе очекував да се збори за Boyhood по некое време. Со Birdman омилени ми беа годината.

Па да ама така не е интересно. Откако ти пишуваш на темата 250, ни еднаш не сум ги отворила гласањата, не па да барам кои се последни 5 што ќе останат. Надеж имав до крај дека некој мој ќе се појави во топ 5. Сега... :unsure:

Не знам дали е соодветно прашањето за тука,али не најдов слична тема па ќе прашам..
Дали некој знае која е процедурата и колку се плаќа за повторно приклучување на парно? Пред неколку години го исклучив,и сега сакам пак да се приклучам.

Strelec so sreka novata klima.
Kako pomina so montazerite?
Dali ja vakumiraa?
Dali se dobro obuceni za r32?
Kolku T. dobi maksimum na izduv?ako moze da stavis slika.
Kolku temperatura dava na izduv so podeseni 23?
Pozdrav

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Strelec so sreka novata klima.
Kako pomina so montazerite?
Dali ja vakumiraa?
Dali se dobro obuceni za r32?
Kolku T. dobi maksimum na izduv?ako moze da stavis slika.
Kolku temperatura dava na izduv so podeseni 23?
Pozdrav

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Macci nekaza kako lg-to?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom