Најдобриот кошаркар во НБА

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога веќе почнавте за историјата го заборавивте Вилт Чемберлејн кој има постигнато 100 поена на 1 меч
со тогашните правила да си седат центрите колку сакат во кошот замисли најдобриот центар на сите времиња Хакем Олаџавун по колку коша ќе даваше на натпревар..
--- надополнето: 15 јули 2012 во 21:46 ---
Во денешно време е смешно некој да се споредува со Коби.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.765
Поени од реакции
11.754
Џордан е најдобриот во историјата, а моментално еден и единствен ЛеБрон Џејмс. :)

Член од
20 јули 2012
Мислења
242
Поени од реакции
364
За мене најдобар кошаркар во NBA e Леброн Џејмс :)

H

-HRO

Гостин
Моментално Леброн ми е најбољи! На сите времиња-Џордан легендата!

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Мајкл Џордан. Ми се чини дека, меѓу другото, ја препороди NBA, и повеќекратно и ја зголеми славата. И многумина кои нема абер од било каков спорт знаеја за типов. И бабите знаеја за Џордан :) .
Спортист без сериозни падови и скандали во кариерата, стандардно одличен, способен за справување со стресни ситуации, без суета која боде в очи, лидер на тимот. Одличен шутер, дриблер. Феноменален одраз. Шест титули. Има играчи и со повеќе, ама во други времиња и околности. Сепак, овој играше во времето кога во NBA имаше доста кошаркари кои влегоа во оние фамозни 50 најдобри од НБА на сите времиња (Хаким, Мелоун, Стоктон, Баркли, Робинсон, А. Томас, Јуинг, Дрекслер, Шекил, а играше со Пипен) и многумина други не многу полоши играчи - без редослед и посебни статистики: Г. Пејтон, Грент Хил, Шон Кемп, Џо Думарс, Родман, Гарнет, Морнинг, Реџи Милер итн
Јас не навивав за Чикаго. Всушност, ептен ми идеше на нерви тимов, па и оние што навиваа за него. Ама од денешна гледна точка, мислам дека таа победничка доминација на Џордан беше сосем заслужена и оправдана.

Kajgana Shop

На врв Bottom