Насилства во Македонија

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.575
Поени од реакции
29.183
Препрочитај го вториот пасус уште еднаш, за таквите зборам. Не се вреѓај одма. Не биди дете, демек не сфаќаш за кои се однесува мојот мост.
Не се пронајдов у постот, и воопшто не сум навреден. Карактеризираш тие што го живеат ултрас животот, па макар и да биле уфилмани. Ултрас знаеш што е?
Да ги носиш обележјата на твојот клуб/група. Да пиеш со другари пред и по утакмица, да те интересира твојот клуб, групата и ред други работи. Тоа го немаш разбрано и мешаш хулиган со ултрас. Во подфорумот навивачки групи има тема за ултрас движење прочитај ја. И тотално си грешка дека некој смртно се мрзи.

Се мразиме со браќата, а ние Македонците се вреѓаме и не се сакаме тоа е работата. И јас Чкембари не ги сакам ич, милион пати сме се истепале и вреѓале, али кога дојде моментот пруживме рака(последните 2 утакмици). Проблемот е кај идиотите што се чистокрвни Македонци, а сакаат да се Срби/Бугари.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
4-5 години по ред овој период почнуваат тепачките по автобуси, алал да им е ко швицарски саат се точни, ниеднаш не закасниле...
Англија го има Биг Бен, Франција - Ајфеловата кула, Германија - Бранденбушката порта, Америка - Емпајр стејт, а ние Ноемвриското ЈСП боксување...
Очекувам утре-задутре овие и некое државно признание да добијат за особено залагање за државата, зошто џабе ти е здрава исхрана ако не спортуваш, еве овие пример избрале бокс (исто како големиот поглавар)...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.371
Поени од реакции
21.872
Не се пронајдов у постот, и воопшто не сум навреден. Карактеризираш тие што го живеат ултрас животот, па макар и да биле уфилмани. Ултрас знаеш што е?
Да ги носиш обележјата на твојот клуб/група. Да пиеш со другари пред и по утакмица, да те интересира твојот клуб, групата и ред други работи. Тоа го немаш разбрано и мешаш хулиган со ултрас. Во подфорумот навивачки групи има тема за ултрас движење прочитај ја. И тотално си грешка дека некој смртно се мрзи.

Се мразиме со браќата, а ние Македонците се вреѓаме и не се сакаме тоа е работата. И јас Чкембари не ги сакам ич, милион пати сме се истепале и вреѓале, али кога дојде моментот пруживме рака(последните 2 утакмици). Проблемот е кај идиотите што се чистокрвни Македонци, а сакаат да се Срби/Бугари.
Ултраси во наводници, wannabe хулигани и тн., така ги нарекувам јас таквите, така и ги пишав во постот мој. А за тоа дали смртно или рекреативно се мразите со Чкембари, тоа е друга работа.

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142

Fakt e deka Ultras se povrzani so ekstremni ideologii i skloni kon nasilstvo. Od nebo se gleda toa.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.466
Поени од реакции
5.889
Во тепачките некој може да заврши повише натепан , тоа не значи дека е невин.

Мене ми личи на тепачка, па затоа ќе се казнат двете страни.

E

Epsilon

Гостин
Во тепачките некој може да заврши повише натепан , тоа не значи дека е невин.

Мене ми личи на тепачка, па затоа ќе се казнат двете страни.

Ова повеќе е тепање отколку тепачка. Десетина други... не е прецизирано ни дали се точно 10, но ајде да земиме дека се 10, а овие "виновниците" кои и треба да платат казна од 700 евра се тројца. Груба пресметка ти иди еден човек да истепа тројца.

Се коси со сите човечки способности!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.466
Поени од реакции
5.889
Ова повеќе е тепање отколку тепачка. Десетина други... не е прецизирано ни дали се точно 10, но ајде да земиме дека се 10, а овие "виновниците" кои и треба да платат казна од 700 евра се тројца. Груба пресметка ти иди еден човек да истепа тројца.

Се коси со сите човечки способности!
Има разни тврдоглавци, не им е гајле за последиците, еве погоре имаш снимка 5вс1 и човекот не се предава.
Тепачката можеби започнала 3 наспороти 5 , а во потоа се приклучиле други ?

Тоа не можеш да го разбереш од медиуми.

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Автобусот што вози за Никуштак поминува низ три македонски населби, а во него се возат претежно Шќиптари, па ниеден не е луд да провоцира кога е дебело малцинство во тој автобус. Знаејќи го менталитетот на Геге и Ѓорче Петров, а претпоставувам тие деца се од таму во наредните недели ова нема да помине неказнето и на некој Шќиптар черепот дебело ќе му биде отворен само прашањето е кој ќе ја има таа среќа и привилегија.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
На фаците искривени и деформирани треба да им се каже
За на ФБ е лесно да им кажиме, ај да излезиме и да им објасниме, а ?
Или кога ќе те притиснат и од полиција и од рандом шерифи низ град полесно е да избегаш од овде него да бараш правда од продадени политичари.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Дали некој има приметено, дека секогаш кога премиерот не е во државата има племенски бокс мечови по ЈСП???

Kajgana Shop

На врв Bottom