- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 11.588
- Поени од реакции
- 29.238
Ни самиот не знаеш што уствари бараш.Па што реков јас ? дечко,ако ти се решиш да го убиеш комшијата,кажи ми,за колку време ќе најдеш оружје ? саат-два ?
поентата ми е,дека,ако некоја искривена фаца,или човек со психички проблеми,би решил да убие 1,5,20 луѓе,тоа ќе го направи и многу лесно ќе стигне до оружје,без разлика што кај нас едвај се издаваат дозволи за пиштол,а за нешто друго можеби на една рака се бројат издадени дозволи.
А од друга страна,законот ти ги врзува рацете,да ако те нападне дури и дома крадец,ти треба да го онеспособиш,да го врзеш и да чекаш полиција.Доколу констатираат дека си употребил прекумерна сила(си удрил бокс,нога,колено) и си му пукнал аркада или нос,ќе го јадеш ти за напад или како и да иде,а он ќе го јаде за провала и кражба или како и да е точно.Поради тие причини,викам дека е добро да се донесе таков закон,но со одредени регулативи.
Како прво викаш да се даде оружје ради тоа, а од друга страна дека БОКС ако удриш ќе бидеш кривично гонет за прекумерна сила. Ондак пиштолот т.е. оружјето за што ќе служи на нападнатиот во случајов Ангел? Оружје е речиси невозможно да добиеш во државава има милион процедури кои тешко дека без врски ќе ги поминеш. Така да оружјето не е решение. Решение е одзимање оружје, шо е до мене на Албанците и кујнси прибор би им одземал.