Научни чуда во Ку`ран

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
УУУ не да треба да исчезне, да иам волшебно стапче одма , инстантно би направил да се ресетирате од исламот:) После тоа и другите религии.

Ама знаеш што е разликата меѓу мене и тебе? Јас велам дека СИТЕ РЕЛИГИИ ТРЕБА ДА ИСЧЕЗНАТ, А ИСЛАМОТ ПРВ ОТИ Е НАЈМИЛИТАНТЕН ВО МОМЕНТОВ, а ти би СИТЕ ДА ИСЧЕЗНАТ ОСВЕН ТВОЈАТА.

Има уште една разлика меѓу мене и тебе, а тоа ЈАС БАРАМ ДА ИСЧЕЗНАТ РЕЛИГИИ, А НЕ ЛУЃЕ, а ти и тебе сличните барате ИСЧЕЗНУВАЊЕ НА РЕЛИГИИ ОСВЕН ВАШАТА СОСЕ НЕВЕРНИЦИТЕ ОД ТИЕ РЕЛИГИИ.
pa potrudise da iscezne sto cekas
--- надополнето: Oct 31, 2011 2:44 PM ---
Во право си,имаше.Се додека не се појави Исламот.
se gleda kolku si zapoznaen za arapskata civilizacija.. mlad sii ucii

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти си пријател тотано одлепен верски фанатик. На чоек можеш со сила д аму земеш, ама не можеш да му дадеш, а најмалку разум кој тебе ти фали у изобилие.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Ти си пријател тотано одлепен верски фанатик. На чоек можеш со сила д аму земеш, ама не можеш да му дадеш, а најмалку разум кој тебе ти фали у изобилие.
:vozbud: neznam zasto uptrebuvas vakvi zborovi . sto te maci?ako sum jas ne razumen zosto togas diskutiras so mene ,,, aj malce podrazmisli,mozebi ke svatis deka toa e obratno sto go zboruvas

M

Muranyi

Гостин
--- надополнето: Oct 31, 2011 2:44 PM ---

se gleda kolku si zapoznaen za arapskata civilizacija.. mlad sii ucii
Епа ете ги гледам денес до кај стигнаа Арапите и нивната цивилизација.Каде ставила рака религијата таму нема место за просперитет и наука,да се раководевме според религиите сега немаше да куцаме на интернет а мене ќе ме каменуваа до смрт заради тоа што го искажувам вака своето мислење.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Епа ете ги гледам денес до кај стигнаа Арапите и нивната цивилизација.Каде ставила рака религијата таму нема место за просперитет и наука,да се раководевме според религиите сега немаше да куцаме на интернет а мене ќе ме каменуваа до смрт заради тоа што го искажувам вака своето мислење.
mlad si priatelce ucii za arapskata civilizacija pa ke diskutirame

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
mlad si priatelce ucii za arapskata civilizacija pa ke diskutirame
Што да учи за арапската цивилизација, дај му нешто да почни...

Што и да му дадеш неспоредливо е на пример со Римската империја....

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Што да учи за арапската цивилизација, дај му нешто да почни...

Што и да му дадеш неспоредливо е на пример со Римската империја....
jas ne ja potcenuvam rimskata no vie ne priznatavate deka arapskata civlizacija dala golem pridones vo naukata,, zosto toa ne go priznavate? zosto toa go negirate nemie jasno?zarem treba da se negira?

G

galaxy

Гостин
eve uste edna naucna vistina pa joan ignoriraj kolku sakas. sto se veli vo kuran kerim.
Но, не! Ако не престане со тоа, Ние навистина ќе го фатиме за чело, за челото лажно и грешно!“
(Куран, 96: 15 - 16

e segaa priatelcee dali pred muhamed.a.s se znaeloo za ovaa deka celotoe laznoo i gresno,,zosto kuranot ni opisuva deka od predniot del na glavata doaga lazenjeto i gresenieeto,,
...
dali ovaa e naucna vistina ili naucen lapsuss koj duri denees e okrieen od naucnicitee
Ова истото го имаш напишано на 47 страница.

Ако целта на Куранот е да открива научни вистини и ако навистина го прави тоа тогаш можеме да кажеме дека научните книги денешни го надминале знаењето и на Бог и дека откриле поголеми вистини отколку што се напишани во Куранот.

А челото ги нема тие функции кои ги напиша, туку мозокот, ама не е спомнат мозокот, туку челото така да, ништо од научното чудо.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243

Ако целта на Куранот е да открива научни вистини и ако навистина го прави тоа тогаш можеме да кажеме дека научните книги денешни го надминале знаењето и на Бог и дека откриле поголеми вистини отколку што се напишани во Куранот.

А челото ги нема тие функции кои ги напиша, туку мозокот, ама не е спомнат мозокот, туку челото така да, ништо од научното чудо.
tokmu taka i ako treba i poveke pati ke go kazam iako toa go negirate.
--- надополнето: Oct 31, 2011 3:48 PM ---

ne naprotiv bog veli
Ние ќе им ги пружиме доказите Наши во пространствата вселенски, а и во нив самите, додека не им биде сосема јасно дека Кур’анот е вистина. А зар не е доволно тоа што Господарот твој за се е известен?(Куран 41/53

G

galaxy

Гостин
Што е така? Дека Куранот открива научни вистини?
Зошто тогаш не им се молиш на научниците денешни кои откриле мнооооооооооооооогу повеќе отколку што пишува во Куранот, а не пишува ништо што дотогаш не било откриено или не би можело човек да го открие.
--- надополнето: Oct 31, 2011 3:54 PM ---
--- надополнето: Oct 31, 2011 3:48 PM ---

ne naprotiv bog veli
Ние ќе им ги пружиме доказите Наши во пространствата вселенски, а и во нив самите, додека не им биде сосема јасно дека Кур’анот е вистина. А зар не е доволно тоа што Господарот твој за се е известен?(Куран 41/53
Добро, да речеме дека Куранот е вистина.
Не знам колку книги читаш денес, ама ако читаш ќе видиш дека денес се откриени многу поголеми и повеќе вистини отколку што се наведени во Куранот.
Значи ако тврдиш дека Бог го напишал Куранот и ако тврдиш дека ни дал вистини, тогаш излегува дека денешните научници знаат повеќе отколку Бог.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Што е така? Дека Куранот открива научни вистини?
Зошто тогаш не им се молиш на научниците денешни кои откриле мнооооооооооооооогу повеќе отколку што пишува во Куранот, а не пишува ништо што дотогаш не било откриено или не би можело човек да го открие.
sto zboruvas be priatelce,, se citas li?
eve sto veli bog za onie luge koi im e dadena takva mudrost.

on dava mudrost komu saka, i na onoj komu sto mue dadena mudrost, dadeno mu e sakako dobro neizmerno, na nego se sekavaat samo nadarenite so razbir!269 el bekara)

G

galaxy

Гостин

on dava mudrost komu saka, i na onoj komu sto mue dadena mudrost, dadeno mu e sakako dobro neizmerno, na nego se sekavaat samo nadarenite so razbir!269 el bekara)
Па тоа е крајниот одговор кога нема повеќе аргументи. Бог така сакал, тој им дава мудрост, тој сакал да се открие повеќе....
--- надополнето: Oct 31, 2011 4:17 PM ---

Зошто не им даде мудрост на оние Муслиманите самоубијци кои се саморазнесуваат и убиваат илјадници невини жртви? Ете веруваат во него, ги почитуваат неговите правила, му се молат....
Или така сака?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
jas ne ja potcenuvam rimskata no vie ne priznatavate deka arapskata civlizacija dala golem pridones vo naukata,, zosto toa ne go priznavate? zosto toa go negirate nemie jasno?zarem treba da se negira?
А кој го негира?
Си ме видел негде мене да го негирам тоа?

Вие претерувате кога зборувате за златните времиња (8-11век) на Арапите. Особено Соул оф Спејс. Никој не го негира напредокот на Арапите.

Ги негираме т.н. научни вистини во куранот, пошто едноставно НЕ СЕ ТОЧНИ! И убаво е тоа докажано на темава.

W

wernstrom

Гостин
Се чувствувам повикан, бидејќи претпоставувам дека мислиш на 'неверниците'. Јас убаво ја знам историјата на арапскиот свет, никогаш во никоја прилика не сум негирал дека дале голем придонес во науката и технологијата. Напротив, арапскиот свет денес можеше да биде центар на науката и далеку по развиен од западниот свет. Жалното е што наместо тој пат, ја избрале религиозната догма. Смртта на интелектуалниот арапски свет започнала во 11ти век, со овој човек. Од тогаш речиси нема никаков напредок.

Kajgana Shop

На врв Bottom