Најдобар/Најубав македонски спот

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
na nasava muzicka scena ima najrazlicni muzicki spotovi. morame da priznaeme deka ima mnogu ubavi, a ima i mnogu losi ( da ne recam praveni vo Power Point). koj makedonski spot najveke vi se dopaga?

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
neznam bas koga posleden pat sum gledala makedonski spotovi , u momento ni na eden ne mozam da se setam :( ako se prisetam na nekoj ke pisam pak

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Ми се свиѓаше Стамбол Сосе Бардовци од Куку Леле.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Калиопи - Не ми го земај времето

Спотот е креација на Мартин99 и Пако
Режија маестро Игор Џамбазов

Одличен спот е оној, исто на Калиопи, кога целата снимка се враќа наназад. Не знам за која песна. Повторно Мартин99. Спотот цело време ви се чини дека е сосем нормален, но всушност снимката оди наназад. Притоа најинтересно е кога Калиопи го размачкува карминот од усните преку лицето. Земете во предвид дека тоа е снимка која оди наназад, а изгледа совршено точно, разбирате? Финта некоја, која мене не ми е јасна. Во секој случај - одлично!
При тоа Калиопи цело време пее со усните, како е можно тоа? Се останато во спотот оди наназад?!

Да појаснам, замислете дека прстите на Калипои и се некаде накај слепоочницата, полека ги развлекува по образите и доаѓа точно на устата. Е сега, тоа изгледа обратно на спотот. Како успеале при снимањето карминот да го соберат кон устата, за да во обратен правец, нас ни изгледа дека всушност го размачкува кон слепоочницата. Чудно. Сигурно некој ефтин трик. Ама супер е!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ДНО прават професионални и специфични за себе спотови, а од македонските спотови ми се свиѓа од Архангел-Über Makedonische иако е направен од сцени од филм сепак ми е најбољи

исто така и Суперхикс-Раде :hey3:

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Би рекол Фантазија од ребека ама тоа ќе биде ептен геј :pos: :pos: :pos: па затоа одам на Носталгија од андријана јаневска. некако фентази ми е спотот

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Гижо ... Uber Makedonishe има ептен грозен спот (за така добра песна). Тој филм - Збогум на 21виот век е најлошото нешто што излегло од македонската филсма продукција.

Суперхикс - тој анимираниот (цртаниот)
Тамара и Туна - Љуби (исто така анимиран)
Каролина - новата песна (таа демек крадената од Ози Озборн)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
StenmarC напиша:
Гижо ... Uber Makedonishe има ептен грозен спот (за така добра песна). Тој филм - Збогум на 21виот век е најлошото нешто што излегло од македонската филсма продукција.

ми се свиѓа како е синхронизирана музиката со спотот ако може така да се каже

Член од
6 март 2005
Мислења
772
Поени од реакции
5
Ви текнува ли на типот Нцин, прокељаво чоече на Макспот што му се вртеше еден спот нонстоп пред 5 години.

Случајно ја најдов пред некој ден песната, еве ја за download:
Нцин - Денот да ми мине

Посмешен спот немам гледано..:shok::pos:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Спотовите на Владо Јаневски! И скоро сите од Чедо Поповски!

Kajgana Shop

На врв Bottom