Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечкото сака да каже дека со програмата на МСИ за клокање, го клокнале процесорот за 34 секунди, а со програмта на Асус за 24 минути.

Само Милојко не знае дека ниеден вистински хардвер ентузијаст не користи патетични програмчиња за автоматско клокање, туку си прави све сам.
Епа ако ова го објаснувал цело време :)pos:) тогаш и ASUS има едно програмче AI Suite, кликаш копче и за помалку од 2 секунди ти е клокнат процесорот, што е за околу 17 пати побрзо од тоа на MSI.

Вака ли ќе споредуваме?
Ц ц ц....

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
хардвер интузијаст - детиште... овие две не идат... треба да се јадат многу муви за да се стане асален хардвераш, а додека си дете само ќе ти биде интересно...
btw од кај толку сигурна инфо за тоа колку процесори цркнуваат на MSI плочи
нема врска тоа, процесор може да цркне едноставно од лошо ладење или некој дебил да го клока и да му покачи волтажа ама БАЈАГИ да покачи... што може да се случи на секоја матична, а самата матична да го изгори процесорот.. пффф:pos2: незнам.. како би го сторила тоа:toe:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554

but true :smir:

Епа ако ова го објаснувал цело време :)pos:) тогаш и ASUS има едно програмче AI Suite, кликаш копче и за помалку од 2 секунди ти е клокнат процесорот, што е за околу 17 пати побрзо од тоа на MSI.

Вака ли ќе споредуваме?
Ц ц ц....
Ако требаше Sephiroth да ти каже која е поентата на споредбениот тест тогаш очигледно си на асус плоча. увек каснат. Но осим брзината на ОC побитно е ова
Core Speed 3997.8 MHZ MSI
Core Speed 3269.7 MHZ Асус

хардвер интузијаст - детиште... овие две не идат... треба да се јадат многу муви за да се стане асален хардвераш, а додека си дете само ќе ти биде интересно...
btw од кај толку сигурна инфо за тоа колку процесори цркнуваат на MSI плочи
нема врска тоа, процесор може да цркне едноставно од лошо ладење или некој дебил да го клока и да му покачи волтажа ама БАЈАГИ да покачи... што може да се случи на секоја матична, а самата матична да го изгори процесорот.. пффф:pos2: незнам.. како би го сторила тоа:toe:
Очигледно не си во тек . Цело време зборам за ова
со што било кое детиште може да прави OC :helou:

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
Епа за многу луѓе ја сум детиште ама по интересно ми е да се ебавам по биост со сетирање одколку да бидам мрза и едно програмче да ми го направи тоа... do it your slef...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Епа за многу луѓе ја сум детиште ама по интересно ми е да се ебавам по биост со сетирање одколку да бидам мрза и едно програмче да ми го направи тоа... do it your slef...
Убаво си кажа, детска работа.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Незнам за вас, а и не ме интересира. Јас си знам да направам 50%-80% оверклок на процесор со чепкање низ БИОС, па такви програмчичи или џамперчиња не ме интересираат. Сепак се работи за плочи од 100+ евра, и ако купиш толку скапа плоча, а клокаш со програми и easy to do џампери тогаш господ да ти е напомош.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Секој оверклок се прави исклучиво во биос и ништо друго, тие програми се безкорисни и можат да предизивикаат проблеми, пред се во поглед на волтажи и сетинзи кои ги прават многу по високи него што треба. Ниту еден оверклокер (вистински) не ги користи тие "програми"

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Добро сеа има и позитивни исклучоци како AMD Overdrive програмата(работи само на АМД процесори и на плочи со АМД чипсет), ама и кога би ја користел, сепак би проверил во BIOS што се дешава, онака за секој случај.

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
абе ако го изгорам процесорот барем знам јас сум утнал во биос со сетирање а не некое феил мочано програмче кој некој згрешил у пишување да ми заебе сетингзи да умре некој i7 па после треба у тоа канцелариичето да отидам кај што го направиле и да :violent1:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
абе ако го изгорам процесорот барем знам јас сум утнал во биос со сетирање а не некое феил мочано програмче кој некој згрешил у пишување да ми заебе сетингзи да умре некој i7 па после треба у тоа канцелариичето да отидам кај што го направиле и да :violent1:
Тоа бате ти е едно обично копченце кое се наоѓа на самата матична плоча

Мене ако ми треба OC јас немам потреба да влегувам во биос и да си играм со процесорот, го стискма копчето горе, ги добивам саканите перформанси и си вршам работа. Плус очигледно е од споредбениот тест дека МСИ плочата вади доста повеќе од процесорот. Неможам јас да застапувам став со кој битен бил самиот чин на OC туку мене ми се битни перформансите. Ја ти гарантирам дека и Асус ќе го следи овој пример на МСИ.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Тоа бате ти е едно обично копченце кое се наоѓа на самата матична плоча
Мене ако ми треба OC јас немам потреба да влегувам во биос и да си играм со процесорот, го стискма копчето горе, ги добивам саканите перформанси и си вршам работа. Плус очигледно е од споредбениот тест дека МСИ плочата вади доста повеќе од процесорот. Неможам јас да застапувам став со кој битен бил самиот чин на OC туку мене ми се битни перформансите. Ја ти гарантирам дека и Асус ќе го следи овој пример на МСИ.
wow, јака работа смислиле до MSI....

:tv:

Најди ми матична од MSI, каде што производиделот ти дозволува и точно ти одредува (посебно обележани точки на матичната) каде да мериш напони со мултиметар.

EDIT: Не барај, таква матична од MSI нема.

Затоа има од EVGA.

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
матичнава е порнич, да имам пари за неа одма би ја земал (и да ја има кај нас):drk::drk:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Таа матична и Асус Супер компјутер се јадат у ултра хај-енд сегментот :vozbud:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
wow, јака работа смислиле до MSI....

Најди ми матична од MSI, каде што производиделот ти дозволува и точно ти одредува (посебно обележани точки на матичната) каде да мериш напони со мултиметар.

EDIT: Не барај, таква матична од MSI нема.

Затоа има од EVGA.

И што ќе постигнеш со тоа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom