Ipsissimus
P.I.
Научната логика! Нели темава гласи "Научни чуда во куранот"?Која е таа логика ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Научната логика! Нели темава гласи "Научни чуда во куранот"?Која е таа логика ?
--- надополнето ---
Желбата и вербата дека твојата религија е вистинска незначи автоматски побивање на логиката која кажува дека исламот и куранот се измислица. Сите твои тврдења се побиени со аргументи во истава оваа тема, треба само да се погледне наназад, но со оглед на тоа што ти не виде дека и има тема со тематика куран и наука, кажува доволно.
П.С. Не се пишува "сречата" туку среќата! И не се вика "Вече" туку веќе.
Дијалектите немаат врска со посоченото, ниту пак мојот правопис има било каква врска со "пробугарските" краишта на МК....како што ни твојов пост нема никаква врска со темава! Причината е очигледна - "неукост"A si slusnal ti za dijalekti.. Kaj nas vo nasiot govor ne postoi Ќ , taka da tvojot pravopis mozebi vazi za drugi kraista na MK proBugarskite
--- надополнето ---
Желбата и вербата дека твојата религија е вистинска незначи автоматски побивање на логиката која кажува дека исламот и куранот се измислица. Сите твои тврдења се побиени со аргументи во истава оваа тема, треба само да се погледне наназад, но со оглед на тоа што ти не виде дека и има тема со тематика куран и наука, кажува доволно.
П.С. Не се пишува "сречата" туку среќата! И не се вика "Вече" туку веќе.
Во Името На Аллах џ.ш Милостивиот, Самилосен!
Куранот не е поезија како вашата библија која внатрее има и човечки зборови па затоа не се знаее што е човечко а што е божно:
И мене ми е смешно да дискутирам со некој што и после 1728 мои постови мисли дека сум христијанин и мисли дека библијата е моја света книга!Не залудно реков дека верувате во се и сешто па дури и во к 15, ни самите не знете што верувате, бидете сигурни во тоа, кога коментирате , дај ве молам начитај те се па тоа да дискутираме вака ептен ми е смешно, а еве која е огромната разлика меџу христијанство и исламот.
Во право си, ова не е пропаганда, ова е безобразна и дрска ЛАГА! Ајнштајн никогаш не рекол дека верува во концепт на бог како што е Алах! Еве негови цитати кои го потврдуваат тоа:И НА КРАЈ ГЛЕДАМ ДЕКА СЕЕ ЈАС ШТО ПИШУВА И ПАСТИРАМ ГО СМЕТАТЕ КАКО ПРПАГАНДА И ДЕМЕК СТЕ НЕКИ ОПАСНИ НАУЧНИЦИ АЈДЕ ДА ВИДЕМЕ ШТО ВЕЛИ АЛБЕРТ АНШТАЈН САМИОТ ПРИЗНАВА ПОСТОЕЊЕТО НА АЛЛАХ Џ.Ш БИДЕЈЌИ СО ИСТРАЖУВАЊЕ НА КУРАНОТ И СО ПРОЧУВАЊЕ СЕКОЈ ЧЕ ДОЈДЕ СО ЗАКЛУЧОК ДЕКА ОВА НЕ Е ПРАЗЕН ГОВОР ЕВЕ УВЕРИТЕСЕ САМИТЕ
Овој погоре изгледа се знае за исламот,но проблемот е дека не ја знае туѓата вера а ја плука.
Што се МУЏАХЕДИНИ?
Зашто сите останати религии ги нарекуваат неверници?
Ако АЛАХ е еден и мухамед е пророк,и имаат една света книга КУРАНОТ,зашто секаде различно се протолкува и зашто муслиманите се поделени во вехабисти,шиити,сунитии итн зашто едноставно НЕ БИДАТ МУСЛИМАНИ?
Па нели треба се да биде исто од верувањето и протолкувањето на светата книга?
И сега СМЕЕШ или нЕ, да убиеш човек или дозволено е во куранот или не?
И ако убиеш НЕВЕРНИК дали стварно те чекаат во рајот со 19 девици?
КОГА ЌЕ НАЈДЕШ ОДГОВОР НА ОВИЕ ПРАШАЊА тогаш збори за другите религии.Немој да мислиш дека дека ИСЛАМОТ Е СОВРШЕН?
islam nur, твето базично непознавање е загрижувачко. За среќа не се сите Муслимани така слепи како тебе.
Расправајќи се со Сатанист, ти онака директ, со препишување од саудијаски памфлет, почна да исфрлаш антихристијански повраќаници.
Поима немаш, сирот ти...
No shit!секако ако убијеш неверник Аллах џ.ш ќе те воведе во Џеннет (рајот)
No shit!
Ти си убил некој неверник до сега? Колкумина ти лично познаваш, што вака "му угодуваат" на Алах?
Кажи ми, дали ако убијам повеќе неверници ќе имам боље место у Џенетот?
Знам дека неверниците се збираат у џамија. Дали да подметнам бомба или имаш бољи начин?
каква сеа врска имаат таканаречените неверници со влегување по домовите и самоодбраната? или по дифолт тие неверници влегуваат по домови??секако ако убијеш неверник Аллах џ.ш ќе те воведе во Џеннет (рајот) ако некој дојде во твојата држава, и во вашата куќа и ви го малтретира семејството децата е тогаш ти е должност да се бориш против нив инаку пред Аллах џ.ш че одговараш за тоа...
секако ако убијеш неверник Аллах џ.ш ќе те воведе во Џеннет (рајот) ако некој дојде во твојата држава, и во вашата куќа и ви го малтретира семејството децата е тогаш ти е должност да се бориш против нив инаку пред Аллах џ.ш че одговараш за тоа..
Bidejci veli poim nemam , aj da ve potsetam malku vo sto viee veruvate , bidejci i samite ne znaete Velite deka Isus e BogoCovek
Бравос на размислувањето, ајде да ги убиеме сите што не се муслимани?
.
А не. успори малку. Ова е премногу сложено излагање. Неразбирливо.Незнам зошто не можеш да сфатиш дека секој што ќе ти се противи или не е муслиман,дека истовремено тоа НЕ ГО ПРАВИ ХРИСТИЈАНИН. Ако не забележа досега сите што ти се противат се АТЕИСТИ, а ниееден христијанин не ти рекол збор настрана за религијата.