Треба да "одбираш" не да одбиваш:helou:јас одбивам да слушам хеви метал...дали тоа ме прави интелигентен и талентиран тинејџер...??
Ок, за ова си во право, како што е докажано дека класиката шири многу позитивни вибрации, па го отвара слухот, ја менува формата на атомите во водата па дури и го забрзува растот на цвеќињатаЗа теоријава, се согласувам, а наспроти ова, сте слушнале ли дека турбофолкот(не баш Цеца, некои многу потешки срања) го отупува мозокот? И ова е базирано на некое (балканско)истражување, штета што немам од кај да ви копирам статија...
Неокласичен метал му е мајката!Ок, за ова си во право, како што е докажано дека класиката шири многу позитивни вибрации, па го отвара слухот, ја менува формата на атомите во водата па дури и го забрзува растот на цвеќињата
Ако секоја музика врши некакво дејство, тогаш фолкот сигурно има негативно и од проста причина што нема ниту еден елемент што би бил подобар од класиката!
За металон незнам! Ама би можело да се анализира! Сепак металот се основа на класика(ако се гледа стапка по стапка)! За да правиш добра метал музика треба да си сварно јак и образиван музичар, што автоматски кажува дека неможе секој сељак да пушти матрица и да јаде гомна и да испадне песна....гледано од тој агол
иначе како и да е за секоја музика треба да се вложи труд, само за некоја повеќе, а за некоја помалку па затоа некои се вреднувани повеќе а некои помалце.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Неокласичен метал му е мајката!
Никогаш не е прерано да се почне со слушање метал, што порано - тоа подобро(гледај го Metal - A Headbanger's Journey), јас метал слушам од 12 години, ако не и порано, и ми помогна доста да се оформам, како личност(али имам уште бурек да јадам).Сепак не можам да сватам деца од 13 години да ја слушаат музиката и да тврдат дека ја разбираат ко тие немаат развиено свој став за животот.
A zosto moras da go razberes? Ne moze da go slusas samo zosto ti se dopaga toj zvuk?океј да слушаш метал на 13 години ама НЕ МОЖИШ ДА ТВРДИШ ДЕКА СИ ГО РАЗБРАЛ тогаш. и јас слушам од тогаш ама го разбрав последнава година.
Има интелигентни трансери, технаџии, рапери, хип хопери, блузери, џезери, панкери, скинери, наркомани, кремци, клошари ....... итн .. ама турбофолкери нема ! Сите турбофолкери се ретардирани од проста причина што слушаат турбофолкИма и интелигентни турбофолкери а воедно и металци. Има и интелигентни луѓе кои слушаат и транс, техно, поп, и сите останати музички правци
Ох.Има интелигентни трансери, технаџии, рапери, хип хопери, блузери, џезери, панкери, скинери, наркомани, кремци, клошари ....... итн .. ама турбофолкери нема ! Сите турбофолкери се ретардирани од проста причина што слушаат турбофолк