www.Avto.netИма ли некоја словенска страница каде можам да го проверам цените?
Читај поназад има пишано........првите 6 месеци од почетокот на законот ке мине со еуро 1.a be luge ke mi kaze nekoj dali ima nekoe iskustvo so EUR1 dokumentov ili izjava vo faktura?
pominuva na carina toj dokument ili praat problem..daj kazete mislenje...DANKISEN![]()
Нема врска......како за сите така и за бугарија, ако е исправна колата со сите документи минеш без проблем.Да не купил и увезол некој кола од бугарија.....Слушнав дека нив потешко ги царинеле ли шо ти знам таму,имало некоја компликација,па ако знае некој повеќе нека пише.....
Ај да ми објасни некој шо е Euro1 и euro 2 и шо е фрката со нив пошо слушнав дека колите од euro1 ќе можело да се внесуваат само 6 месеци
Nemislev na motorot mislev na dokumentot EUR1 ili izjava vo faktura za da bide carinata 1%Читај поназад има пишано........првите 6 месеци од почетокот на законот ке мине со еуро 1.
Нема врска......како за сите така и за бугарија, ако е исправна колата со сите документи минеш без проблем.
Тоа ти е за количината на емисија на гасовите.
Читај поназад има објаснето неколку пати!
Не те разбирам....ако мислеш на тоа, што ти треба од тие две работи тогаш ке ти кажам и двете!Nemislev na motorot mislev na dokumentot EUR1 ili izjava vo faktura za da bide carinata 1%
Pa sto od tia dva dokumenti pominuva na carina? Izjava vo faktura deka e so preferencijalno poteklo ili eur1 od carina izvaden? I ako znaes koj od kade se vadi i kako bi trebalo da izgleda..primer za kola kupena od germanija 2000 godina (primer golf4).od kade se vadi toj dokument oti pisuva deka se preporacuva EUR1 izvaden od carina vo samata drzava od kade sto e kupena kolata. Se nadevam deka znaes sto mislam.blagodaramНе те разбирам....ако мислеш на тоа, што ти треба од тие две работи тогаш ке ти кажам и двете!![]()
Pa sto od tia dva dokumenti pominuva na carina? Izjava vo faktura deka e so preferencijalno poteklo ili eur1 od carina izvaden? I ako znaes koj od kade se vadi i kako bi trebalo da izgleda..primer za kola kupena od germanija 2000 godina (primer golf4).od kade se vadi toj dokument oti pisuva deka se preporacuva EUR1 izvaden od carina vo samata drzava od kade sto e kupena kolata. Se nadevam deka znaes sto mislam.blagodaram
подобро купи голф од 96 или 97 оти тој од 95 нема да помине на хомологација. во радовиш од 20 голфови 95 година само 3 поминале на хомологација а на ниво на држава се уште помалку поминуваат голф од 95. тие што имаат поминато се купени од швајцаријада попитам нешто ако можи, сака татко ми да увези голф (од шведска), инаку колата е 95 година, Golf GT TDI 1.9 мотор, со 260.000 илјади, 1200 евра, па, ако има некој по искусен околу оваа работа....се редум да објасни, ке бидам благодарендавачки што ке има понатаму, и од прилика цените за царина, за акциза итн..колку ке фати
фала
sanos_a...a za moevo prasanje malku pogore ke mozes da mi odgovoris? Ako znaes bilo kakvi informacii...vo vrska so EUR1 dokumentot. blagodaramподобро купи голф од 96 или 97 оти тој од 95 нема да помине на хомологација. во радовиш од 20 голфови 95 година само 3 поминале на хомологација а на ниво на држава се уште помалку поминуваат голф од 95. тие што имаат поминато се купени од швајцарија![]()
ако е колата е поефтина од 1000 евра тогаш не се исплати да се вади овој документ. со еуро1 документ се плака 1% царина а без него 5% царина. тој документ поминува на царина односно ги признаваат.a be luge ke mi kaze nekoj dali ima nekoe iskustvo so EUR1 dokumentov ili izjava vo faktura?
pominuva na carina toj dokument ili praat problem..daj kazete mislenje...DANKISEN![]()