Најдобрите серии укинати после прва сезона

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Поприлично долг ми е списокот.... за да не се нервирам нема ниедна да спомнам.

Туку на тоа продуцентите да им е..м се по список, не може бе тоа така.. да некого заинтересираш и го навлечеш нешто да следи и губи време па ти прдне и пуф, аш, нема више.
Серија мора да биде однапред целосно испланиран заокружен проект и приказна од толку и толку епизоди и крај. Ако има интерес за неа отвораш нов заокружен проект и тераш целосно испланирано продужение.
Ова што ни го прават денес е чист безобразлук, ти пуштаат пилот епизода, ако пројде почнуваат, ден за ден ..ко циганите, со снимање и емитување на епизода по епизода, непотребно у недоглед го развлекуваат дејствието со странични неважни епизоди, па до кај ќе стигнат, стигнат, па ги укинуваат на сред приказна.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Persons unknown
Mr. Sunshine

За персонс кажавте да не се повторуваме, не се нормални. А вторава стварно незнам шо беше причината. Демек ја ставиле во неубав термин да игра и немало гледаност а серијава беше ептен добра. Чендлер во главната улога, неможи серијата да биди лоша. Не ги сваќам..

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Firefly - нема што да кажувам за серијава....
SGU - Голем фан сум на SG универзумот и иако беше различна од другите и на почетокот и не би беше нај нај си доби некој свој смек на крај
The Event - Ко што некој кажа едно од најдобрите финалиња евер и не ми се веруваше кога видов дека е одкажана. И ден денес се прашувам што потоа....
Terra Nova - Не беше којзнае што серијава ама сепак беше интересна приказната, нешто ново што го немало до сега

Член од
7 јуни 2012
Мислења
87
Поени од реакции
52
Firefly

- За серијава многу работи кажува фактот што само со една (недовршена) сезона успеа да собере огромна армија на фанови. Оригинална до немајкаде, чувството дека гледаш вестерн (освен од локациите, за ваквото искуство допринесуваа и ликовите, за кои се чинеше како да излегле од филм со John Wayne), а всушност гледаш sci-fi серија. Веројатно половина од омразата која што ја чувствувам кон FOX, е токму поради нивната одлука да ја прекинат оваа серија, демек као не биле задоволни од гледаноста...bastards!
Многупати се зборуваше за продолжување на серијата, а тоа исто толку пати не се оствари па на крај прекинав да следам нови информации во врска со неа. Во 2005 излезе и филм, кој колку толку успеа да залечи некои рани.

Freaks and Geeks

- Уникат во тинејџ жанрот. Колку само интересни и разновидни, а згора на тоа и прилично реални ликови понуди оваа серија. За мене најомиленото нешто во кое своите раце ги има вмешано Judd Apatow, а некои од актерите од оваа серија често можеме да ги сретнеме и во неговите понатамошни проекти. Можеше и те како уште многу работи да понуди оваа серија, ама ја немаше таа среќа.
Се согласувам за Freaks and Geeks, се чудев кај им бил паметот кога ја укинале. Супер серија, нема што.
Што се однесува до Firefly, Nathan само трубеше за серијава, пробав една епизода да гледам ама не ми беше интересна. Така да нема да коментирам...
Не ми текнува на други, ако ми текни ќе пишам :D

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Surface

http://www.imdb.com/title/tt0452718/

Се заљубив на прв поглед во серијава.

И тоа во период кога не гледав серии.
Ја погледнав на една од нашиве телевизии ако не се лажам, и под итно и го најдов оригиналниот наслов. За секој еден љубител на научна фантастика е мелем за душата. И не зборувам за џуџиња со изострени ушиња како се тепаат со ласери туку онака, убава озбилна тематика.

Накратко - ке се појават нови неоткриени суштевства од океанот.

Раде Шербеџија се секавам се појави неколку епизоди, од попознатите ликови...
Незнам... Навистина уживав во серијава од првата до последната епизода и му ја препорачувам на секој еден љубител на научна фантастика, иако има само една сезона.

А во меѓувреме доколку некој знае да ми препорача нешто слично би го ценел многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom