Најдобар/Најубав македонски спот

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Чепкав нешто по архива, ја откопав темата, па си реков да ја воскреснам. :)
До пред година-дена тука се снимаа ептен бош спотови, дали 10% од сите тие се убави.
Но, во последно време, можеби и немате приметено, во Македонија почнаа да се снимаат спотови во HD. Што е секако голем плус, се приметува разлика во сликата, иако на нашите телевизии сеуште не може да се примети разлика бидејќи уште емитуваат аналогно, но затоа постои You Tube.
Уште да се појават подобри режисери со подобри идеи и се ќе биде супер. :icon_roll
Еве се што е засега снимено кај нас во High Definiton.

Во сабота ќе се појави и „Крај“ на Каролина кој ќе биде исто така еден од најскапите снимени спотови кај нас, со филмска камера.

Music_Lady

Kralica
Член од
25 јуни 2009
Мислења
181
Поени од реакции
6
A ne vi teknuva na spotot na Nokaut?
Voedno i na site nivni spotovi?
Toa beshe prava revolucija vo toa vreme!!!
Eve primer: Vremenska Mashina! Ili Mene mi pripagjas?
A????

Нокаут секогаш имаа убави и интересни спотови.Посебно мене ми припаѓаш со тие анимациите со џинот

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.476
Поени од реакции
7.930
ААааа... со гордост ви го претставувам новиот спот кој што го работеше Психо. Сеуште немам детали дали е негова режијата или само монтажата.. ама како и да е
Glowing Lips - Eye Cue

А сега да промрчам малку. Кој МПО Денис ЕКС на темава?!
Слаѓана од Драчево не е доволна причина за да стои спотот на ваква тема. Се што лета не се јаде. Секое ХД видео не значи квалитетна содржина.
После тоа спотот на тврдиќ и геј-геј :pov:

Спотот на Верица Пандиловска може да пројде. Само Дејан Миличевиќ знае како успеале пердуви за ревија на Victoria's secret да довлечкаат во Скопје за да сними спот :)
Енивејз, и тој 10 години снима едно па исто спотови, само менува 3-4 детали и вуала, имате убав спот.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
ААааа... со гордост ви го претставувам новиот спот кој што го работеше Психо. Сеуште немам детали дали е негова режијата или само монтажата.. ама како и да е
Glowing Lips - Eye Cue
Ејј дааа, вчера го гледав на Скај Селекшн ептен изгледа добро. Башка и она што пеат на англиски го доловува спотот како да не е правен од тука. :) Башка и песничево е супер.

Еве и јас да линкувам некои според мене добри спотови.

(Го нема спотот на ЈуТуб, па еве ја само песната.)

Во моментот толку ми текнува, но сигурно има уште па ако ми текне ќе пишам.

Инаку задоволен сум доста од спотовите кои се прават во последно време, се гледа напредок од порано.

Спот на деценијата. :pos::pos::pos:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Glowing Lips - Eye Cue

А сега да промрчам малку. Кој МПО Денис ЕКС на темава?!
Слаѓана од Драчево не е доволна причина за да стои спотот на ваква тема. Се што лета не се јаде. Секое ХД видео не значи квалитетна содржина.
После тоа спотот на тврдиќ и геј-геј :pov:

Спотот на Верица Пандиловска може да пројде. Само Дејан Миличевиќ знае како успеале пердуви за ревија на Victoria's secret да довлечкаат во Скопје за да сними спот :)
Енивејз, и тој 10 години снима едно па исто спотови, само менува 3-4 детали и вуала, имате убав спот.
Од Психо е режиран :) .
Него работата е што сите овие што ги линкнавте као ДНК фт Врчак - Пази се од мене , Де(ге)нис Х и сл . можда се снимани со огромен буџет и хај дефинишн , ама немаат концепт. Женски играат , коли , и шо ?
За разлика од тоа , ова што го презентираше Тончи е всушност многу добар спот. Исто така од продукција на Психо видете ги Dedicated for Life - One more и Dedicated for Life - Revive Again . Немора да ја слушате музиката ,ама спотовите погледнете ги . Имаат свој концепт, своја приказна. Истот така од Miyata би го издвоил Постојам , снимките се стари и само се вметнати а не снимани од нејзина страна (страна на режисерот) , ама затоа концептот е одличен .

Едит : Да не испаднам мрзлив еве ги спотовите .

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Вака малку, јас не кажав дека спотовите се одлични, реков само дека во последно време се оди напред со технологијата, и на крај додадов „Уште да се појават подобри режисери со подобри идеи и се ќе биде супер. :icon_roll“.
Моите фаворити за добри спотови се наведени нешто подолу. :helou:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Од постариве македонски спотови најдобар дефинитивно за мене е “Телефонскиот број не постои“ од Нокаут. А мило ми е што почнаа и нашиве да прават HD и високобуџетни спотови. Би ги издвоил Шопинг и Спушти се доле од Слаткар и Крај од Каролина.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.476
Поени од реакции
7.930
Бијдеќи се почна со тролување со спотови од омилени музичари, без притоа да се гледа дали спотот е добар или не ќе бришам постови!

ТЕМАТА Е НАЈДОБАР/НАЈУБАВ СПОТ. Држете се до неа.

Вака малку, јас не кажав дека спотовите се одлични, реков само дека во последно време се оди напред со технологијата, и на крај додадов „Уште да се појават подобри режисери со подобри идеи и се ќе биде супер. :icon_roll“.
Моите фаворити за добри спотови се наведени нешто подолу. :helou:
Твојот пост со рап спотовите го оставив како пример дека не е се до алатот, потребно е и знаење како се употребува.
Џабе ти камери од 10 и повеќе илјади евра кога снимаат тиња содржина.

И за крај „Пази се од мене“ и не е лош спот. Концептот на рап спотовите се убави коли, убави жени, црнците од маало, а во тој спот е претерано застапен секој од тие елементи.
Бај д веј Хелена Роза :zlo:

S

StormRage

Гостин
Нокаут- Телефонскиот број не постои... дефинитивно најјак и најненормален спот (не ради шо пораснав со песнава)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241

Од сите спотови овој најмногу ми се издвојува едноставен е за сфаќање поентата е многу јасна и севкупно земено одлична завршена работа битно не е како останатите кои ги прават на прост начин...

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
814

Kajgana Shop

На врв Bottom