Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
hahahМ.М воџата на ФА играше во Алумина и играа куп (мислам беше) против Жито Вардар и се рчнаа нешто со тој Кола Оба и дали го исклучија М.М или Кола Оба не ми текнува точно, ама М.М на поминување го нокаутираше црнецот, ама здрав нокаут му даде)
Али најбољи нокуат во нашава лига...Олег Лебедев сред Куманово на Будимир Јоловиќ, прво коло и го казнија 7 утакмици. Па за недела дена го нокаутирал Симиќ (кој играше во МЗт тогаш) каков боксер беше Олег Лебедев, али таков кошаркар дефинитивно немате видено (кој го памти го знае, кој не, баш ми е криво) играше и за Руска репрезентација...какви само добри странци играа тогаш, а сега гледаме квази кошаркари од типот на Пејановиќ, Смит, Мајкиќ, Груиќ....
Не треба да се забораве:
1.Артан Кучо: Албанец по народност, одличен тројкаш и бек. Долго време играеше прво во Тиквеш после во Орка. Беше закон.
2.Ренди Дак: Никогаш немало таков атрактивен кошаркар во Македонија - забиваше како ненормален - 360 степена или назачки или незнам како - забиваше на заебанција а беше висок колку Горан Самарџиев. После Орка играел во Азија негде мислам, и во В.Британија негде. Сега е тренер. Никогаш не играел во NBA или Канада како со спомна некој. Проверив на интернет.
3.Скоти Турман - Бек во Жито Вардар - одличен шутер. Поодамна беше.
4.Доналд Кол - Не треба муабет го знаете сите.
5.Тимоти Бурогс - Имаше играно за Ефес Пилсен пред да дојде во Орка. Заедно со Деан Јовановски,Тошо Гечевски, браќата Боцевски, Ренди Дак, Артан Кучо, Горан Самарџиев (тогаш некаде се прослави) и други, го сочинуваа "Дрим-тимот" на Орка кој одлично ја почна сезоната али после се повреди Јовановски и тимот заврши дури некаде на 4 место мислам....После Орка пропадна.
6.Бонер Апшоу - првиот американец во Македонија. Не го познавам доволно, погоре пише за него подобро.
Има и други - одкога се растури Орка не ја пратев толку кошарката, плус не бев и во Македонија, еве сега пак може да се каже дека ја пратам одкога се формира Фени Индустри
Штета шо се растури Струмица, ке беше по интересна лигата. Не ми е јасно - дали ке постоеше клубот уште ако освоеа нешто? Зар толку големи биле финансиските проблеми....
Ме подсеќа ситуацијата со Орка - ти даваат пари и тим, ако не освоиш ништо - ајде чао. Па дај му шанса барем уште една година мајка му стара. ц ц ц ц.
П.С. Мнооогу ми е криво шо Лоренс Мек Кензи испадна пијаница и шо врие до 5 саат сабајле. Според тоа шо го видив на youtube за него треба да е ѕвер. Го земаа во овче поле....
Не заебавај,може беше солиден играч ама никако неможе да се вброи во еден од најдобрите..https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net...=a61f85a0364523ff70551f62b48b51e2&oe=54E0AED3
Eнтони Ли-Инграм играше 2012/13 за КК Куманово 2009 / Games Played 14, Pts. 19.3 , Ast. 2 .5 , Stl. 0 .9 , Blk 1 .2 - Еден од подобрите. Атлетичен, агилен, брз, добар во офенс/дифенс, несебичен, баш он онака тимски-школски играч ...![]()