Најдобри поволности за стан (банки)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.614
Поени од реакции
9.127
Дали за одобрување кредит од банка мора имотен лист?

Ќе купуваме стан од изведувачот на зграда (не инвеститор), на кој станот му е даден во компензација и пријавен со предбелешка во катастер, и има предимотен лист. Имотни листови нема никој добиено бидејќи зградата е уште во градба, за некој месец треба да биде пуштена.

Прашањето ми е дали во банка ќе одобрат кредит со преддоговор, предбелешка и имотен лист од зградата/земјиштето кое е на инвеститорот? Или мора стриктно имотен лист, кој во овој случај не може да се извади.
Ќе одобрат во банка со преддоговор и предимотен лист.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom