Научни чуда во Ку`ран

V

Vollstandig

Гостин
Очигледно не ме разбираш , друже реков :доколку некој те нападне брани се еве накратко ако не ме разбираш.
Oк, те разбрав сега. Само друго ме интересира, дали во исламот е ДОЗВОЛЕНО УБИВАЊЕ НА НЕВЕРНИК?
Значи од типот на ова: Лоциран неверник, живее таму и таму, и одиш и го убиваш?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Очигледно не ме разбираш , друже реков :доколку некој те нападне брани се еве накратко ако не ме разбираш.
Ох, да. "Само смо се шалили."

V

viktora

Гостин
Значи прво ИСУС не е бог него син БОЖЈИ!(За некој кој знае за христијанството,пример како ти што сакаш да се прикажеш,треба да знаеш А НЕ ДА СЕ ПРЕПРАВАШ ДЕКА ЗНАЕШ)

Како второ, Незнам од кој правец на исламот си но ОД КАДЕ ЗНАЕШ дека од вкупно седумдесет и кусур различни протолкувања на исламот твојот е ПРАВЕДНИОТ,каде си прочитал дека твоето толкување е тоа вистинското па да го проповедаш?КАДЕ Е ЗАПИШАНО што толку си убеден?

Трето
"секако ако убијеш неверник Аллах џ.ш ќе те воведе во Џеннет (рајот) ако некој дојде во твојата држава"
А дали ако во ТУЃА држава убиеш НЕВЕРНИК ќе одиш во ЏЕННЕТ?Дали мухамед проповеда такво нешто?Пример за христијанството друго се проповеда"ако некој те удри по лице ти свртимуго и другиот образ, бог има да му суди за неговите дела а не ти, зошто ти не си бог"
Интерсана религија,поготово што ја претставувате како мирољубива нели?

"Да затоа што исламот потекнува од адем а.с порвиот човек па се до Мухаммед"
Па колку што знам до пред 6 век ИСЛАМОТ не постоел како религија нели?Во тој случај што има врска Адам со ИСЛАМОТ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Islam Nur, цело време се расправаш со атеисти, Сатанисти, и нон стоп им дробиш како они не требало да го почитуваат Господ Бог Исус Христос и слични антихристијански срања, што ти ги напишал некој дебел шеик, што у слободно време им кова шајки на слушкињите.
Епа news flash, за тебе: нив уво не им чуе за Христијанството кое толку го мразиш. Поштеди се себе си од брукање и ако не знаеш кој ти е соговорникот, држи се до темата на расправа, не забегувај со антихристијанство без врска.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
Oк, те разбрав сега. Само друго ме интересира, дали во исламот е ДОЗВОЛЕНО УБИВАЊЕ НА НЕВЕРНИК?
Значи од типот на ова: Лоциран неверник, живее таму и таму, и одиш и го убиваш?

Доклолку тој, не би прави тиее работи кои претходно ги набројав без никакви причини , тогаш не е дозволено, бидејчи сепак и тој има душа кој Аллах џ.ш му ја подарил:smir:

Бидејчи Мухаммед а.с вели

Во друго предание, некои луѓе побарале од Пратеникот , нека е Божјиот мир над него, да го замоли Бог да ги казни неверниците, но тој одговорил: „Не сум испратен да проколнувам, туку како милост да упатувам.“

--- надополнето ---

Islam Nur, цело време се расправаш со атеисти, Сатанисти, и нон стоп им дробиш како они не требало да го почитуваат Господ Бог Исус Христос и слични антихристијански срања, што ти ги напишал некој дебел шеик, што у слободно време им кова шајки на слушкињите.
Епа news flash, за тебе: нив уво не им чуе за Христијанството кое толку го мразиш. Поштеди се себе си од брукање и ако не знаеш кој ти е соговорникот, држи се до темата на расправа, не забегувај со антихристијанство без врска.

САМО ЈА БРАНАМ САМО ВИСТИНАТА, ВИСТИНАТА ЗА КОЈ МИ Е ДОЛЖНОСТ ДА ЈА ПОДРЖАМ ПА ИНШАЛАХ АЛЛАХ Џ.Ш ДА ВИ ПОМОГНЕ НА СИТЕ ТУКА ДА ЈА СПОЗНАЕТЕ...

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
...ВИСТИНАТА ЗА КОЈ МИ Е ДОЛЖНОСТ ДА ЈА ПОДРЖАМ ПА ИНШАЛАХ АЛЛАХ Џ.Ш ДА ВИ ПОМОГНЕ НА СИТЕ ТУКА ДА ЈА СПОЗНАЕТЕ...[/B]
ај ќе те молам повеќе да НЕ ми помагаш..

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Очигледно не ме разбираш , друже реков :доколку некој те нападне брани се еве накратко ако не ме разбираш. во верата ислам присилување нема бидејќи е забрането таквата постапка:smir:
Ахам....македонците провоцираа први ли што муслиманите ги нападнаа пред неколку години, а? По западов, луѓево што гинат од бомбардирања - они ЛИЧНО ли ви влегоа дома па да идете да се „браните“ а?

А она за неприсилувањето - a HUGE ROFL!!! Who are you trying to kid? Yourself or somebody else? Исто како што и под христијанското начело исто стои, а милиони во минатото се под меч конвертирани.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11

Како продолжеток на првиот кој ни раскажува за некои интересни моменти со кои се соочени астронаутите во вселената, во второто видео оваа јавна тајна ја покажуваме со бројните видео инсерти на НАСА

--- надополнето ---

каква сеа врска имаат таканаречените неверници со влегување по домовите и самоодбраната? или по дифолт тие неверници влегуваат по домови??
Тогаш ако не знаше погледни ирак, авганистан, палестина и др ...

еднаш прашав на некоја од темите за исламот, никој не ме удостои со одговор..
со кое право ги нарекувате неверници оние кои имаат верба и веруваат и верници се цели 6-7 века пред вас?

Со правото , кое Аллах џ.ш го потврдува, вече објаснав погоре бидејчи исламот е пропагиран од првиот човек Адам па до Мухаммед а.с па со текот на времето инџилот( елангелиото) претппело измени од самите луѓе, кои она што им се допаџало го прифачале а она што не им се допаџало го одбвале, и од сетоа тоа си направиле нова религија христијанство, па затоа Аллах џ.ш не ги прифача другите верии, кои самиот народ ги измисли... А евети неколку примери деке иса а.с( исус) е само пратеник испрате од Аллах џ.ш и ја пропагирал верата ислам:

1:Исус никогаш не јадел свинско.Сите знаеме дека Муслиманите не јадат свинско.Дали Христијаните?

2:Исус носел брада од верски причини.Голем дел од Муслиманите носат брада од верски причини.Дали Христијаните?

3:Исус скоро никогаш не влегувал во Храмот без Јармулк(Верско капче).Муслиманите носат исти такви капчиња кога одат во џамија.Дали Христијаните?

4:Исусовите ученици одржувале редовни дневни молитви(Библија 3:1).Муслиманите редовно ги одржуваат 5-те дневни молитви.Дали Христијаните?

5:Исус постел нешто повеќе од еден месец(Матеј 4:2).Муслиманите постат во месец Рамазан.Дали Христијаните постат некој месец?

6:Исус ги поздравувал луѓето зборовите“Мирот нека е на вас(Јован 20:23).Муслиманите се поздравуваат со зборивте “Есселаму Алејкум“ или во превод“Мирот нека е на вас“ што е исто како Исусовите зборови.Дали Христијаните се поздравуваат така?

7:На Христијаните им е наредено да не зборуваат за ништо во иднина без претходно да речат“Ако Бог сака“(Библија 4:12).Муслиманите секогаш изговараа“Иншаллах“ што значи“Ако Аллах сака“.Го прават ли тоа редовно Христијаните?

8:На Христијанките им е наредено да ги покриваат главите(Коринтјаните 11).Муслиманките ги покриваат со шамии главите.Дали Христијанките?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.470
Обично од исламскион форум тука праќаат некои по начитани, по разумни, кои по суптилно шират пропаганда. Али јеби га, изглеа секнале парите од КСА, пошто сега треба да ги делат по улици да не им се деси Сирија, Египет, Јемен, Бахреин...
Што е, тука е. Колку пари, толку музика. Само, се надевам нема да дојдат до тоа дереџе, да се распрааме тука со некој ко Хомер Симпсон. натака иде работава...

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Тогаш ако не знаше погледни ирак, авганистан, палестина и др ...
а ти да ги прашаш османлиите за ова, а? ако не беа тие, ти уште ќе си беше Христијанин како што впрочем и треба..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
А бе муслимани.... не ви е малку чудно ова што имињава врз кои се базира исламот се малкуууу..... карактеристични за западните земји?

--- надополнето ---

Како продолжеток на првиот кој ни раскажува за некои интересни моменти со кои се соочени астронаутите во вселената, во второто видео оваа јавна тајна ја покажуваме со бројните видео инсерти на НАСА
Не се работи за ништо друго освен за сателити, сателити исфрлени од употреба, делови од ракети, делови од соларни панели и сл, кои едноставно ја одбиваат сончевата светлина.

--- надополнето ---

Ајде дали е ова пропаганда, Наса открива чудни тела во најгорниот слој на Атмосферата.Тој феномен сеуште стои необјаснет.Куранот дава еден интересен одговор на овие необјасниви летечки објекти.

ПРИЈТЕЛЕ ЗАРЕМ НЕМАШ ЛИ ХРАБРОСТ ДА СЕ СОЧИШ СО ВИСТИНАТА И РЕЛНОСТА НА АЛЛАХОВИОТ, ГОВОР КУРАНОТ.:helou:
http://en.wikipedia.org/wiki/Space_debris

Читај.
Земјината орбита е преполна со остатоци од сателити како последица на пола век лансирања.

При нагло сменување на брзината, се добива впечаток како деловите да се движат покрај огромната Земја која изгледа неподвижно, но тоа е само илузорно.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
67
Поени од реакции
11
А бе муслимани.... не ви е малку чудно ова што имињава врз кои се базира исламот се малкуууу..... карактеристични за западните земји?

--- надополнето ---

Не се работи за ништо друго освен за сателити, сателити исфрлени од употреба, делови од ракети, делови од соларни панели и сл, кои едноставно ја одбиваат сончевата светлина.

Да но куранските ајети убјаснуваат зошто тоа се случува за кои научниците не знаат, се гледа дека не ни го погледна видеото.:smir:
бидејчи оној во кој ја има целата власт, кој сее е негово кој не створи мене тебе на сите луче, и се што постои и целикот космос, тиее работи му се познати само на Створителот на сите светови Аллах џ.ш.
--- надополнето ---

а ти да ги прашаш османлиите за ова, а? ако не беа тие, ти уште ќе си беше Христијанин како што впрочем и треба..
Нема потреба задоволен сум што ја знам вистина и што сум Муслиман христијанството ви го оставам на вас!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Да но куранските ајети убјаснуваат зошто тоа се случува за кои научниците не знаат, се гледа дека не ни го погледна видеото.:smir:
Го имам 2-3 пати гледано видеото и слични како него.
Прво, претпоставката дека Алах има некаква врска со тоа е смешно.
Второ, други тврдат дека тоа се вонземјани, што исто така е грешно.

Вистината е дека, при палење на моторите на леталото, се менува насоката и се создава илузија покрај големата земја дека тоа делче се движи, т.е. забрзува.
Тоа е се.

--- надополнето ---

А ме интересира..... од каде заклучи дека тоа тие точките што се движат се дело на Алах?
Стрели што ги гаѓаат.... како беше... лошите? Кој е досега погоден? Имаш доказ?

--- надополнето ---

Плус ова:

Се гледа негде на средина на видеото.:vozbud:

Алах? :pos2:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Нема потреба задоволен сум што ја знам вистина и што сум Муслиман христијанството ви го оставам на вас!
Тогаш седи си задоволен и не не труј тука! Ова исто важи и за христијанските пропагатори, како и за исламските. Колку богови - толку вистини! Преку глава више од овие племенски вери - нити сме арапи, нити па евреи.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
1:Исус никогаш не јадел свинско.Сите знаеме дека Муслиманите не јадат свинско.Дали Христијаните?
Исус на христијаните им рекол: „ Не сфаќате ли дека ништо не може да го направи човекот нечист, што влегува однадвор во него, зашто не влегува во неговото срце, туку во стомакот и оди на одредено место?” Така ги прогласи сите јадења за чисти. “ (Исус Христос, ев. Марко 7:19, Библијата)

2:Исус носел брада од верски причини. Голем дел од Муслиманите носат брада од верски причини.Дали Христијаните?
Од каде си сигурен дека Исус носел брада? Наведи еден доказ за тоа.

3:Исус скоро никогаш не влегувал во Храмот без Јармулк(Верско капче).Муслиманите носат исти такви капчиња кога одат во џамија.Дали Христијаните?
Повели аргументирај го тоа што го тврдиш. Не е вистина дека Исус носел некакво капче кога влегувал во Храмот.
„Секој маж, кој се моли или пророкува имајќи нешто на неговата глава, ја срамоти главата.“ (1 Коринтјаните 11:4, Библијата)

4:Исусовите ученици одржувале редовни дневни молитви(Библија 3:1).Муслиманите редовно ги одржуваат 5-те дневни молитви.Дали Христијаните?
Што ти значи тоа „Библија 3:1“? :) Не ни очекувам да одговориш, затоа што сигурен сум дека ова ти залетало при правњето copy-paste од некој пропаганден исламистички сајт.
Не постои таква референца „Библијата 3:1“, затоа што Библијата не е една книга, туку збирка од 66 книги. Куран 3:1 може да значи 3та сура од Куранот 1 ајет, ама кај Библијата мора да наведеш и која книга е, а следната бројка значи кое поглавје од таа книга, а бројката по двете точки го означува редниот број на стихот.
Сеедно, никаде во Библијата не пишува дека Исус се молел 5 пати на ден, а со сигурност знаеме дека не се вртел кон Мека или кое било друго „свето“ место.

„ Исус и рече: „Верувај Ми жено, дека иде часот кога не ќе Му се поклонувате на Таткото ниту на оваа планина ниту во Ерусалим... Но доаѓа час - и веќе настапи - кога вистинските поклоници ќе Му се поклонуваат на Таткото во дух и вистина, зашто Таткото сака такви поклоници. “

Патем, од овде читаме дека Исус најчесто го нарекувал Бог „Таткото“. Од сите 99 имиња (титули) со кои што муслиманите го нарекуваат Алах, НИТУ ЕДНА не е Татко! Битна разлика зарем не?

5:Исус постел нешто повеќе од еден месец(Матеј 4:2).Муслиманите постат во месец Рамазан.Дали Христијаните постат некој месец?
Исус постел и дење и ноќе, за разлика од муслиманите кои гладуваат дење, а се јадат (да не речам прејадуваат) ноќе.
„И откако постеше четириесет дни и четириесет ноќи, најпосле огладне.“ (ев. Матеј 4:2, Библијата)

6:Исус ги поздравувал луѓето зборовите“Мирот нека е на вас(Јован 20:23).Муслиманите се поздравуваат со зборивте “Есселаму Алејкум“ или во превод“Мирот нека е на вас“ што е исто како Исусовите зборови.Дали Христијаните се поздравуваат така?
Колку смешна „сличност“, наспроти суштинските неспоиви разлики меѓу Христовото учење и исламот.
Тоа е етничко, културолошко обележје. Исус никаде не заповедал „вака да велите кога ќе се поздравувате или вака да велите наместо чао“.
Патем, во една прилика Исус рекол едноставно „здраво“ :)
„ Исус ги пресретна и рече: „Здраво!”“ (ев. Матеј 28:9, Библијата)

Аууу "ерес"! Како можел да каже вакво "богохулство"! :)

7:На Христијаните им е наредено да не зборуваат за ништо во иднина без претходно да речат“Ако Бог сака“(Библија 4:12).Муслиманите секогаш изговараа“Иншаллах“ што значи“Ако Аллах сака“.Го прават ли тоа редовно Христијаните?
Пак тој Библија 4:12 :) Ајде повели, сменете во официјалниот пропаганден текст и напишете (Јаков 4:15) за да не ви се смеат христијаните заради вашето елементарно непознавање на Библијата (а сепак се дрзнувате да ја критикувате и да го правите Исус муслиман :) :) :)

Можам да ти цитирам стотина стихови каде што Исус или некој друг Божји човек во Библијата зборувал за нешто во иднината без претходно да рече „Ако Бог сака“. Значи тоа не е заповед, ниту наредба, туку предупредување за оние кои што се фалат со утрешниот ден, а забораваат за Бог и Неговата воља. Ваквите луѓе е залудно и ако формално кажат „Ако Господ сака“ и повторно си продолжат да се фалат со утрешниот ден т.е. со идните планови.

8:На Христијанките им е наредено да ги покриваат главите(Коринтјаните 11).Муслиманките ги покриваат со шамии главите.Дали Христијанките?
Тогаш, во тоа време и во таа култура им е заповедано на христијанките ДОДЕКА се молат да ги покриваат главите со шамии. Од друга страна на муслиманките Куранот им заповедува покривање цело време. Значи повторно е различно.

п.с. Значи сепак има голема разлика меѓу христијанството и исламот. Залудни се вашите пропагандни обиди да ги исламизирате христијаните заведувајќи ги со по некое стихче од типот „Библија 4:12“. И обичните лаици знаат дека тоа не е така.

Kajgana Shop

На врв Bottom