Најдобрите серии укинати после прва сезона

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
Често на форумов жалиме и се нервираме за серии кои се укинати предвреме поради слаба гледаност и дебили на одговорни функции. Па решив да отворам една официјална тема за плачење и фрлање клетви, на која секој ќе може да си се олесни :)

За да не одиме многу на широко, мислам дека серии кои траеле 2-3 сезони сепак имале време да прикажат нешто, иако можеби предвреме завршиле. Темата е за серии кои се укинати за време и после прва сезона.

Јас ќе започнам со мојата листа од пет серии кои ги сакав и кои мислам дека заслужија шанса да се вртат долго време.

5. Persons Unknown (2010)

Не очекувам многумина да се согласат со мене околу оваа серија, но се сеќавам дека дојде по завршувањето на LOST во време кога бев максимално гладен за добра мистерија. Серијата мислам дека беше сосема солидна, многу ми се допадна финалето и мислам дека втората сезона ќе беше епик. За жал, ова отиде под нож.

4. The Flash (1990)

Флеш своевремено беше мега хит кај младата популација (гикови до 15-16 години). Искрено, децата го ставаа Flash на иста скала со останатите суперхерои од типот на Супермен. Серијата мислам дека беше пред своето време и можеби затоа брзо беше прекината. Шелдон во TBBT носи маичка со Flash :)

3. Flashforward (2009)

Го имаше еден од најдобрите пилоти и се очекуваше да биде наследник на LOST кој беше при крај. Можеби големите очекувања ја убија серијата...

2. My So-Called Life (1994)

Една супер тинејџ серија која ја направи Claire Danes супер ѕвезда во тоа време. Беше укината поради внатрешни проблеми како и желбата на Claire да премине на филмското платно. Исто така, голем малер за оваа серија беше почетокот на Friends која ги фрли сите во сенка.

1. The Class (2006)

Не можам да ја прежалам серијава. Напишана од David Crane кој ја создаде Friends, серијава според мене и многу други требаше да биде легитимниот наследник на Пријателите. Но многу работи тргнаа по лошо: серијата имаше договор на 13 епизоди кои беа снимени, па добија договор за уште 6 во кои еден од главните ликови ја напушти серијата и веројатно поради внатрешни турбуленции се отиде по ѓаволите. Некое време фановите се бореа со петиции за продолжување но неуспешно.

Тоа е од мене. Кои серии вам ви се допаднаа а отидоа под нож после прва сезона?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Missing

When a woman's son goes missing under suspicious circumstances, she will do anything it takes to find him.

Alcatraz

In 1963, all the prisoners and guards mysteriously disappear from Alcatraz. In the present day, they resurface and a secret agency are tasked with re-capturing them.

Овие 2 серии би ги набројал. Редоследот е симболичен. Само овие се укинати од они што сум ги гледал, или гледам. Пошо не ме бива многу околу рецензирање, па макар и мало да е, го ставив описот од IMDM.
Не обрнувам многу на серијата квалитативно колку, и дали е добра. Ако ми се свиѓа, ја гледам. Жанрот ми е најбитен.
Тоа е тоа.:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
Stefanvil , знам дека Firefly е популарен избор за ваква листа, но ја немам гледано.
Mr.47 , имаш 4 серии, последните две имаат втора сезона.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Stefanvil, Ushte ne ja gledal taa, pred 2 godini mu ja imam preporachano.

Inaku Person Unknown be :pos:, ushte folderot za site downloadirani torenti mi se vika persons, true story :D

Neshto od na vremeto sum gi stavel od utorrent tamu da odat fajllovite, po ova ke ja pamtam serijava, i deka beshe nenormalna glupa.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Stefanvil , знам дека Firefly е популарен избор за ваква листа, но ја немам гледано.
Mr.47 , имаш 4 серии, последните две имаат втора сезона.
Не сум го дочитал делот со серии кои имале 2-3 сезони и кои имале време да се докажат.
Идам на едит:)

Едит: Edited:icon_lol:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
Зошто ја нема SGU ?
Затоа што тоа е мојот избор, ти кажи си за тебе :)
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:11 ---
Stefanvil, Ushte ne ja gledal taa, pred 2 godini mu ja imam preporachano.

Inaku Person Unknown be :pos:, ushte folderot za site downloadirani torenti mi se vika persons, true story :D

Neshto od na vremeto sum gi stavel od utorrent tamu da odat fajllovite, po ova ke ja pamtam serijava, i deka beshe nenormalna glupa.
Ќе ја гледам не плачи.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Firefly

- За серијава многу работи кажува фактот што само со една (недовршена) сезона успеа да собере огромна армија на фанови. Оригинална до немајкаде, чувството дека гледаш вестерн (освен од локациите, за ваквото искуство допринесуваа и ликовите, за кои се чинеше како да излегле од филм со John Wayne), а всушност гледаш sci-fi серија. Веројатно половина од омразата која што ја чувствувам кон FOX, е токму поради нивната одлука да ја прекинат оваа серија, демек као не биле задоволни од гледаноста...bastards!
Многупати се зборуваше за продолжување на серијата, а тоа исто толку пати не се оствари па на крај прекинав да следам нови информации во врска со неа. Во 2005 излезе и филм, кој колку толку успеа да залечи некои рани.

Freaks and Geeks

- Уникат во тинејџ жанрот. Колку само интересни и разновидни, а згора на тоа и прилично реални ликови понуди оваа серија. За мене најомиленото нешто во кое своите раце ги има вмешано Judd Apatow, а некои од актерите од оваа серија често можеме да ги сретнеме и во неговите понатамошни проекти. Можеше и те како уште многу работи да понуди оваа серија, ама ја немаше таа среќа.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Знам дека веќе претерав и дека ризикувам бан за спамирање, ама ми е гајле:

Awake

Не сакам да се повторувам бидејќи доволно пишував на темата, ама на кратко да кажам зошто ми е криво.

Пред се' серијата има(ше) интересна и специфична приказна. Обработуваше тема која можеби до некој степен ја имало во некои други серии, но овде беше во центарот. Зборувам за темата „Што ако...“, односно, кој тек би го имале настаните откако ќе се случи некаква трагедија. Специфично во овој случај, настаните добиваат два тека и го гледаме главниот лик како (не)успешно балансира помеѓу две реалности. Awake е делумно и детективска серија, но таквите дејства се во спореден план и служат само за привлекување на поширока публика.

Нормално, Џејсон Ајзекс. Моментално во сериите кои се прикажуваат има неверојатни актери, како на пример, Питер Динклиџ, Хју Лори, но според мене Џејсон е врвот. Едноставно во секоја сцена те тера да се соживееш со ликот кој го глуми и да сочувствуваш со неговата болка. Цар.

Друга работа, играта со различните бои во двете реалности. Совршен начин гледачите да знаат која реалност ја гледаат.

Исто, режијата, саундтракот, дијалозите - сето ова совршено се вклопува во една целина.

Ептен ми е криво што серијата ја укинаа бидејќи имаше огромен потенцијал и бидејќи ваква серија ретко се снима. Awake има само тринаесет епизоди и е обавезна препорака од мене.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.698
Поени од реакции
34.226
Firefly
Awake.. да не се повтарам.

Овие ми беа кул за следење, сајфај сезонските, FlashForward, Event.. истака не добија по втора сезона.
Инаку најмака шо некад ми било, guilty pleasure, после 2ра ја укинаа, Terminator: TSCC.

Io Sono Interista имаш гледано Masters of Science Fiction?

Kajgana Shop

На врв Bottom