Пички бе брат, најголемиот број од жителите на Македонија немаат муда да ти помогнат, тоа е факт...
Сум спомнал за некои случаеви од порано каде што сум им помагал на некои на кои сум налетал и не биле во ред (им се слошило, ги нападнале итн).
Баш пред недела дена поминуваме на Рекорд и се начукал еден бездомник, лежи како покосен на автобуската. Стотици луѓе поминуваат и со автобуси и покрај него, сите само го гледаат, никој не реагира. Јадат гомна како никој не помага, а уствари никој од нив кога ќе се најде во ситуација да помогне не го прави тоа.
Абе сред главен булевар во најголемите гужви, сум запрел сообраќај за да спасам маче на кое му беше скршено ноџето, па камоли за помош на човек да се мислам
Се јави другар во брза помош, никој не крева, ѕвониме во полиција, ги чекавме 20 минути да дојдат. Дојдоа и како најголеми сељандури почнаа да му викаат АЛООО ГЛЕЈ КАЈ СИ ЛЕГНАЛ БЕ, да го потшутнуваат по грб, на крај викнаа брза помош и го собраа после којзнае колку време откако лежел како мртовец на најфрекфентното место во Скопје.
Во случаов со Ангел...
Колку е нефункционален системот говори фактот што при апсењето на осомничениот, му допуштиле да си шета со мобилен во рака и да си муабети по телефон. Можел комотно да викне некој за да ги прекрие сите траги од убиството, којзнае кај го зафрлил ножот.
Па и тој адвокатот на Ештрефи, не се гледало, таткото дошол без оружје ама после тоа имал стап во рака, абе кај ќе ти иде душата што лажеш бе, да ти се насерам на професијата шугава