Најдобар Македонски Бенд!

Најдобар Македонски Бенд

• Мизар

Гласови: 45 11,5%
  • Леб и Сол

Гласови: 128 32,7%
  • Суперхикс

Гласови: 93 23,8%
  • Архангел

Гласови: 77 19,7%
  • Анастасија

Гласови: 13 3,3%
  • Кисмет

Гласови: 0 0,0%
  • Two Sides

Гласови: 4 1,0%
  • Suns

Гласови: 1 0,3%
  • Чиста околина

Гласови: 25 6,4%
  • Бадминтонс

Гласови: 5 1,3%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
6 февруари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
9
Суперхикс е бенд за пошироката публика, Архангел, Падот на Византија, Анастасија, Телонаука Совршена, Декаденс, Александрија, сите тие се бендови за ограничен број на слушатели, не секој може да ги слуша.
Ај за другите набројани ок, ама Архангел не бил бенд за поширока публика? Да бидеме реални, Архангел се најизвиканиот македонски бенд на сите времиња.
Да не бидам оф топик, пошто глеам на тоа многу се пази по форумов, да ме прашаше некој пред 10 години и јас најверојатно ќе гласав за Архангел, ама луди млади години ... Од денешна перспектива Ристо Вртев ми е прилично разочарување во секој поглед. Секоја чест за сите наведени бендови.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.426
Поени од реакции
11.335
мислам дека и Нон стоп заслужуваат да се најдат на листава.... сум бил на многу нивни свирки и ептен јака атмосфера се праи (y)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Можеби светата тројка: архангел, мизар, санаториум.
Суперхикс се забавни но не е тоа тоа.

Леб и сол се арогантни кретеноидни кучкини синови на чело со дрканицата стефановски кој треба јавно да се линчува заедно со цела мк естрада.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ај за другите набројани ок, ама Архангел не бил бенд за поширока публика? Да бидеме реални, Архангел се најизвиканиот македонски бенд на сите времиња.
Да не бидам оф топик, пошто глеам на тоа многу се пази по форумов, да ме прашаше некој пред 10 години и јас најверојатно ќе гласав за Архангел, ама луди млади години ... Од денешна перспектива Ристо Вртев ми е прилично разочарување во секој поглед. Секоја чест за сите наведени бендови.
Како тоа Архангел биле за поширока публика?
Како песнава е за поширока публика? Тоа што имаат 2-3-4 песни кои повеќето ги знаат не ги прави таков бенд.

Член од
6 февруари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
9
Како тоа Архангел биле за поширока публика?
Како песнава е за поширока публика? Тоа што имаат 2-3-4 песни кои повеќето ги знаат не ги прави таков бенд.
Па ја колку што имам претстава Саем не е концертен простор за тесна публика... А ти што сакаш поточно да кажеш со тоа дека ако имале 3-4-5-6 песни што повеќето ги знаат дека не ги правело таков бенд? Демек, на тие песни Архангел не е Архангел, звукот им е различен, се „продале“? Архангел имаат далеку по-општоприфатлива музика од Мизар да речеме, нема 10 минути долги песни и црковно пеење кај нив.... За мене тоа е сосема во ред, не ми е страшно потребно некој да ми дрви 10 минути за да ми пренесе емоција и идеја, иако и тоа се поштува ако му лежи на бендот (на Архангел сметам дека не им лежи). Во принцип вистинско мајсторство е да ги спакуваш сите свои емоции во лесно слушлива варијанта, тоа е за секаква почит.
Ама ептен ми е скурчено од такви ха-це муабети, ја разбирам, другите не разбираат, јас слушам ова, другите не слушаат, и слично, затоа и го пишав претходниот пост. Доста се труе младинава со такви муабети.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Па ја колку што имам претстава Саем не е концертен простор за тесна публика... А ти што сакаш поточно да кажеш со тоа дека ако имале 3-4-5-6 песни што повеќето ги знаат дека не ги правело таков бенд? Демек, на тие песни Архангел не е Архангел, звукот им е различен, се „продале“? Архангел имаат далеку по-општоприфатлива музика од Мизар да речеме, нема 10 минути долги песни и црковно пеење кај нив.... За мене тоа е сосема во ред, не ми е страшно потребно некој да ми дрви 10 минути за да ми пренесе емоција и идеја, иако и тоа се поштува ако му лежи на бендот (на Архангел сметам дека не им лежи). Во принцип вистинско мајсторство е да ги спакуваш сите свои емоции во лесно слушлива варијанта, тоа е за секаква почит.
Ама ептен ми е скурчено од такви ха-це муабети, ја разбирам, другите не разбираат, јас слушам ова, другите не слушаат, и слично, затоа и го пишав претходниот пост. Доста се труе младинава со такви муабети.
Еј концерт на Саем и не е баш мерило за широка публика а не посебно кога се прае концерт на секои 2 год. Иначе не сметам дека се продале со тие неколку песни туку дека за нијанса е подруг стилот барем ја така си ги доживувам. И не, не ја споредувам општата прифатеност меѓу Архангел и Мизар туку Архангел и секој друг што пуни дури и 2 сали една вечер по друга (Цеца) :ROFLMAO:

А зошто тебе Ристо Вртев човекот за кој гласав на изборите :D , ти е големо разочарување?

Член од
6 февруари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
9
Абе остај тие Цеци и остали шоубизнис појави, тие се сосема друг феномен. Ама па вака сеа ако размислам, да изгледаше Ристо Вртев како Бред Пит и да платеше некој да го вртат на радио 24/7 мислиш немаше и Архангел да напуни 2 вечери по ред саем, без да смени ништо во песните? :) Инаку, сепак тврдам дека Саем е голем простор за македонски изведувач, во средина каде македонското творештво се гледа како пониска форма на изразување во однос на англиско или српско или монголско. А за Ристо, можеби престрого се изразив, не ми е големо разочарување, ама сега кога ги слушам Архангел некако не е тоа тоа како порано. Премногу ми е велтшмерцовски настроен, некако ми делува дека трупа метафори за да му изгледаат „поромантично“ песните и тоа не ми се допаѓа. Друго, ете последниот концерт на саем ми беше разочарување, беше чисто концерт на стара слава, демек требаше да свират нов материјал, а новиот материјал се сведе на негово рецитирање на песна од лист...Ми изгледа калкулантски неговиот однос кон публиката, тоа е голем минус во мои очи. Мислам дека суетата му има засметано да стане многу поголем музичар или поет отколку што е сега. Или едноставно кажано ни се разминале ставовите за животот :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
У чест на според мене најдобриот македонски бенд :

:D

Сум ја извадил и Брчки али прво сакам друга да извадим :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.830
Oнака да разбијам тро расположение

Kajgana Shop

На врв Bottom