Најдобар производител на матични плочи?

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299
Дечкото сака да каже дека со програмата на МСИ за клокање, го клокнале процесорот за 34 секунди, а со програмта на Асус за 24 минути.

Само Милојко не знае дека ниеден вистински хардвер ентузијаст не користи патетични програмчиња за автоматско клокање, туку си прави све сам.

Епа ако ова го објаснувал цело време (:pos:) тогаш и ASUS има едно програмче AI Suite, кликаш копче и за помалку од 2 секунди ти е клокнат процесорот, што е за околу 17 пати побрзо од тоа на MSI.

Вака ли ќе споредуваме?
Ц ц ц....

хардвер интузијаст - детиште... овие две не идат... треба да се јадат многу муви за да се стане асален хардвераш, а додека си дете само ќе ти биде интересно...
btw од кај толку сигурна инфо за тоа колку процесори цркнуваат на MSI плочи
нема врска тоа, процесор може да цркне едноставно од лошо ладење или некој дебил да го клока и да му покачи волтажа ама БАЈАГИ да покачи... што може да се случи на секоја матична, а самата матична да го изгори процесорот.. пффф:pos2: незнам.. како би го сторила тоа:toe:

but true :smir:

Епа ако ова го објаснувал цело време (:pos:) тогаш и ASUS има едно програмче AI Suite, кликаш копче и за помалку од 2 секунди ти е клокнат процесорот, што е за околу 17 пати побрзо од тоа на MSI.

Вака ли ќе споредуваме?
Ц ц ц....

Ако требаше Sephiroth да ти каже која е поентата на споредбениот тест тогаш очигледно си на асус плоча. увек каснат. Но осим брзината на ОC побитно е ова
Core Speed 3997.8 MHZ MSI
Core Speed 3269.7 MHZ Асус

хардвер интузијаст - детиште... овие две не идат... треба да се јадат многу муви за да се стане асален хардвераш, а додека си дете само ќе ти биде интересно...
btw од кај толку сигурна инфо за тоа колку процесори цркнуваат на MSI плочи
нема врска тоа, процесор може да цркне едноставно од лошо ладење или некој дебил да го клока и да му покачи волтажа ама БАЈАГИ да покачи... што може да се случи на секоја матична, а самата матична да го изгори процесорот.. пффф:pos2: незнам.. како би го сторила тоа:toe:

Очигледно не си во тек . Цело време зборам за ова
Switch.gif
со што било кое детиште може да прави OC :helou:

Епа за многу луѓе ја сум детиште ама по интересно ми е да се ебавам по биост со сетирање одколку да бидам мрза и едно програмче да ми го направи тоа... do it your slef...

Епа за многу луѓе ја сум детиште ама по интересно ми е да се ебавам по биост со сетирање одколку да бидам мрза и едно програмче да ми го направи тоа... do it your slef...

Убаво си кажа, детска работа.

Незнам за вас, а и не ме интересира. Јас си знам да направам 50%-80% оверклок на процесор со чепкање низ БИОС, па такви програмчичи или џамперчиња не ме интересираат. Сепак се работи за плочи од 100+ евра, и ако купиш толку скапа плоча, а клокаш со програми и easy to do џампери тогаш господ да ти е напомош.

Секој оверклок се прави исклучиво во биос и ништо друго, тие програми се безкорисни и можат да предизивикаат проблеми, пред се во поглед на волтажи и сетинзи кои ги прават многу по високи него што треба. Ниту еден оверклокер (вистински) не ги користи тие "програми"

Добро сеа има и позитивни исклучоци како AMD Overdrive програмата(работи само на АМД процесори и на плочи со АМД чипсет), ама и кога би ја користел, сепак би проверил во BIOS што се дешава, онака за секој случај.

абе ако го изгорам процесорот барем знам јас сум утнал во биос со сетирање а не некое феил мочано програмче кој некој згрешил у пишување да ми заебе сетингзи да умре некој i7 па после треба у тоа канцелариичето да отидам кај што го направиле и да :violent1:

абе ако го изгорам процесорот барем знам јас сум утнал во биос со сетирање а не некое феил мочано програмче кој некој згрешил у пишување да ми заебе сетингзи да умре некој i7 па после треба у тоа канцелариичето да отидам кај што го направиле и да :violent1:

Тоа бате ти е едно обично копченце кое се наоѓа на самата матична плоча
1_134247_1.jpg

Мене ако ми треба OC јас немам потреба да влегувам во биос и да си играм со процесорот, го стискма копчето горе, ги добивам саканите перформанси и си вршам работа. Плус очигледно е од споредбениот тест дека МСИ плочата вади доста повеќе од процесорот. Неможам јас да застапувам став со кој битен бил самиот чин на OC туку мене ми се битни перформансите. Ја ти гарантирам дека и Асус ќе го следи овој пример на МСИ.

Тоа бате ти е едно обично копченце кое се наоѓа на самата матична плоча
Мене ако ми треба OC јас немам потреба да влегувам во биос и да си играм со процесорот, го стискма копчето горе, ги добивам саканите перформанси и си вршам работа. Плус очигледно е од споредбениот тест дека МСИ плочата вади доста повеќе од процесорот. Неможам јас да застапувам став со кој битен бил самиот чин на OC туку мене ми се битни перформансите. Ја ти гарантирам дека и Асус ќе го следи овој пример на МСИ.

wow, јака работа смислиле до MSI....

:tv:

Најди ми матична од MSI, каде што производиделот ти дозволува и точно ти одредува (посебно обележани точки на матичната) каде да мериш напони со мултиметар.

EDIT: Не барај, таква матична од MSI нема.

Затоа има од EVGA.

матичнава е порнич, да имам пари за неа одма би ја земал (и да ја има кај нас):drk::drk:

Таа матична и Асус Супер компјутер се јадат у ултра хај-енд сегментот :vozbud:

wow, јака работа смислиле до MSI....

Најди ми матична од MSI, каде што производиделот ти дозволува и точно ти одредува (посебно обележани точки на матичната) каде да мериш напони со мултиметар.

EDIT: Не барај, таква матична од MSI нема.

Затоа има од EVGA.

И што ќе постигнеш со тоа ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom