Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223
Ги сфаќам интерашиве зошто се бунат дека Снајдер не е меѓу тројцата и сум кажал и пак ќе кажам за минатата сезона заслужи да е во топ 3 ај оваа е дупка што е дупка ама минатата играше добро....................ама,да се буниш и да очекуваш да победи покрај МЕСИ ? Па дај бидете реални малце.

Абе не плачете одма....ајт Меси ќе му ја даде таа топката на Роналдо :)

Kaко е тргнат годинава Роналдо......57 гола ќе имат,не 47.И ако Роналдо има 57 и притоа не освои нишо со Реал.......А Меси даде 40 гола,и освои се со Барса....дали треба Роналдо да е прогласен за најдобар играч?Тоа ме интересират! :)

Ne e forata vo toada dade 57 Ronaldo,ne mora da dava 100 gola neka ostane na ovie 22,ama neka izigra edna dobra utakmica so Barsa,neka izigra dobro so jaki timovi. Deckoto e sver se e vo ok ima talent,ama ima edna senka,koja nikako da ja trgne,uste vo vremeto vo Junajted koga bese sampion,ne mu dade ni gol nit se vide so Celzi vo finale,vo polufinale iako ja pominaa Barsa nego nikade go nemase,idnata godina so Barsa vo finale tapa,lani so Barasa tapa,pa i so Lion koga trebase bese tapa;godinava so Barsa da ne zboram,moe mislenje

Ова година ко освои Меси без да направи нешто на светското и без финале на ЛШ , 100 % сигурен сум дека 80% од наредните 10 години тој ке ги зема наградите

Ne e forata vo toada dade 57 Ronaldo,ne mora da dava 100 gola neka ostane na ovie 22,ama neka izigra edna dobra utakmica so Barsa,neka izigra dobro so jaki timovi. Deckoto e sver se e vo ok ima talent,ama ima edna senka,koja nikako da ja trgne,uste vo vremeto vo Junajted koga bese sampion,ne mu dade ni gol nit se vide so Celzi vo finale,vo polufinale iako ja pominaa Barsa nego nikade go nemase,idnata godina so Barsa vo finale tapa,lani so Barasa tapa,pa i so Lion koga trebase bese tapa;godinava so Barsa da ne zboram,moe mislenje
Дете,болдираниве утакмици,аку не беше Роналдо нити Манчестер ќе освоеше финале(со Челзи даде гол во финалето),нити Реал ќе се надеваше на поминување на 1/8 финале(го даде првиот гол).....
И аку ти ја разбрав констатацијава твоја,а мислам дека ја разбрав,битно е на ниво да изиграш во сите дербија шо ѓи играш,било да се во куп,првенство или ЛШ.Епа Снајдер и против Челзи,и против Цска,и против Барса,и против Баерн,МИлан,Рома...Не потфрли ни еден меч.Имаше на секоја меч барем гол или асистеција.На светското првенство даде 4 гола,му намести шасна на Робен очи во очи со Икер во финалето.....Даде 20+ гола ,20+ асистенци.....Шо значит дека Снајдер требаше да ја освојт наградата,ама не беше ни во првите 3...:toe:

Ова година ко освои Меси без да направи нешто на светското и без финале на ЛШ , 100 % сигурен сум дека 80% од наредните 10 години тој ке ги зема наградите

Ти да не ја предвиде иднинава? Баба Ванѓа да не ти кажа или па да не имаш моб тел. од Нострадамус? :pos2:

ova e finaleto so Celzi 0-0 na penali pobedi Mancester a patem na Ronaldo mu go branes Ceh penalot,na kraj ako ne se liznese Teri,Ronaldo ke bese tragicar na finaleto;a za Snajder se slozuvam deka trebase da e barem vo prvite 3,a i da ja dobiese nagradata nemase da e ne zasluzeno!

--- надополнето ---

Дете,болдираниве утакмици,аку не беше Роналдо нити Манчестер ќе освоеше финале(со Челзи даде гол во финалето),нити Реал ќе се надеваше на поминување на 1/8 финале(го даде првиот гол).....
И аку ти ја разбрав констатацијава твоја,а мислам дека ја разбрав,битно е на ниво да изиграш во сите дербија шо ѓи играш,било да се во куп,првенство или ЛШ.Епа Снајдер и против Челзи,и против Цска,и против Барса,и против Баерн,МИлан,Рома...Не потфрли ни еден меч.Имаше на секоја меч барем гол или асистеција.На светското првенство даде 4 гола,му намести шасна на Робен очи во очи со Икер во финалето.....Даде 20+ гола ,20+ асистенци.....Шо значит дека Снајдер требаше да ја освојт наградата,ама не беше ни во првите 3...:toe:
ova e finaleto so Celzi 0-0 na penali pobedi Mancester a patem na Ronaldo mu go branes Ceh penalot,na kraj ako ne se liznese Teri,Ronaldo ke bese tragicar na finaleto;a za Snajder se slozuvam deka trebase da e barem vo prvite 3,a i da ja dobiese nagradata nemase da e ne zasluzeno!

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread...на-FIFA-Ballon-d-Or-2010/page30#ixzz1AjNBmwzc

Tипична реченица за фан на Арсенал, вака размислува некако и воајерот, фудбал за око, циркус, затоа од 2004 и немаш осетено голем трофеј а Мурињо со неговиот '' антифудбал '' ( збор што само проста незналица го користи за овој спорт ) дојде виде и победи со Челзи во Англија, а да не зборам за она што лани го осетија и фановите на Интер ( дур ги победуваа со својот антифудбал шампионите ( Барса, Челзи и Баерн ) од трите најсилни фудбалски првенства во Светот ), просто уникално што би рекле источните комшивки.

Кога тоа ќе го почувствуваш на своја кожа ќе сватиш колку глупо си изгледал со овој пост, глупаво и смешно, али ко што реков, кога ќе почуствуваш, а до тогаш, муабетот ќе ти биде аналоген на фантазија и ќе се бламираш со овие муабети зашто едноставно, незнаеш како е. Предалеку си од тој осет за вакво уникатно достигнување, али битно, уживаш во прекрасниот фудбал за око на воајерот, титулите не се битни, се спротивно од тоа е антифудбал, антифудбал кој у една сезона донел 3 круни и во една сезона победил Се што е најдобро од Шпанија-Германија-Англија, да, Англија и Челзи, тимот што си играше курташак лани со супер фудбалот на Венгер и тим кој на домашен терен беше согазен од Интер у секој можен сегмент на фудбалската игра, нормално, со антифудбалската стратегија на Жозе.

Сакаш да испаднеш паметен, али со муабетов за антифудбал на италијанските екипи, испадна само смешен и тешко се избламира, очигледно не си гледал Милан како играле, или Јуве на времето, или Интер лани кога одржуваа лекции по фудбал сред Лондон и му го нанесоа најтешкиот пораз на Пеп во неговата кариера.

Како ти ќе го наречиш тимот кој оди да игра фудбал за да не прими гол? Убав фудбал ? Фудбал за око ? Уште 100 години да не освојуваме титули, пак ќе навивам за Арсенал... Јас на пр. паметам дека кога играше Интер со Челзи, го гледав мечот Кардиф - Квинс Парк Ренџерс, кој заврши 4-4.... Само да се надополнам го гледав во преполн кафич(Портал, името на кафичот, во Битола, провери, се памети и ден денес тој ден)....Јас лично имам и поголеми сатисфакции во животот, од кои имам интереси и цел, од тоа мојот тим да освојува титули....

Биди ми поздравен, другар

Меси - заслужено, најзаслужено... Снајдер, ха, абе ајде ти се молам.... Снајдер во една изиграна сезона, на веројатно за него, чудно ниво, да ја добиел... Попрво за Форлан би гласал....

Лео Меси константно секоја година ни дава по нешто, ни дава доза фудбал, за разлика од овој... Јесте да оценувањето се однесува на 2010 година, но во срцата не неутралните фанови, остануваат игри од порано, остануваат головите, остануваат сеќавањата... Јесте ни даде 4 гола и не одпадна од ЛШ, но тоа не го намалува фактот дека тој е еден и единствен..... Исто така, останува тоа каков е на терен, останува тоа колку е скромен, останува неговата леснотија... Штета е што во умот и срцата на нетралните фанови, никогаш не може да преовладува антифудбалот наспроти тоталфудбал, во едниот случај Интер во другиот Барселона.... Тука е разликата, што за Интер (и сите Италијански тимовим) навиваат само нивни фанови, а за Барселона сите ширум светот... Сите се восхитуваат, па и јас не сум исклучок...

Колку и да се трудат да наметнат дека Интер е најдобар за 2010, тоа е за Вас лична сатисфакција, а за мене е уште поголема кога ке зборуваат дека тимот кој бил најдобар статистички, го играл и најдобриот фудбал... Штета што во оваа година што измина го немаше тоа...

Постов не е ништо друго освен едно класично лижење на гз.Дека ќе ве здрви Барселона во ЛШ,па може ќе се смилуваат фановите нивни да не те заебаваат.

Снајдер освои се!Играше во финале со Холандија на светско.Меси отпадна порано со Аргентина,беше дупе и не постигна гол.Со Барселона освен Примера не освои ништо друго.
Снајдер го носеше Интер на грб цела сезона,за разлика од Меси кој не ја носеше Барселона.Тука беа едни други двајца фантастични батковци...Иниеста и Чави.
Несомнено е дека Меси е најдобриот фудбалер на светот,ама наградата требаше да ја добие некој друг.Чави или Снајдер за мене.

Дечко дали си пијан или дрогиран??????????

Makedonec 7@

Чекај чекај што сакаш да кажиш дека Интер оваа и минатата сезона играше анти-фудбал????????..се шиташ што пишуваш или твојата омраза спрема интер не знаеш како да ја прикажиш па измислуваш глупости???..сериозен си со тоа дека Интер игра/л анти фудбал или гледаше само еден натпревар во полуфиналето лани??..ми се смачи веќе да ви реплицирам за тој натпревар и веќе сите досадни станавте(посебно фановите на барселона) те дека интер играл антифудбал,те дека имал помпош од судиите(мадиња реднани),а заборавате како стигна Барселона до титулата во 2009...епа ИНТЕР е најдобрата екипа за во 2010 и помирете се веќе со тоа..Месси несомнено е најдобар играч а Интер е тимот кој остави впечаток во оваа година..Барселона можи и по 16 гола на помалите екипи да му дава голови, но кога беше најпотребно потрфлија и нема потреба од дискусија повеќе за ланската ЛШ каде Интер најзаслужено си ја зеде...ајт

Ама ти си другар навивач на Интер... Тебе, Вас и Syn никој не можи да ве преубеди и сл... За тоа дали сум смешен или не, Ве молам не трошете тастери за буквите на тастатурата, таа работа нема право никој да ја кажува, а и не ја земам во обзир, оти не ми значи од неважни личности.. Друга ствар....

... То ти е исто ко мене некој да ме убедува дека Ливерпул е подобар од Арсенал, или Челзи од Арсенал... Мене, а и на сите е доказ дека Барселона секоја година се оддржува на едно завидно ниво, додека успехот на Интер не верувам дека ќе биде повторен во наредните 50 години....

... И Боговите молчат пред фактите, па така и јас... Фино лепо ви честитав за титулите, и не го мразам Интер.. Не можам да го мразам тимот во кој игра Македонец, тоа е јасно, кристално јасно...

...Само си кажав лично мислење, а тоа е ако на пр. играат Интер - Јувентус или Интер - Челзи, ја попрво би гледал Кардиф - КПР, или Барселона со Малага...

Како ти ќе го наречиш тимот кој оди да игра фудбал за да не прими гол? Убав фудбал ? Фудбал за око ? Уште 100 години да не освојуваме титули, пак ќе навивам за Арсенал... Јас на пр. паметам дека кога играше Интер со Челзи, го гледав мечот Кардиф - Квинс Парк Ренџерс, кој заврши 4-4.... Само да се надополнам го гледав во преполн кафич(Портал, името на кафичот, во Битола, провери, се памети и ден денес тој ден)....Јас лично имам и поголеми сатисфакции во животот, од кои имам интереси и цел, од тоа мојот тим да освојува титули....

Биди ми поздравен, другар

Јас таму киснам сигурно се знаеме......

Иначе другар како што ти напоменав Интер не игра и не играше антифудбал..ти ако го гледаше само реванш натпреварот против Барселона тоа е твоја работа каде Интер беше приморан да се брани..и што требаше да направи Мурињо тогаш за да ве убеди дека интер не игра ''антифудбал''???..како што ти кажа Syn само човек што врска нема од фудбал или исфрустуирана личност како Филе може да го спомни тој поим кој не постои во фудбалскиот речник....Интер има такви играчи што не е возможно да се игра фудбал како како што практикува Барселона или Арсенал...да го гледаше само Интер во времето со Роналдо и да видеше каков фудбал тогаш играаа и дали тогаш ќе тврдеше тука дека интер играл ''антифудбал''....Интер т.е. тренерот на Интер си ја составува играта според играчите..неможиш ти да очекуваш Камбиасо да прави пасови како Чави, или Станкович да прави порбиви како иниеста....фудбалот е комплциран спорт не е само удри ја топката...!

Постов не е ништо друго освен едно класично лижење на гз.Дека ќе ве здрви Барселона во ЛШ,па може ќе се смилуваат фановите нивни да не те заебаваат.

Снајдер освои се!Играше во финале со Холандија на светско.Меси отпадна порано со Аргентина,беше дупе и не постигна гол.Со Барселона освен Примера не освои ништо друго.
Снајдер го носеше Интер на грб цела сезона,за разлика од Меси кој не ја носеше Барселона.Тука беа едни други двајца фантастични батковци...Иниеста и Чави.
Несомнено е дека Меси е најдобриот фудбалер на светот,ама наградата требаше да ја добие некој друг.Чави или Снајдер за мене.

:pos2: Топ си....:vozbud::vozbud:

Снајдер ? А зошто тогаш Форлан не беше во потесниот избор ?

Па не туку плачи, тогаш... :smir:

Интер има такви играчи што не е возможно да се игра фудбал како како што практикува Барселона или Арсенал...да го гледаше само Интер во времето со Роналдо и да видеше каков фудбал тогаш играаа и дали тогаш ќе тврдеше тука дека интер играл ''антифудбал''....Интер т.е. тренерот на Интер си ја составува играта според играчите..неможиш ти да очекуваш Камбиасо да прави пасови како Чави, или Станкович да прави порбиви како иниеста....фудбалот е комплциран спорт не е само удри ја топката...!

Македонец ова сакам всушност да ти го кажам !

Јас таму киснам сигурно се знаеме......

Иначе другар како што ти напоменав Интер не игра и не играше антифудбал..ти ако го гледаше само реванш натпреварот против Барселона тоа е твоја работа каде Интер беше приморан да се брани..и што требаше да направи Мурињо тогаш за да ве убеди дека интер не игра ''антифудбал''???..како што ти кажа Syn само човек што врска нема од фудбал или исфрустуирана личност како Филе може да го спомни тој поим кој не постои во фудбалскиот речник....Интер има такви играчи што не е возможно да се игра фудбал како како што практикува Барселона или Арсенал...да го гледаше само Интер во времето со Роналдо и да видеше каков фудбал тогаш играаа и дали тогаш ќе тврдеше тука дека интер играл ''антифудбал''....Интер т.е. тренерот на Интер си ја составува играта според играчите..неможиш ти да очекуваш Камбиасо да прави пасови како Чави, или Станкович да прави порбиви како иниеста....фудбалот е комплциран спорт не е само удри ја топката...!

Инструментал Банд, The Hounds... Сеј не ми кажвај кој си, ке треба да се тепаме...:pos2:

Па нормално, али не е за еден меч.... Еве да бидам искрен, последните два меча на Интер ги гледав со мерак, по 90минути, мада Камбијасо постигнува голови, но овој е подруг Интер...Мислењето за Мурињо ќе си го задржам за себе, и за неговиот фудбал... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom