Умрета тема,ај малце освежување...
Последниве неколку сезони милијарда странци поминаа низ лигава,ај да ги набројам тие поквалитетни и тие (помалку) квалитетни
Фени: Кемп и Враговиќ..Кемп лани потпиша у Астана,ама имаше некоја грозна повреда и цела сезона ја пропушти,сезонава игра во Шарлоа. Враговиќ го знаете сите,нема потреба за нешто повеќе. Би ги пишал тука и Амонс(почна одлично,но како поминуваше сезоната се полошо играше),Вуд(за жал само 3-4 месеци беше,не остави поголем белег,имаше нешто у него).
Утки-Прво име што ми текнува е Анте Машиќ. Доведен како играч што играл Евролига 3 сезони претходно,на 29 години беше за у геријатрија. Звонко Буљан-дечкото дојде како најдобар странски играч од Словенија,ама во Кавадарци му беше побитно. Душан Цветковиќ-доста лош играч,2.10 а промашуваше под кош.
МЗТ носеа реално доста солидни странци,од тие шо вредеа би ги издвоил Цветковиќ,М. Луковиќ,Шеховиќ,Кејд Дејвис,Дреновац,Синовец дефинитивно највредни. Тука некаде се и Оташевиќ,Бакиќ,Чапин. Од утките ќе го издвојам Мејси,Џастин Рејнолдс,Ведран Моровиќ,Демјуник или како и да беше
@Институт нека надополни у слободно време
Куманово-Урош Луковиќ,освен него реално не ми текнува на играч шо оставил поголем белег. Утки имаат мал милион,почнувајќи од толку најавуваниот Брајан Оливер(пред 2 години ми текнува како го најавуваа),Радоје Вујошевиќ и уште многу други шо не ми ни текнуваат..
@комшијаTи @Black Knight @martins дополнете слободно
Од другите екипи вредни за издвојување што знам...Павковиќ не беше лош у Работнички,тој дојде веќе како докажан играч,Алексеј Нешовиќ од Кожув беше добар,оној лани што играше Брендон Пен беше солиден исто така.