Најдобар Ф1 пилот на сите времиња

Најдобар пилот на сите времиња?

• Михаел Шумахер

Гласови: 102 60,0%
  • Аиртон Сена

Гласови: 50 29,4%
  • Алан Прост

Гласови: 1 0,6%
  • Најџел Мансел

Гласови: 1 0,6%
  • Хуан Мануел Фанџо

Гласови: 6 3,5%
  • Џеки Стјуарт

Гласови: 3 1,8%
  • некој друг

Гласови: 7 4,1%

• Вкупно гласачи
    170
С

Спенсер

Гостин
Аиртон Сена ДЕФИНИТИВНО ! Таткоми цел живот гледа ф1 па покрај него како мал и јас гледав. Човекот никогаш не возел тактички само да стигне до првото место туку и кога бил прв, на една трка чинам дека го има престигнато и третиот :tapp:.

А ако веќе сакате мала споредба помеѓу шумахер и сена, и не е така тешко да направите затоа што и двајцата неколку години возеле во F1 па еве и едно видео од нив двајца :
втф???шо напрај сена бе??? си ги проаѓа како сака и кога сака...цццц...ѕвер:vozbud: е ова шуми кога го напрајл???у еден круг да пројде врвни возачи како прост и хилл??

Член од
6 декември 2007
Мислења
191
Поени од реакции
15
втф???шо напрај сена бе??? си ги проаѓа како сака и кога сака...цццц...ѕвер:vozbud: е ова шуми кога го напрајл???у еден круг да пројде врвни возачи како прост и хилл??
Прост, хил и шумахер во првиот круг :uvo:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
World Championships - 7
Grand Prix Starts - 250
Grand Prix Wins - 91
Pole Positions - 68

во историјата на Ф1 стои Michael Schumacher
Напишав погоре... исто така стои дека Шумахер се пензионира, а Сена загина...

A на колку светски шампиони му се има случено ова???

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Напишав погоре... исто така стои дека Шумахер се пензионира, а Сена загина...

A на колку светски шампиони му се има случено ова???

тој одговор може и сам ќе си го добиеш кога ќе престаниш да гледаш од навивачки аспект
да не споредуваме клипови кој кого и како колку пати претекнувал оти ќе нема крај
штета што тимот твој остана во сенка на Шуми годините наназад додека тој настапуваше

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
тој одговор може и сам ќе си го добиеш кога ќе престаниш да гледаш од навивачки аспект
да не споредуваме клипови кој кого и како колку пати претекнувал оти ќе нема крај
штета што тимот твој остана во сенка на Шуми годините наназад додека тој настапуваше
Види вака... не ти ги споменувам 90-тите години, бидеки Шуми никаде го немаше. Еднаш и заврши со скршена нога во ѕидот на патеката Силверстоун, па негова замена во Ферари беше Еди Ирвајн (незнам дали си глеал тогаш Ф1 или не, нема врска), битно пред да почнат да ги менуваат правилата (во полза на Ферари или не е друго прашање) Ферари неможеше да се доближи до Мекларен!

А како што гледаш, ти пишав дека Сена е според мене најдобар Ф1 возач на сите времиња, а беше член на Мекларен Хонда само 1 сезона :toe:. Не ги гледам работите навивачки, туку гледам кој што направил во кариерата, а Мика Хакинен успеа да го порази Шумахер како најголем шампион на начин кој сите Ф1 гледачи и аналитичари го прогласија за најдобро претекнување во историјата на Ф1.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Види вака... не ти ги споменувам 90-тите години, бидеки Шуми никаде го немаше. Еднаш и заврши со скршена нога во ѕидот на патеката Силверстоун, па негова замена во Ферари беше Еди Ирвајн (незнам дали си глеал тогаш Ф1 или не, нема врска), битно пред да почнат да ги менуваат правилата (во полза на Ферари или не е друго прашање) Ферари неможеше да се доближи до Мекларен!

А како што гледаш, ти пишав дека Сена е според мене најдобар Ф1 возач на сите времиња, а беше член на Мекларен Хонда само 1 сезона :toe:. Не ги гледам работите навивачки, туку гледам кој што направил во кариерата, а Мика Хакинен успеа да го порази Шумахер како најголем шампион на начин кој сите Ф1 гледачи и аналитичари го прогласија за најдобро претекнување во историјата на Ф1.

бравос за него штом успеал да го претекне и ти кажав ако прикажуваме претекнување мислиш дека ќе има крај и аман со таа полза на ферари :pos2: вечно така ќе се браните :pos2:
и јас не го порекнувам Сена, можеби да не загинеше ќе беше и поуспешен од Шуми, но пишав што стои официјално во историјата на Ф1
прифатил ти или не тоа е така

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
бравос за него штом успеал да го претекне и ти кажав ако прикажуваме претекнување мислиш дека ќе има крај и аман со таа полза на ферари :pos2: вечно така ќе се браните :pos2:
и јас не го порекнувам Сена, можеби да не загинеше ќе беше и поуспешен од Шуми, но пишав што стои официјално во историјата на Ф1
прифатил ти или не тоа е така
Ако ти прават мерак и уживанција бројките тогаш гледај ги... тешко дека некој ке го достигне Шумахер во блиска иднина. Мене тоа не ми прави воопшто задоволство. Погледни ги трките во кои настапува Сена, да видиш што е трка, претекнување, неизвесност, борба за позиции и прво месо = онаа вистинска Формула 1 која со започнувањето на 21 век ја нема.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ако ти прават мерак и уживанција бројките тогаш гледај ги... тешко дека некој ке го достигне Шумахер во блиска иднина. Мене тоа не ми прави воопшто задоволство. Погледни ги трките во кои настапува Сена, да видиш што е трка, претекнување, неизвесност, борба за позиции и прво месо = онаа вистинска Формула 1 која со започнувањето на 21 век ја нема.
мене не ми прават мерак бројките, незнам дали добро ми го прочита постот или ова го пиша за да пишиш последен во дебатава

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Не се сеќавам баш најдобро (блефирам) ...колку трки му требаа на Хакинен за да ја оствари првата победа?
И колку трки му требаа на Шуми за истото?

porsche

Aus Liebe Zum Automobil...
Член од
28 јуни 2007
Мислења
61
Поени од реакции
3
Иако вечен навивач на Михаел Шумахер гласав за Сена. Човекот е едноставно легенда. Се воодушевувам на последната трка на Шумахер во Бразил, но кога ке ги погледнам клиповите од Сена гледам дека тој секоја трка ја возел така - бескомпромисно, без трошка тактизирање. Неговата смрт според мене е најтешкиот момент во историјата на светскиот мотоспорт. Штета што замина прерано ке беше навистина најдобриот.

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
За клипот погоре што го постави џиш алал му вера.Помлада генерација сум и го немам ова видено...дефинитивно најбоље претркнување,според мене.Иначе што се карате кој е подобар,џабе се карате едниот умрел на почеток на кариера(не баш почеток,али имал уште многу да напраи)така да неможе да се види.Ако гледате по бројки шумахер е најбољи.Се разбира секоја година ги менуваат правилата во корист на ферари(И ја сум фан на ферари али јбг...тоа е вистина) па затоа ја усрааа и формула и се,од тие макс мозли оној инвалидон итн итн....Така да може ќе глеаме формула со 3 тркала за 5-6години.Ај поззз

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Се знае кој е дефинитивно најдобар,а тоа е легендата на овој спорт Михаел Шумахер немам зборови за човекот sвер беше има најмногу освојувани титули во историјата на овој спорт и сл. Така да јас би го одбрал Михаел Шумахер:).

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Senna legenda sekoja vozena trka mu bese kako da mu bila prv pat t.e so ista lubov kon trkanjeto vozese sekoja...
Ednostavno Maestralno

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
А на кој светски шампион му се има случено 7 титули ?
само на еден Михаел Шумахер
за сите останати:motor:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Не се сеќавам баш најдобро (блефирам) ...колку трки му требаа на Хакинен за да ја оствари првата победа?
И колку трки му требаа на Шуми за истото?
Чекам одговор...од фановите на Хакинен нормално.

Kajgana Shop

На врв Bottom