Насилства во Македонија

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Ја инаку, прифаќајки го ризикот да бидам оквалификуван од некои тука како поддржувач и поттикнувач на насилство, ќе кажам дека целосно сочуствувам со дотичниот Маноилов. Не оправдувам под никакви услови одземање туѓи животи, има тука други начини за одмазда, но ако напишаното по медиумите е точно, можам да разберам во каква психичка мака бил (иако се справувал со тоа на работното место).

Создал семејство и заминал со глава во торба во американскиот експериментален полигон авганистан за да запечали пари за своите деца. Дома, жена му, сакајќи да се вработи наишла на реалноста која ја искусуваат 99% од нововработените жени во Македонија: некаква противуслуга. И така, ја ставила желбата за сопствена афирмација пред честа на семејството и наводната љубов кон таткото на нејзините деца. Сите пари кои Маноилов ги заработил, биле вложени за куќа на имот на име на таткото на сопругата.
Во еден момент се соочил со опасноста се што стекнал, одеднаш да загуби заради алчноста и неверството на жената што ја сакал: бракот, децата, куќата.

Ако на сета оваа пожртвуваност, родителите на г-ѓа Маноилова застанале во одбрана на ќерка ѝм, тогаш ни грам жал немам ни за нив.

Кога некој сака од чесен и пожртуван човек да направи кловн, треба и да си ги плати последиците.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.704
Поени од реакции
59.926
Ако е тоа хронологијата на настаните се извинувам за збрката, јас не сум го разбрал текстот.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Па, најголемата грешка му била што убил тројца луѓе...
После тоа што го видел, требало да ги сликне и да поднесе барање за развод. Ако тоа му нанело психичка болка, требало да се обрати на психијатар.
Не е точно дека треба да и ги одземе децата на мајката, зашто сепак, и да била неверна, му била неверна нему, не на децата свои. Многу ми е одвратно кога ќе видам двајца бивши сопружници кога си ги лечат меѓусебните фрустрации на грбот на децата.
Па ако ги сликнел и ако докажал дека жена му била неверна зошто судот да не ги додели децата на таткото, јас сум женско и стварно мислам дека не треба деца да растат во таква средина со таква мајка која секој ден си се гледа со љубовникот кој е десетина години помлад од неа , во какви луѓе утре ќе пораснат тие деца ? Инаку не оправдувам ни јас насилства посебно не врз некои што само му се нашле на патот а не ни биле негова цел , муабетот со децата ми беше дека најпрво требало да мисли на нив ако стварно бил толку посветен татко, тие требало да му бидат смислата за живот и целата борба да биде насочена кон нив, да не раснат во таква средина , со таква мајка.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
Ја инаку, прифаќајки го ризикот да бидам оквалификуван од некои тука како поддржувач и поттикнувач на насилство, ќе кажам дека целосно сочуствувам со дотичниот Маноилов. Не оправдувам под никакви услови одземање туѓи животи, има тука други начини за одмазда, но ако напишаното по медиумите е точно, можам да разберам во каква психичка мака бил (иако се справувал со тоа на работното место).

Создал семејство и заминал со глава во торба во американскиот експериментален полигон авганистан за да запечали пари за своите деца. Дома, жена му, сакајќи да се вработи наишла на реалноста која ја искусуваат 99% од нововработените жени во Македонија: некаква противуслуга. И така, ја ставила желбата за сопствена афирмација пред честа на семејството и наводната љубов кон таткото на нејзините деца. Сите пари кои Маноилов ги заработил, биле вложени за куќа на имот на име на таткото на сопругата.
Во еден момент се соочил со опасноста се што стекнал, одеднаш да загуби заради алчноста и неверството на жената што ја сакал: бракот, децата, куќата.

Ако на сета оваа пожртвуваност, родителите на г-ѓа Маноилова застанале во одбрана на ќерка ѝм, тогаш ни грам жал немам ни за нив.

Кога некој сака од чесен и пожртуван човек да направи кловн, треба и да си ги плати последиците.
Да имавме правна држава и закони кои важат за сите, нема да се посегнува по оружје и да се одземаат животи. Нема оправдување ама немоќта и очајот тешко се поднесуваат денес и се зависи самата личност колку е спремна да се справи со тоа.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Па ако ги сликнел и ако докажал дека жена му била неверна зошто судот да не ги додели децата на таткото, јас сум женско и стварно мислам дека не треба деца да растат во таква средина со таква мајка која секој ден си се гледа со љубовникот кој е десетина години помлад од неа , во какви луѓе утре ќе пораснат тие деца ? Инаку не оправдувам ни јас насилства посебно не врз некои што само му се нашле на патот а не ни биле негова цел , муабетот со децата ми беше дека најпрво требало да мисли на нив ако стварно бил толку посветен татко, тие требало да му бидат смислата за живот и целата борба да биде насочена кон нив, да не раснат во таква средина , со таква мајка.
Типот бил нестабилен. Отепал невини луѓе. Кој гарантира дека и на децата немаше утре други ден да им свирне куршум у глава?

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Можеби бил разочаран и го болело тоа што му го прават но тој не е господ па да решава за туѓи животи.

А и ако и било убо на неговата со него немаше да трча по други.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

Тој бил малолетен? Некој го принудил да оди сосила во Авганистан? Дури двапати? Го терал некој со сила да гради куќа на плацот од женска страна?
Убил невини луѓе и ти за таков човек имаш разбирање?
Џизас! :facepalm:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.413
Инвестирал пари на имот кој не е негов, поверувал дека жена му станала курва зошто ја уценувале и на крај решава да го избере најретардираниот начин да ги реши проблемите. Дотолку во АРМ не мерат интелигенција... :/

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Тој бил малолетен? Некој го присетоа дил да оди сосила во Авганистан? Дури двапати? Го терал некој со сила да гради куќа на плацот од женска страна?
Убил невини луѓе и ти за таков човек имаш разбирање?
Џизас! :facepalm:
Да, целосно разбирање.
Човекот отишол на ратиште и изградил куќа за децата пред се, за да живеат колку-толку нормално. Пошто со тие 18к што ги земаат кај нас војниците, ќе имале само за леб.
Тоа само мајката не успеала да го разбере.
Ќе има сега цел живот за тоа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.900
Поени од реакции
12.446
Дали тогаш треба да го оправдаме и тројното убиство во Кавадарци. И за убиецот Т С имале добро мислење. Или за двојното убиство кај зоолошка, кога се убиени двајца лихвари кои знаеме добро какви не-луѓе се.
Значи уште еднаш ќе кажам дека немам апсолутно никаква врска со случкава ниту некаков интерес некого да бранам или напаѓам. Незнам каде ти наоѓаш противречности односно каде јас сум кажал дека тој ноќта пред настанот не бил на должност на стража...напротив реков дека додека вечерта се смрзнувал на стража добил телефонски повик дека жената му има “ноќен третман“ не те разбирам во што е контрадикторноста но не е толку ни битно..[DOUBLEPOST=1417203886][/DOUBLEPOST]
Да не мрда опавчето малку? Некако ми прозвучи дека добро си запознаена со ризиците... или ми се причинило??? no offence!!
според медиумите, во тек била бракоразводна парница. Дали е тоа точно? И дали се точни информациите дадени од неговите соседи дека бил насилен? Ај третото прашање засега ќе го прескокнам

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Па јас да си ја ставав главата во торба да одам Авганистан и секој ден да ми фрчат куршуми над глава и да се молиш жив да останиш сето тоа жртва за некој да има поубав живот и на крај да ми земат се и деца и куќа и да ме остават копук со овие инстутуции тука нема ни да покушам да се жалам или правда да барам ќе ја врзам со тнт и на плоштад

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Дали тогаш треба да го оправдаме и тројното убиство во Кавадарци. И за убиецот Т С имале добро мислење. Или за двојното убиство кај зоолошка, кога се убиени двајца лихвари кои знаеме добро какви не-луѓе се.
Државата ни е дојдена до тоа дереџе да најголемите криминалци се протежирани или директно вмешани во власта. За таквите нема закон и нема суд освен тој на нивната партија.

Во такви услови, чесните граѓани соочени со неправдите, се почесто ќе се одлучуваат на крајно монструозни чекори за да ја задоволат правдата.

Од неутрален аспект, тие се крвници и убијци, но од нивен аспект презеле крајно логични постапки. Психолозите и психијатрите би требало добро да го разбираат ова.

Law abiding citizen
The brave one
Assault on Wall Street
се некои од филмовите со ваква тематика.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Па јас да си ја ставав главата во торба да одам Авганистан и секој ден да ми фрчат куршуми над глава и да се молиш жив да останиш сето тоа жртва за некој да има поубав живот и на крај да ми земат се и деца и куќа и да ме остават копук со овие инстутуции тука нема ни да покушам да се жалам или правда да барам ќе ја врзам со тнт и на плоштад
Ај пак да кажам: во ВОЈНА, во ВОЕНИ УСЛОВИ не се убиваат цивили. Човекот убил невини луѓе, луѓе од 60 години.
Ладнокрвно, со еден куршум, без да му трепне окото! Да беше жив, ќе лежеше доживотен затвор, баш затоа што се работи за ладнокрвно убиство!

Јебемлига Авганистан! Ако не ви држи газот, не одете таму.

Член од
10 септември 2014
Мислења
144
Поени од реакции
91
според медиумите, во тек била бракоразводна парница. Дали е тоа точно?
Не!!! “кавадарчанецот“ е комплетно друга слика на човек од “злетовчанецот“ не се споредуваат во ништо друго освен во тоа што и двајцата имаат извршено тројно убиство. Само едниот ги извршил убиствата затоа што бил силеџија и насилник врз мирна фамилија а другиот затоа што трпел насилство, кое во еден миг го поминало прагот на неговата толеранција. Инаку во брак биле 10-12 години и отпочеток се било идила, љубов, разбирање, дечиња, се вработило момчето “државна“ работа, скромна но редовна плата која за злетовски па би рекол и источно македонски прилики дури изгледа и колосално па понекогаш предизвикува и завист во околината. Но последниве околу две години почнува кошмарот и пеколот, неверство, бракоразводна парница, па тепање на швалерот со тешки повреди (повторно ќе речам заслужено а народната вели која кучка јаде маст, ќе јаде и стап) па пријави за насилство, па тужби па пресуди, па апелации па казни затвор, па оспорување на куќата (што има ти тука да бараш не е ова твое..) и така. Тука прекинувам со оваа дискусија, само ме чудат многумина тука што во потполност ја оправдуваат постапката на сопругата и родителите кои ги чуваат внучињата додека во соседната куќа изградена со потта на зетот, ќерка им има ноќни третмани со разноразни пробисвети.
На таквите од посилниот пол кои оправдување наоѓаат во “можеби му било мало курето и не ја задоволувал добро женаму“ им посакувам “чичковци“ да им донесуваат чоколадца на дечињата додека тие се на работа/смена/дежурство/пат, а на дамите со такво мислење им посакувам да доживеат возраст кога тие на ќеркичките да им ги шетаат и причувуваат дечињата кога зетовците ќе бидат службено одсатни од дома.
И за крај ќе кажам дека е неоправдано да одземеш нечиј живот ама животот пишува драми..а Драган Манаилов беше се само насилник не и дури сега после се што стана јас моето мислење не го менувам.
А кога соселаните на таткото на Драган деновиве ќе му пружат рака и ќе му изразат сочувство...таткото, скршен од болка, со поглед во земјата само ја врти главата и низ стиснати заби ќе процеди: судот е крив..судот е крив..судот..судот
Толку од мене поздрав во оваа тема

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Ладнокрвно, лепа ангелино? Тие невините нејзини родители најверојатно ја бранеле и поддржувале во изневерувањата што ги прави, и во намерата да му ги земе и децата и се што запечалил.

Му држел нему газот, ама жена му не можела да не ги крева нозете барем 6 месеци.

Kajgana Shop

На врв Bottom