Најекономично греење и ладење

D

Deleted member 95595

Гостин
Jas @Strelec od sekogas sum sakal 7000 btu kompresor i ne znam zashto mi plukas po mojot son.[DOUBLEPOST=1520344053][/DOUBLEPOST]
ajde brat
neka napisi nekoj tuka koj bi kupil od ovaa WN serijata so24-25kg. za43000den?-jas mislam deka prodavacot te mami za WN.
Pa koga fati ladnoto den dva spalnata ne mozese da ja zagrees a ako drzese 5-6dena ke trebase da dogrevas.

dali brat ima nekoj zaintereairan za ovaa WN bas me interesira da vidam:)
Da me sledese vo komentarite, ke videse deka problemot vo spalnata beshe drug, i go reshiv i se si beshe vo red.

A toa dali nekoj bi kupil ili ne WN za 43000 ne e bitno.

Последно уредено од модератор:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Се срамујев.....покрај ова мерење останаа без текст :)
12313.jpg

преку 80 прегледи зa само 1 ден на "Cнажниот" Аmber Nordic :D

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Smetki? Smetka zavisi od Indoor temperatura....za ovaa temperatura kaj mene so 22 zadadeni na klimata i 25C vnatre prezadovolen od smetki ;)
Ja sum so mali deca, mora da e toplo....za ovie so po 2000den smetki sto pola den ne se doma i se bez deca neka ne ti bidat reper.
IMG_20180306_224430.jpg IMG_20180306_224454.jpg

D

Deleted member 95595

Гостин
Smetki? Smetka zavisi od Indoor temperatura....za ovaa temperatura kaj mene so 22 zadadeni na klimata i 25C vnatre prezadovolen od smetki ;)
Ja sum so mali deca, mora da e toplo....za ovie so po 2000den smetki sto pola den ne se doma i se bez deca neka ne ti bidat reper.
Прегледај го приврзокот 186763 Прегледај го приврзокот 186764
Bez razlika, jas nemashe da kazam mnogu ili malku, cisto informativno te prashav zoshto takva e temava. Jas pod 22 ne gi imam staveni klimite isto taka.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ti bratu pola den se grees na dolniot sprat i ti utre reper ke bides za greenje i ke ni kazuvas smetki od zaenicko broilo? Toj film ne pali kaj mene
Gjabe prasuvas za smetki, samo primetuvam deka kazuvaat smetki a nedavaat nikakov dokaz za vnatresna temperatura. Toa ti e isto kako da ti kazam kolava mi trosi 1l/100km a stojam u mesto na parking :)
A so 600W prosek na cas so 792m3 izduv(za da gree 80m2) izduvot mu e 35C.....poladno od negovata telesna temperatura.....na inzinjerot lagite brzo mu se poznavaat samo nema koj da primeti. (on si misli deka nema koj da go primeti pa pisuva sve i svasta)

Последно уредено:
Член од
18 април 2014
Мислења
373
Поени од реакции
678
Абре стрелчо пак гледам ме спомнуваш без муда у твои постови.
Шо да ти снимам шо да ти сликам, имаш видеа колку сакаш од мене.
Имаш видеа од боки врањанецот, на -20 како топли куќa.
На -7 некна влечеше 1600w и даваше 55.6 на издув повеќе од пола час.
Али остај тоа.

Кажи ми ти коа зашиба тоа ладниот бран на Амберот, од 2-3 минути?
Шо правиш се покриваш со јамбулии?, ставаш регал пред климата за да не дува ладно?

Сите занеме дека дува ладно, само ти треба да објасниш како се справуваш со тоа?
Или и онака веќе навикна топло/ладно, нормално е тоа :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

D

Deleted member 95595

Гостин
Ti bratu pola den se grees na dolniot sprat i ti utre reper ke bides za greenje i ke ni kazuvas smetki ? Toj film ne pali kaj mene
Gjabe prasuvas za smetki, samo primetuvam deka kazuvaat smetki a nedavaat nikakov dokaz za vnatresna temperatura. Toa ti e isto kako da ti kazam kolava mi trosi 1l/100km a stojam u mesto na parking :)
A so 600W prosek na cas so 800m3 izduv(za da gree 80m2) izduvot mu e 35C.....poladno od negovata telesna temperatura.....na inzinjerot lagite brzo mu se poznavaat samo nema koj da primeti.
Jas se gream na vtoriot sprat celo vreme od koga se kupeni klimite, zoshto lazes ne razbiram i od kade ti toa deka dolu se gledam? Aman be brat, aman hahahah

Pa gore klimata vo dnevnata ne e namalena pod 24 vo dnevnata, a pod 20 vo spalnata.

Ziti eden Gospod, kazi mi od kade vide deka se gream dolu. Ama ozbilno, citiraj me....

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ima GREE staklena kugla i se znae za site:confused:
Kugla e za tebe mozda....prosta formula e, ako indoor mu e bar 21 ili 22 na tavan e 24....lesno se presmetuva kolku mu e izduvot ako trosi 600W so COP=5 ili 3kw...izduvot e 35C.
Slab si za mene za ova.....moze u nekoj drug zivot ako se sretneme ke te bidne...
Tmdeni.jpg

L

lleeoo

Гостин
Pa mene izglea najtoplo drzam 24 ili 23 na follow me na 6 merti od klimata na 60 sm od zemja. Januari 4700

Kajgana Shop

На врв Bottom