Најдобар македонски метал бенд?

Најдобар Македонски Метал Бенд?

• Вкупно гласачи
    133

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Па вака... се изначитав доста глупости горе мора да признаам... прво... ова е далеку од веродостојна анкета... анкета се праи со сите наши МКметал бендови... второ... Hardfaced не се метал... трето... го отековте со DFL. Значи ми се свиѓа нивната музика ама не до толку многу. Ептен претерувате со нив... и хејтерите и поддржувачите оладете... после тоа... зашо нема бендови како Furion, LAOD, Санаториум, Nihilist и сл. (мр мрзи да ги пишам сите)... јас на пример преферирам треш а горе и неам некој избор... гласав за Serpentine Fire иако според мене има и боље бенодви од нив сепак се закон и ми се свиѓаат многу (позз до ташакот) ама подобри беа со фичо (исто ко и Перо ке спомнам дека закон е Игор ама со него се поспори и понеагресивни шо мене лично помалце ми се свиѓа). После тоа прочитав дека некој има пишано нешо Mortality биле black метал... го имал првиот албум... го иам ја демото од 2005 и е melodic death метал... а ако типот мислел на друго нешо од нив би сакал да исконтактирам со него и да го добијам... :icon_mrgr ја дефинитивно на прво место неможам да се одлучам за еден бенд не еве по жанрови ако идеме од треш на пример би се одлучил за Furion, LAOD, Warnament и Serpentine Fire... зашо никој ни Vandal не ги спомна незнам... а за Санаториум и Holocaust се знае... од се останато шо не е треш би одбрал Mortality!!!, Beyond the Horizon, Nihilist, Demency и слично... Исто видов некој шо спомна Infected Mushrooms... е брат не се мешај у муабет у кој шо не си достоен да се мешаш... видов и дека некој кењал нема добар метал у МКД... е добар метал има ама нема пари за албуми... чист пример е тоа шо бенд како Serpentine чекаше 1000 години за албумот од рок фест шо го добија да си го снимат... побрзо ке снимеа сами ако си правеа... за тоа не се жалете има бендови и тоа доста добри... ај ја го отеков со коментаров ама тоа е за да не праам quote на секој втор... :D и оладете малце со ДФЛ... остајте ги луѓето на раат нека си свират... ако не ви се свиѓаат никому ништо, ако ви се свиѓаат не напињајте и не викајте најдобри се... најдобри се за вас можеби ама не за сите... :) толку од мене за сеа... ај :salut: и ве чекам на некоја моја тема у споро време :)

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Dedicated For Life афкорс :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Може не е на право место постов дечки али да ве прашам кај може да се купи албумот на Serpentin Fire?

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Може не е на право место постов дечки али да ве прашам кај може да се купи албумот на Serpentin Fire?
Прашај во кафе Браво. Таму го имаа албумот, незнам дали го имаат сеуште.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Better Decision, death metal бенд. Одлични се, се уште се нови на сценава.
Во петок во Хавана е нивната промоција на првиот албум Wasted Dream, не смее ова да се пропушти :helou:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Better Decision, death metal бенд. Одлични се, се уште се нови на сценава.
Во петок во Хавана е нивната промоција на првиот албум Wasted Dream, не смее ова да се пропушти :helou:
Па не се баш нови ама супер се :)

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Серпентин, Серпентин... Ташакот ја растура гитарата :vozbud:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
ташакот е ташак бе х) Се у прсти му има отидено...

arhangel-f-

rock the world :)
Член од
2 декември 2008
Мислења
32
Поени од реакции
2
Едини добар македонски бенд е Санаториум .. сите останати се ѓубре, постојат со години и години и имаат издадено по едно демо со 2-3 песни и ужасен звук .. ја незнам ни од каде наоѓате песни од македонски бендови !
i jas se slozuvam.. definitivno sanatorium...:salut:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Бев на промоцијата на Better Decision и им го купив албумот после свирката , убедливо ми се допадна звукот :)
Имаат потенцијал ! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom